Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Aντιπολίτευση εδώ... αντιπολίτευση εκεί..... Που πήγε;


Κάθε μέρα που περνάει, διαπιστώνουμε πως η χώρα κυβερνιέται από ψεύτες και ανθρώπους που δεν νοιάζονται για την κοινωνία παρά μόνο για την τσέπη τους. Πριν τις εκλογές ο Καραμανλής μας υποσχόταν πως δεν θα μειώνονταν οι συντάξεις. Και τώρα τι βλέπουμε; Ψέμματα ήταν όλα.
Όταν, λοιπόν, δεν υπάρχει σωστή κυβέρνηση ο κόσμος περιμένει μια άξια και αποτελεσματική αντιπολίτευση από το δεύτερο μεγάλο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, περιμένει ουσιαστικά λόγια από τον Παπανδρέου που είναι κι ο αρχηγός του κόμματος και υποτίθεται ο πιο ικανός απ' όλα τα υπόλοιπα στελέχη. Επειδή ο απλός κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να περάσει στην κυβέρνηση τα μηνύματα που τον καίνε, αυτή η δουλειά είναι προορισμένη για την αξιωματική αντιπολίτευση. Βέβαια, τώρα αν δεν υπάρχει ούτε κι αυτή, ο κόσμος είναι έρμαιο της κακιάς του τύχης.
Με άλλα λόγια, ο Παπανδρέου, από τότε που εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν εκμεταλλεύτηκε τα "τέρατα" που έγιναν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την οικονομία της χώρας μας. Δεν άσκησε καμία αντιπολίτευση, δεν λειτούργησε έτσι όπως του επιβάλει ο ρόλος του στο κόμμα και έχει ηθικό χρέος απέναντι στους χιλιάδες που τον ψήφισαν να εκτελέσει. Αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί όσο είναι ακόμα καιρός, για να αναλάβει τα ηνία ένας που ξέρει να μιλάει, που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη αντιπάλων και να τα χρησιμοποιεί προς όφελος του ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα μπορούσε άνετα να κάνει αυτή τη δουλειά ορθά; Ποιος άλλος απ' τον Ευ. Βενιζέλο.
Αντιπολίτευση, λοιπόν, δεν είναι να λες τι κάνει η κυβέρνηση και μόνο. Είναι να προτείνεις εσύ την δικιά σου κυβέρνηση. Να προτείνεις λύσεις και εναλλακτικές επιλογές. Όχι να μένεις απαθής και ουδέτερος όταν βλέπεις να διαλύεται μπροστά σου το οικονομικό σύστημα της χώρας. Το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη, αν την αναλύσουμε ετυμολογικά αποτελείται από τη λέξη "αντί" και τη λέξη "πολίτευση". Δηλαδή, αντίθετα/κατά της κυβέρνησης.
Ο Παπανδρέου όμως μ' αυτό το άδειο του βλέμμα και μ' αυτήν την γλυκιά, απαλή φωνή του άντε να μπορέσει να επιβληθεί και να περάσει στον κόσμο αυτά που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Όταν ο ίδιος, όντας αρχηγός, δεν έχει να προτείνει κάτι. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάνει ανάγνωση τα κείμενα που του δίνουν να διαβάσει οι βοηθοί του.

24 σχόλια:

blogger είπε...

Φίλη,
αν νομίζεις ότι με τέτοια post, που ακολουθούν (και βολεύουν) την επικαιρότητα όπως την εμφανίζει μια μερίδα των ΜΜΕ, κάνεις καλό στο ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση στη χώρα σου, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι συγχαρητήρια.
Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση;
O blogger που σέβεται τον εαυτό του τουλάχιστον προσπαθεί να διακρίνει αντικειμενικά το σωστό από το λάθος. Όχι να "βολεύεται" με ότι του σερβίρουν έτοιμο τα ΜΜΕ.... ;)

Sofia Maria Angelara είπε...

Eίδα όλο το βίντεο και παρατήρησα κάποια πράγματα που καταδεικνύουν ακριβώς αυτό: Oτι ο Γ. Παπανδρέου δεν αισθάνεται αυτά που λέει. Δεν επιλέγει καν αυτός ο ίδιος τι θα πει. Κάποιοι ειδικοί του δίνουν έτοιμα τα κείμενα και του λένε "διάβασε τα".
Και πώς το καταλαβαίνω αυτό;
1) Έκανε συνεχώς σαρδάμ, 2)το βλέμμα του ήταν συνεχώς ίδιο, κρύο και ανιαρό και 3)υπήρχε έλλειψη αυτοσχεδιασμού στο λόγο του.
Συμπέρασμα: O Γιώργος έμαθε το ποιήμα του. Συγκρίνετε μια αντίστοιχη ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, να δέιτε τη διαφορά στους λόγους τους.
Μπορεί να τα θεωρείτε ασήμαντες λεπτομέρειες όλα αυτά, εγώ πιστεύω όμως πως αυτά είναι που δείχνουν την αληθινή προσωπικότητα του πολιτικού.

blogger είπε...

