Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Γύρω από το θέμα των δημοσκοπήσεων


Καλησπέρα.
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά από τα Μ.Μ.Ε. για τις περίφημες δημοσκοπήσεις σχετικά με 1) το ποιος είναι καταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος και 2) το ποιος απ’ τους δυο μπορεί να νικήσει στις επόμενες εκλογές τον Καραμανλή, όμως άκρη δεν βγάζουμε!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν στην πρώτη περίπτωση να βγαίνει πρώτος ο κύριος Παπανδρέου και στην δεύτερη ο κύριος Βενιζέλος. Και ρωτάω εγώ τώρα, τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί να μην τον ενδιαφέρει να νικήσει την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ αλλά να τον ενδιαφέρει μόνο να είναι αυτός καλά «βολεμένος» στην θέση του στο κόμμα; «Κι ας μην βγει ποτέ στην κυβέρνηση», λέει.
Είναι ολοφάνερο πως ο κύριος Βενιζέλος δεν ενοχλεί τον απλό πολίτη. Αυτούς που ενοχλεί μόνο είναι ορισμένα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για ανεξήγητους λόγους. Δύο από αυτά τα άτομα είναι ο κύριος Πάγκαλος κι ο κύριος Παπουτσής. Όλες αυτές οι κακολογίες που άρχισαν να εμφανίζονται ξαφνικά μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις φετινές εκλογές κατά του κύριου Βενιζέλου, άραγε πριν δεν ίσχυαν; Γιατί πριν νιώσουν αυτοί οι ορισμένοι απειλή, γιατί τότε δεν έλεγαν τίποτα; Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως για να εξοργίζονται τόσο πολύ με το παραμικρό που θα κάνει ή θα πει ο κύριος Ευ. Βενιζέλος σημαίνει ότι δεν τον θέλουν στη θέση του αρχηγού και αυτό σημαίνει εν συνεχεία ότι δεν ενδιαφέρονται για μια αλλαγή και ένα αισιόδοξο και νικηφόρο μέλλον που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα στο κόμμα ο ίδιος αλλά παρά μόνο για μια βουβή, σχεδόν αόρατη χωρίς όραμα πορεία σ’ αυτό.
Γιατί μόνο αυτό διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, την στιγμή που προτιμούν για την ηγεσία του κόμματος τους έναν διπλά ηττημένο πολιτικό με αδυναμία λόγου και ανικανότητα έμπνευσης εμπιστοσύνης στο λαό. Φαίνεται πως οι σχέσεις τους με τον κύριο Γ. Παπανδρέου είναι πάρα πολύ θερμές και δεν τους συμφέρει να μην γίνει ξανά ο αρχηγός.
Από τη μία λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα άτομα που απαντούν στις δημοσκοπήσεις και βγάζουν τα σχετικά αποτελέσματα.
Από την άλλη, υπάρχουν οι δεξιοί, που αδημονούν για την νίκη του Παπανδρέου στις 11 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί; Γιατί αυτό θα σήμαινε 1) την τρίτη κατά σειρά νίκη της Ν. Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και 2) –κάτι που ίσως διαφεύγει μερικών- την διαγραφή του κύριου Ευ. Βενιζέλου και μαζί όλων των στελεχών που τον στηρίζουν απ’ το ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια, ήττα και διαγραφή του Βενιζέλου για τους δεξιούς ισοδυναμεί με ένα ελεύθερο πεδίο για εξακολουθητική νίκη της Ν. Δ. στην χώρα.
Γι’ αυτό κι εγώ δεν δίνω σημασία στις δημοσκοπήσεις. Δε λένε την αλήθεια. Η’ μάλλον λένε μια πρόσκαιρη αλήθεια που αργά ή γρήγορα μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Είναι στο χέρι μας. Στην ελεύθερη βούλησή μας να κρίνουμε και να επιλέξουμε το ορθότερο.

