Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Πρωθυπουργός: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Εσωτερικών: Γιάννης Ραγκούσης

Υπουργείο Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Υπουργείο Εξωτερικών: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Βαγγέλης Βενιζέλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Τίνα Μπιρμπίλη

Υπουργείο Παιδείας: Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Δημήτρης Ρέππας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Aνδρέας Λοβέρδος

Υπουργείο Υγείας: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κατερίνα Μπατζελή

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Χάρης Καστανίδης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος

Υπουργός Επικρατείας: Χάρης Παμπούκης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

τρεις απλές αλλά ουσιαστικές φράσεις του Βενιζέλου


Απόψε ο εξαίρετος βουλευτής και φίλος μας Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στην Θεσσαλονίκη και έδωσε ρεσιτάλ επιχειρημάτων Λίγο πιο πριν είχε αντιπαρατεθεί στο δελτίο ειδήσεων στο μέγκα με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη την οποία και αντέκρουσε με απλά λόγια και ουσιαστικές απαντήσεις.
Από όσα άκουσα λοιπόν και σήμερα αλλά και γενικά καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κυρίου Βενιζέλου, αφού παρακολουθούσα ανελλιπώς τις ομιλίες του, συγκράτησα ορισμένα σπουδαία λόγια τα οποία και θα αναφέρω ακριβώς παρακάτω.

1) Μίλησε για την οικονομική βοήθεια και συνεισφορά του κράτους απέναντι στον Έλληνα πολίτη. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Από το δημόσιο ταμείο. Και αυτό τόνισε δεν είναι πολιτική κόστους για το κράτος, αλλά πολιτική οφέλους για το κράτος.

2) Άσκησε βαριά κριτική στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως "έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια κυβέρνησης για να παραδεχτεί τα λάθη του και μετά απ' όλα αυτά να έχει και την απαίτηση απ' τον ελληνικό λαό να τον ξαναψηφίσει;!" Πρέπει, επισήμανε ένα κόμμα όχι μόνο να ξέρει να κερδίζει, αλλά να ξέρει και να χάνει, με αξιοπρέπεια και ο Καραμανλής στην προεκλογική του εκστρατεία φέρθηκε με θράσος και υποτίμηση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους.

3) Τέλος ο κύριος Βενιζέλος σε ερώτηση της κυρίας Τρέμη που έλεγε σε περίπτωση που κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τι θέση υπουργική θα διαπραγματευόταν με τον κύριο Παπανδρέου, απάντησε γελώντας μάλιστα βρίσκοντας την ερώτηση της κάπως πονηρή, πως είναι ταγμένος να υπηρετήσει το κόμμα του με κάθε τρόπο, με όποιον τρόπο του ζητηθεί και μπορεί ο ίδιος καλύτερα. Δεν κάνει καμία διαπραγμάτευση με τον πρόεδρο, δεν τίθεται καθόλου τέτοιο ζήτημα.

Τα είπε καθαρά, τα είπε απλά και ο κόσμος κατάλαβε πως μόνο το ΠΑΣΟΚ θα φέρει την πραγματική αλλαγή στον τόπο, την ελπίδα και την αισιοδοξία στον Έλληνα, την λύση στην οικονομική κρίση, στην παραπαιδεία, στην σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού. Η αγορά θα ανέβει, τα σχολεία θα προσφέρουν πολλά παραπάνω από απλή γνώση, το φορολογικό σύστημα θα σταματήσει να είναι διεφθαρμένο, θα επικρατεί παντού αξιοκρατία, θα στηρίξουμε την τεχνολογία και η Ελλάδα θα γίνει μια δυνατή χώρα. Μπορεί να γίνει. Όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε γιατί είναι στο χέρι μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκπληρώσει αυτά που δεν μπόρεσε ο Καραμανλής. Θα τον ψηφίσουμε και θα γίνει πρωθυπουργός μιας ανανεωμένης Ελλάδας. Μαζί μπορούμε!