Αχ Σοφία μου...
Πέφτεις στην παγίδα που τα ίδια τα ΜΜΕ έχουν στήσει...
Σαρδάμ κι εγώ κάνω και πολύς κόσμος. Αλίμονο αν τον ηγέτη μου θα τον επέλεγα από το αν κάνει σαρδάμ ή όχι. (Βλέπε Σημίτη)
Όσον αφορά τα έτοιμα κείμενα, σκέφτηκες ποτέ ότι ένας αρχηγός κόμματος πρέπει να έχει συγκροτημένο λόγο και για αυτό έχει κάποιους συνεργάτες στους οποίους λέει τις βασικές γραμμές μιας ομιλίας του;
Δεν κάνω πλέον συγκρίσεις με τον Βενιζέλο. Αυτό πάει, τελείωσε. Όταν χρειάστηκε έκανα και αποφάσισα.
Ένα θα σου πω μόνο, προτιμώ ένα συγκροτημένο λόγο (ακόμη και αν τον διαβάζεις από μέσα), από την χωρίς αρχή και τέλος ομιλία και την κούφια ρητορεία.
Τέλος, στο παραπάνω βίντεο, η κόντρα του Παπανδρέου με τους δήθεν αριστερούς της ΑΔΕΔΥ ήταν "εκτός κειμένου" :)
Αυτά. Ευχαριστώ για το χρόνο σου :)

Sofia Maria Angelara είπε...

Τι "εκτός κειμένου"? Δεν τον είδες που συνεχώς κοιτούσε μέσα μην χάσει σε ποια σειρά βρίσκεται?
Και λες οτι προτιμάς αυτόν που του λένε οι άλλοι τι θα πει παρά έναν που βγάζει έναν αυθόρμητο κι ίσως με κάποια λάθη λόγο. Δηλαδή προτιμάς έναν πολιτικό-βιτρίνα, μια μαργιονέτα? Ας μην γινόταν πολιτικός αν δεν ξέρει να μιλάει.

blogger είπε...

Α, καλά. Άστο. Χάρηκα πολύ για την κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Μικρο πασπιτακι τωρα που θα σας διαγραψει ολους ο Γιωργος παρε τον προικοθηρα και τον Ανδρουλακη σου και πηγαινετε στη βιλα του πεθερουλη μπακατσελου να ζεσταθειτε γιατι θα κανει πολυ Ρευμα...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα
με κοβεις ε?
το περιμενα οπως το χοντρο γουρουνι σου εκοβε σχολια στο blog του.
εχετε πολυ πλακα...
εκτος απο το να βριζεις τον Γιωργο κανεις τιποτα αλλο ολη τη μερα?
αμα δεν σας αρεσει να φτιαξετε νεα νεολαια.
μπορειτε να την ονομασε τε νεολαια νταβαδων?ε?
επρεπε να ησουν στη σχολη μου στο Βολο οταν ημουν γραμματεας να ετρωγες διαγραφη με το κουταλι.

Ανώνυμος είπε...

το πρωτυπο σου φανταζομαι ειναι η ευα καιλη και το alexis tsipras ε?
χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

re Sofia eisai adior8oti pantos !

Sofia Maria Angelara είπε...

τι εννοείς να με διαγράψει? από πού? Και δεν είμαι γραμμένη στη ΠΑΣΠ, ούτε πρόκειται γιατί δεν μ εκφράζει απόλυτα.

theodore είπε...

Σοφία καλό κουράγιο.
Μάλλον υποθέτουν ότι είσαι εύκολος στόχος και σε χτυπούν αλύπητα.
Δώστους να καταλάβουν ότι δεν μασάς ούτε από ειρωνείες,ούτε από απειλές.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή είσαι νεολαία Μπένυ...???
Γιατί το blog σου το μονο που κάνει είναι να βρίζει χυδαία τον Γιώργο και να κάνει προπαγάνδα για τον χοντρό!
Αν θυμάμαι καλά ο Βενιζελος είναι στέλεχος του πασοκ ακόμα.Εσύ δεν ψηφίζεις πασοκ?
Θα μας τρελάνεις?