Σήμερα παρακολούθησα την εκπομπή του κύριου Λάκη Λαζόπουλου και διέκρινα στα λεγόμενα του κάτι πολύ σωστό. Είπε: “ο πατέρας του Βενιζέλου όταν ήταν μικρός του έλεγε, πρόσεχε μην πάρεις σβάρνα τα έπιπλα στο σαλόνι και τα σπάσεις, γιατί θα φας ξύλο! Ενώ ο μικρός Παπανδρέου κάθε φορά έσπαγε όλα τα έπιπλα στο σαλόνι, του έδινε ξύλο ο πατέρας του αλλά ποτέ δεν έβαζε μυαλό. Κάθε φορά έσπαγε τα έπιπλα στο σαλόνι.”

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Σχετικά με την 11η Νοεμβρίου...

Καλησπέρα σε όλους!
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις για τη διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 11-11-07, μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε έχει εγγραφεί ως μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τη 1-11-07 ή όποιος γραφτεί στις 11-11-07 εκεί όπου πάει για να ψηφίσει. Επίσης έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν άτομα ηλικίας 16-18 ετών, ξένοι και μετανάστες, αρκεί να έχουν δελτίο ταυτότητας. Οι διαδικασίες ελέγχου των φίλων και των μελών θα γίνει με αυστηρό τρόπο πριν την ψηφοφορία απ’ ότι άκουσα.
Παρόλα αυτά θεωρώ ριψοκίνδυνη την διαδικασία καθώς όπως όλοι θα έχουν αντιληφθεί, μπορούν να εγγραφούν κάποιοι δεξιοί και να ψηφίσουν τον κύριο Γ. Παπανδρέου, αφού ο κύριος Ευ. Βενιζέλος τους προκαλεί άγχος και τρόμο στη σκέψη να είναι ο πολιτικός αντίπαλος του κύριου Καραμανλή στις επόμενες εκλογές. Είναι όμως δυνατόν να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο; Nα αφήσουμε να βγει ένα αποτέλεσμα στις εκλογές που στην ουσία να μην εκφράζει την πλειοψηφία των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ αλλά της Νέας Δημοκρατίας;! Κάτι τέτοιο θα βλάψει πιστεύω την αξιοπρέπεια όλων όσων πάμε να ψηφίσουμε στις 11-11.
Βέβαια, όσο και να γκρινιάζω τώρα εδώ, η διαδικασία δεν πρόκειται να αλλάξει. Όποτε πρέπει να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για να αποτραπεί το παραπάνω. Το μόνο που προτείνω εγώ είναι στις 11-11 να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που είτε είναι ήδη είτε δεν έγιναν ακόμα αλλά προλαβαίνουν μέχρι τη 1-11 να γίνουν φίλοι ή μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πάλι όποιος δεν εγγραφεί μέχρι τη 1-11 μπορεί όπως προανέφερα να το κάνει την ίδια μέρα των εκλογών και αμέσως μετά να ψηφίσει.
Είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων γιατί έτσι το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο αντικειμενικό και πιο κοντά στην αλήθεια. Παρακαλώ, σκεφτείτε σοβαρά το όλο θέμα και όχι σαν κάτι που δεν σας αφορά. Δεν είναι απαραίτητο να είστε απόλυτα σύμφωνοι με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη εκλογή θα φέρει συνέπειες θετικές ή αρνητικές όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά γενικότερα σ’ όλο το ελληνικό κράτος. Όποιος ψηφίσει, ας σκεφτεί λογικά και όχι συμφεροντολογικά.

Ευχαριστώ.





Υ. Γ. Για εγγραφές μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ
www.pasok.gr ή σε οποιοδήποτε γραφείο στην πόλη σας.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

O E. Βενιζέλος "τα δίνει όλα"


Γεια σας!