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

Αγαπητη Σοφια πολυ καλο το σχολιο σου.
Οσον αφορα τους διαφορους εγκαθετους υπαλληλισκους του ΓΜΠ (γιωργακης μαργαριτας παπανδρεου) ε γι αυτους μονο να γελασουμεμπορουμε!!!
Εγω πραγματικα σε συγχαιρω γιατι σε τοσο νεα ηλικια εχεις τοσο ωριμες αποψεις!!!
συνεχισε!!!!

Ανώνυμος είπε...

παιξε το παιχνιδακι της νδ σοφοθλα...

το παιχνιδακι της ντορας και των κολλητών της


τουλαχιστον ξερουμε ποιοι στηριζουν τι πλέον

Grammateas είπε...

@ venator
Και ποιος είσαι ρε συ να διαγράφεις; Κατ' αρχήν επειδή ήμουν και εγώ γραμματέας σε κάλπη μάλιστα πολλαπλάσια του Βόλου, για να διαγράψεις υπήρχε διαδικασία που ελεγχόταν πολλαπλώς από τα κεντρικά. Προφανώς τους έκοβες από το ψηφοδελτιο. Άλλο αυτό, μην τα μπερδέυεσαι. Όσο για διαγραφές χαλαρώστε λίγο.
Πολύ "δημοκράτες" είστε... Εσύ σύντροφε Κρόγια θεωρείς σωστή τη μέθοδο των διαγραφών;

blogger είπε...

Όχι βέβαια. Δεν συμφωνώ καθόλου με διαγραφές χωρίς να υπάρχει σημαντικότατος λόγος. Για εμένα ο πιο σημαντικός (ίσως και μοναδικός) είναι η εξόφθαλμη ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαφοροποίηση. Δηλαδή να είσαι σε ένα αριστερό κόμμα και η πολιτική σου να είναι δεξιά.

Την Σοφία δεν την παρεξηγώ. Είναι μικρούλα ακόμα και βράζει το αίμα της. Όταν αποκτήσει πολιτική εμπειρία και βαρύνουν λίγο τα χρόνια επάνω της θα καταλάβει πολλά πράγματα. :)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ φίλε δεν είχα κόψει ούτε είχα διαγράψει κανέναν.Δεν μπορώ όμως να ανέχομαι το εμπαθές και χυδαίο υβρεολόγιο για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αντεγραμμένο απο τις φυλλάδες του Λαμπράκη και του Κουρή!
Απάντηση σε όλους εσάς έδωσε ο λαός του ΠΑΣΟΚ και μάλλον δεν βάλατε μυαλό.
Σύντροφε krogias το να υβρίζεις τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λόγος διαγραφής????????????????????????

blogger είπε...

Είναι λόγος διαγραφής. Συμβολικά και παραδειγματικά είναι σημαντικός λόγος διαγραφής ενός μεγαλοστελέχους του Κόμματος.
Ουσιαστικά, η διαγραφή μπορεί να γίνει και με την πολιτική "απομόνωση" του ατόμου που βρίζει.

Grammateas είπε...

@ krogias
Σωστή η άποψη σου. Ελπίζω να τη ασπάζεται και ο Πρόεδρος
@ venator, έγραψες πιο πάνω, "επρεπε να ησουν στη σχολη μου στο Βολο οταν ημουν γραμματεας να ετρωγες διαγραφη με το κουταλι." Τώρα λές ότι δεν διέγραφες. Ε, αποφάσισε επιτέλους και ασε ήσυχους τους άλλους να γράφουν την άποψη τους ελέυθερα, χωρίς κανένα Ιεροεξεταστη πάνω από το κεφάλι τους

Ανώνυμος είπε...