Μετά την περιοδεία του κύριου Ε. Βενιζέλου στον τόπο καταγωγής του, στην Εύβοια και την σχετική του ομιλία που πραγματοποίησε δεν μου έμεινε άλλη επιλογή απ' το να σχολιάσω κι εγώ τα γεγονότα με την δική μου πινελιά.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο κύριος Ε. Βενιζέλος ζητά και ελπίζει για ένα ενωμένο ΠΑΣΟΚ. Δεν ενδιαφέρεται για μια προσωπική και μονόπλευρη ενασχόληση με την πολιτική αλλά για μια συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα στελέχη. Μας λέει, με άλλα λόγια, πως όσο ικανός κι αν είναι να αντεπεξέλθει και μόνος του στις απαιτήσεις της αρχηγίας παρόλα αυτά έχει αντιλήψεις δημοκρατικές και τάσσεται υπέρ μιας ενωτικής, ανιδιοτελούς συμπεριφοράς στο ΠΑΣΟΚ.

Έπειτα, κάτι άλλο που επιβεβαιώθηκε απ' τα λεγόμενά του είναι ότι επιζητεί ένα ΠΑΣΟΚ νικηφόρο και δυνατό. Ένα ΠΑΣΟΚ με στραμμένο το ενδιαφέρον όχι μόνο στην σωστή αντιπολίτευση αλλά προπάντων στην εξουσία. Με θέληση και αισιοδοξία, λοιπόν, ο κύριος Βενιζέλος περιμένει εμάς να τον εμπιστευτούμε και να μας φέρει το παλιό και ισχυρό, όλο νοσταλγία, ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία.

Προσθέτοντας, αναφέρω τα λόγια του Ε. Β. πως δεν είναι αρκετό να λέμε συνέχεια "όχι εξουσία για την εξουσία", ή "ας είμαστε για πάντα στην αντιπολίτευση αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες μας" και άλλα παρόμοια. Έτσι τίποτα δεν πηγαίνει μπροστά και συνέχεια επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση ήττας. Το θέμα είναι να τολμήσουμε, να πάμε μπροστά, να ρισκάρουμε, να αλλάξουμε, αν χρειαστεί να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τις ιδέες μας, που καλώς ή κακώς μόνο μέσω της εξουσίας επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο κι όχι μέσω μιας αέναης και ανούσιας αντιπολίτευσης. Οι πολιτικοί και πόσο μάλλον αυτοί που είναι υποψήφιοι για αρχηγοί, δεν βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται για να κάθονται μόνο, να μιλούν και να αντιδρούν. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Αντιθέτως, οφείλουν να δράσουν, να κάνουν επιτέλους πράξη αυτά που υπόσχονται για να δει κι ο τόπος μας ένα καλύτερο αύριο. Πώς θα γίνει αυτό; Πρώτον έχοντας υπ' όψη τα λάθη που έγιναν, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ηγεσία του κύριου Γ. Παπανδρέου, και δεύτερον διορθώνοντας τα σφάλματα με την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος από ένα νέο και ικανό πρόσωπο για μια σίγουρη νίκη. Αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Ε. Βενιζέλο.

Αυτός, με τη στιβαρότητα του λόγου του μας εξασφαλίζει πως θα τα δώσει όλα. Είναι διατεθειμένος και αισθάνεται καταϋποχρεωμένος να το πράξει αυτό καταβάλλοντας σώμα και ψυχή στο ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που μένει πια είναι εμείς να του δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου που όπως μας λέει, αν και είναι δύσκολος, θα βγει νικητής και δεν θα αφήσει κανέναν μας απογοητευμένο. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, μας το είπε. Έχει δεσμευτεί με όλους μας και τα σημερινά λόγια του αύριο θα γίνουν πράξη.


Ευχαριστώ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Και στο WordPress!