http://www.thivablog.blogspot.com/ αρκετα ενδιαφερον σαιτ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε κοριτσάκι μου? Γονείς, συγγενείς, φίλους ή ανθρώπους τέλος πάντων που σ’ αγαπάνε δεν έχεις? Κάποιος που να μπορεί να σε προστατεύσει δεν υπάρχει? Εσύ αυτή την ικανότητα, όχι απλά δεν την έχεις, αλλά είσαι και εντελώς αυτοκαταστροφική!!! Ενώ κατά τ’ άλλα «φαίνεσαι» μια χαρά παιδί, νέα έξυπνη (θέλω να πιστεύω πως έτσι είσαι) γιατί εκτίθεσαι έτσι? Γιατί έχεις πωρωθεί τόσο? Τι έχεις να κερδίσεις? Γιατί γίνεσαι αναλώσιμο με ημερομηνία λήξης? Χαλάρωσε λίγο, και πες και σε αυτούς που είναι γύρω σου να χαλαρώσουν και αυτοί. Εξέφραζε τις ανησυχίες της ηλικίας σου και της δικής σου καθημερινότητας. Έχεις γίνει το πιόνι τους και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Είναι κρίμα νέα παιδιά να διαμορφώνουν τέτοιους χαρακτήρες και τέτοιες στείρες απόψεις, είναι πολύ μεγάλο κρίμα…

Ανώνυμος είπε...

e paidia, den ksero ean to pirate xampari edo o kosmos kegetai kai eseis ktenizeste ! Eistei aparadektoi kai ilikreina me tin simperifora sas prosvalete ton proodeftiko xoro !

Ela Sofi se parakalo stamatise afto to ifos, prepei na katalaveis pos me aftin sou tin simperifora den prosfereis TIPOTA !

eyxaristo

Aris είπε...

Καλά, δεν καταλαβένετε όλοι ότι χάνετε την ουσία; Ποια είναι η ουσία ρε, να είμαστε διχασμένοι σα λαός ανάμεσα σε δύο κόμματα (που στο κάτω-κάτω δεν έχουν να επιδείξουν και κάτι αξιόλογο) και να τα υποστηρίζουμε τυφλά σα φανατισμένοι οπαδοί ομάδων; Ο στόχος σας ποιος είναι, αν θα επικρατήσει η μία ή η άλλη παράταξη, ή αν θα προοδεύσει η χώρα; Γιατί σίγουρα δε μου δίνετε την εντύπωση για το δεύτερο...

Θα συμφωνήσω με τη Σοφία, πάντως, (μια και αυτό είναι το θέμα της συζήτησης) ότι ο Γιωργάκης δεν έχει ούτε φλόγα, ούτε ικανότητες διαχείρισης πολιτικού κόμματος, εντάσεων και ομάδων γενικότερα. Ο Βενιζέλος είναι σίγουρα πιο ικανός ως πολιτικός αρχηγός, αν και δεν είμαι σίγουρος για τα κίνητρά του όσον αφορά τη χρήση των ικανοτήτων του.

Θα διαφωνήσω μαζί σου, όμως, Σοφία, διότι και εσύ διαχέεις αυτό το πνεύμα διχασμού. Δε θα έλεγα, για παράδειγμα, ότι η ερμηνεία της λέξης "αντιπολίτευση" καταλήγει απαραίτητα σε οτιδήποτε "κατά της κυβέρνησης". Σε μία ιδεατή κοινωνία, η αντιπολίτευση θα πρέπει να υποστηρίζει την κυβέρνηση σε ότι επωφελεί τη χώρα και να συνεργάζεται μαζί της για την εξέυρεση καλύτερων λύσεων σε αντίθετη περίπτωση. Όχι αυτή η κωμωδία που παίζεται και στην οποία έχουν υποπέσει θύματα όλοι οι κομματικοί οπαδοί, όπου η αντιπολίτευση προσπαθεί να ροκανίσει τα σωθικά της κυβέρνησης σε κάθε δυνατή ευκαιρία προκειμένου να επωεληθεί ως παράταξη και να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής της στο μέλλον (όπως χαρακτηριστικά υπόσχονται και αναφέρουν όλοι οι πολιτικοί "...το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δυνατό και θα είναι και πάλι κυβέρνηση την επόμενη τετραετία", χωρίς να αναφέρονται καν στο πως αυτό θα επηρεάσει την κοινωνία που εκπροσωπούν, πόσο φανερό είναι που αναφέρονται...).

τσότσος είπε...

Σωστά τα γράφεις Σοφία, αγνόησε αυτούς που προσπαθούν να σου κάνουν μάθημα επειδή είσαι νέα. Έχουν χάσει το μέτρο και βλέπουν παντού φαντάσματα...
Δηλαδή πάνε να μας πείσουν ότι υπάρχει αντιπολιτευτικός "οργασμός" από τον ΓΑΠ και τους "συν αυτώ" αλλά δεν φαίνεται γιατί τον μποϋκοτάρουν τα ΜΜΕ...Δηλαδή τί διαφορά έχουν με τους ΝΔκράτες που έλεγαν τα ίδια την προηγούμεν 20ετία;;