Γεια σας!
Τον τελευταίο καιρό συνέχεια άκουγα σχόλια αρνητικά σχετικά με την χρησιμότητα του blogspot με το επιχείρημα, γνωστό σε όλους τους bloggers φαντάζομαι, ότι το moderation δυσκολεύει τον διάλογο.
Έτσι λοιπόν, πήρα την απόφαση να μετακινηθώ και στο wordpress το οποίο διαθέτει άλλο σύστημα. Με άλλα λόγια, δεν διαθέτει moderation αλλά την εκμάθηση "κακών" λέξεων από το σύστημα ώστε κάθε φορά που τις γράφει ένας σχολιαστής να τις απορρίπτει αυτομάτως, επιτρέποντας, παράλληλα, τα "καλά" σχόλια χωρίς την δικιά μου μεσολάβηση. Με αυτόν τον τρόπο τα μηνύματα εμφανίζονται κατευθείαν τη στιγμή που γράφονται διευκολύνοντας έτσι την συζήτηση.
Βέβαια, προτιμώ να μην διαγράψω το παρόν μου blog αλλά να έχω δυο ταυτόχρονα αφού μου παρέχεται αυτή η δυνατότητα.

Η καινούρια μου, δεύτερη σελίδα, λοιπόν, είναι η εξής: http://sofianetwork.wordpress.com/

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Λίγα λόγια "από καρδιάς"...

Καλησπέρα σε όλους τους bloggers και μη.

Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρησή μου να γράψω στο ημερολόγιό μου. Ο λόγος είναι ότι έχουν αρχίσει τα μαθήματα στη σχολή μου, μάλιστα βρίσκομαι στο δεύτερο έτος και ως εκ τούτου οι ώρες να έχουν διπλασιαστεί και ο ελεύθερος χρόνος μου να έχει λιγοστέψει, δυστυχώς.
Σχετικά, λοιπόν, με τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τον υποψήφιο για νέο αρχηγό του κόμματος κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο θα ήθελα αρχικά να αναφέρω πως η ομιλία του στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με κάλυψε τόσο πολύ που η λέξη «πλήρης» μου φαντάζει απειροελάχιστη. Η λέξη «τελειότητα» μικροσκοπική μπροστά στο μέγεθος του λόγου του αυτού. Αφού δεν ξέρω τι να γράψω και τι να σχολιάσω άλλο. Τα είπε όλα, μα ΟΛΑ!
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, καταλαβαίνω πως η υποστήριξή μου προς τον κύριο Βενιζέλο δεν είναι μάταιη, δεν είναι ανούσια, ούτε άσκοπη. Την αξίζει. Πραγματικά την αξίζει και μάλιστα πολύ περισσότερη.
Μερικοί από σας τώρα που διαβάζετε θα λέτε σίγουρα πως υπερβάλλω, πως μιλάω ανεύθυνα και χωρίς επιχειρηματολογία. Δεν αντιλέγω. Ίσως το συναίσθημα ξεπερνά κάπως τον ορθό λόγο. Όμως ας μην ξεχνάτε πως δεν είμαι εγώ υποψήφια για αρχηγός ούτε καμία απολύτως σχέση έχω με τον πολιτικό χώρο εκτός αυτού του blog. Γι’ αυτό ας μου επιτραπούν πιθανές μεγαλοστομίες. Για τους περισσοτέρους ίσως δεν «λένε» κάτι τα θετικά σχόλια μου προς τον κύριο Βενιζέλο, όμως θέλω απλώς να εκφραστώ ελεύθερα και ας γίνουν απ’ όλους σεβαστές οι απόψεις μου.
Πρόσφατα δέχτηκα περίπου 9 στον αριθμό υβριστικά μηνύματα εις βάρος μου. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να υπάρχει αν όχι σεβασμός τουλάχιστον λίγη αξιοπρέπεια.
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ξανά πως δεν ενδιαφέρομαι για προσηλυτισμό ατόμων προς τη μεριά του κύριου Ε. Βενιζέλου, δεν ανήκω άλλωστε στον κλάδο της διαφήμισης. Το λέω αυτό γιατί ίσως να παρεξηγήθηκα λόγω του υπερβολικού μου θαυμασμού για τον Ε.Β.. Καμία σχέση. Δεν πιστεύω άλλωστε να χρειάζεται την βοήθειά μου, αφού μόνος του τα καταφέρνει απολύτως καλά. Δεν έχει καμία ανάγκη τα Μ.Μ.Ε. Σήμερα τα λόγια του και αύριο οι πράξεις του μας αρκούν.
Εμένα απλώς κάτι άλλο είναι αυτό που με ωθεί και με προσελκύει στο να γράφω λόγια υπέρ του. Ίσως ο αψεγάδιαστα διατυπωμένος λόγος του. Ίσως η ισχυρή του προσωπικότητα. Ίσως, απλά, η διαίσθηση μου για ένα καλύτερο μέλλον χάρη σε αυτόν. Χάρη στην σιγουριά κ’ την εμπιστοσύνη που μας εμπνέει.

Καληνύχτα κι ευχαριστώ που με ακούσατε.




Όποιος θέλει να διαβάσει περί τίνος μίλησα παραπάνω ας πάει στο εξής link: http://evenizelos.blogspot.com/2007/10/12.html

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Παρεξηγησεις...


Γεια σας.
Κάποια "διακοσμητικά" επίθετα που έχουν χρησιμοποιηθεί από ορισμένους εναντίον του κύριου Βενιζέλου στην ουσία είναι λανθασμένα. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω έλλειψης γνώσης, είτε εσκεμμένης δυσφήμισης.
Παρακάτω, λοιπόν, σας παραθέτω στην 1η στήλη τα λανθασμένα επίθετα και στη 2η τα ορθά:

αλαζόνας.................δυναμικός

ρατσιστής............... επιλεκτικός

δεξιός................. σοσιαλιστικός

διεφθαρμένος............... ηθικός

απόλυτος.................. σταθερός

αρχομανής.................αισιόδοξος

ειρωνικός................. έξυπνος


Παρακαλώ σχολιάστε...

Ο Ε. Βενιζέλος στον Αντ1

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

δηλώσεις Βενιζέλου

Γιατί θέλω να νικήσει ο Ε. Βενιζέλος


Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις διάβασα το post του κύριου Ε. Βενιζέλου και θα ήθελα να το σχολιάσω και να επισημάνω τις παρατηρήσεις μου γι’ αυτό. Αναλύοντας λοιπόν, λέω πως οι 20 θέσεις που δήλωσε επιβεβαιώνουν τα εξής:

Αξιοπιστία- Εμπιστοσύνη- ασφάλεια

Παραμονή στις πρωταρχικές αρχές του ΠΑΣΟΚ

Εκσυγχρονισμός τις χώρας, νέες ιδέες

Σύγχρονη γλώσσα, όχι ξύλινη

Λαοκεντρικό ύφος

Όχι ουδετερότητα

Προσήλωση στα εθνικά ζητήματα

Στήριξη στον εργάτη

Εντατική προσοχή στο περιβάλλον

Αυτά και άλλα πολλά υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει ο Ε. Βενιζέλος αν νικήσει. Εγώ πάντως, μπορεί να φανεί υπερβολικό, τον πιστεύω ακράδαντα. Επειδή, έχει τον τρόπο να πείθει, ξέρει τι θέλει, νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με αυτοπεποίθηση.
Με άλλα λόγια, θέλω να πω πως ο κύριος Βενιζέλος, θα φέρει τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ, θα φέρει νέο αίμα, θα φέρει ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό μέλλον στη ζωή μας. Είναι αλήθεια αυτό.
Πρέπει να του δείξουμε την εμπιστοσύνη μας, όλοι εμείς οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και να μην παραμένουμε προσκολλημένοι στα ίδια πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε ο Ε. Βενιζέλος. Το θέμα είναι να γίνει μια ανανέωση και μια ανανέωση που να είναι σωστή.
Επισημαίνω για άλλη μια φορά ότι ο Ε. Βενιζέλος αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία από μας γιατί έχει τις δυνάμεις να κάνει αυτά που υπόσχεται.

Ας του δείξουμε την εμπιστοσύνη μας ώστε να διαπιστώσουμε τι πραγματικά αξίζει και να κάνει τα λόγια του πράξεις.

Γιατί Αυτός Μπορεί….