Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Aναμονή και υπομονή

Καλημέρα σας.

Μια εβδομάδα ακόμα πέρασε και ο Ευ. Βενιζέλος καλώς συνεχίζει και δεν προκαλεί με δηλώσεις του ένταση στην Χ. Τρικούπη, παραμένοντας σιωπηλός.

Τις προάλλες μίλησα με μια "αριστερή" φίλη μου και εξεπλάγην καθώς όταν τη ρώτησα ποιόν απ' τους δύο (Παπανδρέου-Βενιζέλο) θεωρεί ως ικανότερο, μου απάντησε "ο Βενιζέλος". Δεν περίμενα αυτήν την απάντηση από ένα άτομο που δεν ασχολείται και δεν το ενδιαφέρει καθόλου το ΠΑΣΟΚ. Κι όμως βλέποντας το από μια αντικειμενική σκοπιά όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό απ' το λάθος, το δίκαιο απ' το άδικο.

Ο Παπανδρέου, σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έδειξαν την μηδενική δημοτικότητα του ίδιου προς τον ελληνικό λαό, είναι πασιφανές πως έχει χάσει σαν πολιτικός, σαν "άνθρωπος που μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο" και πιο συγκεκριμένα σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί με τίποτα να προσελκύσει κόσμο. Ολοένα και χάνει ψηφοφόρους. Στο τέλος η κατάσταση θα γίνει πολύ τραγική και θα μείνουμε εμείς κι εμείς μέσα στο ΠΑΣΟΚ!

Από τότε που εκλέχτηκε ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός της χώρας έχουν υπάρξει πολλές ευκαιρίες για να ασκήσει σωστή και διπλωματική αντιπολίτευση ο Παπανδρέου, που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε επάξια. Ο κόσμος ακόμα έχει ως πιο δημοφιλή πολιτικό τον Κ. Καραμανλή! Ασφαλιστικό, παιδεία, Ολυμπιακή και υπουργοί ανίκανοι και διεφθαρμένοι ως το κόκαλο δεν έχουν πείσει ακόμα τον κόσμο ότι η ΝΔ δεν αξίζει ούτε μια! Φανταστείτε λοιπόν πόσο ΔΕΝ θέλουν το ΠΑΣΟΚ και ΔΕΝ το συμπαθούν για να προτιμούν τη ΝΔ!.

Γράφω κάτι τέτοια και στενοχωριέμαι αφάνταστα. Δεν μ' αρέσει καθόλου η σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Θέλω ως μια πολύ νέα φίλη του ΠΑΣΟΚ να κρούσω τον κώδων του κινδύνου έτσι ώστε να θορυβηθούν μερικοί μερικοί εκεί μέσα και να παραδεχτούν πως πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο για να πάνε καλά τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και δεν εννοώ μόνο "μακάρι να γινόταν αρχηγός ο Ευ Βενιζέλος", αλλά, "μακάρι ο Παπανδρέου να ήταν περισσότερο ικανός και αποτελεσματικός".

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, αν γίνει, η παρούσα κατάσταση είναι δυστυχώς δυσάρεστη και λυπάμαι.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως "ήθελες τα και παθές τα"! Εμείς πάντως θα περιμένουμε...

3 σχόλια:

theodore είπε...

Οσοι πολέμησαν την μοναδική λύση να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ,θα έχουν ακέραια την ευθύνη για τα τωρινά και τα μελλοντικά χάλια του Κινήματος.Δικαιολογίες του στύλ,δεν ήξερα,δεν άκουσα,δεν στέκουν.Ηδη οι πρώτοι "νεοβαρόνοι",όπως ο Χρυσοχοίδης και η Γεννηματά άρχισαν τον ανταρτοπολεμο.
Κανείς τους όμως δεν είχε το σθένος να στηρίξει την απομάκρυνση του "μικρού πρίγκηπα" όταν έπρεπε.
Τώρα θα χορτάσουν αντιπολίτευση,μέχρι να τους βαρεθεί κι αυτούς ο λαός και να τους στείλει εκεί που τους αξίζει.Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Αν πράγματι είστε όλοι εσείς ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνετε να δεχθείτε την απόφαση της πλειοψηφίας και να δουλέψετε για το ΠΑΣΟΚ και όχι να κουβαλάτε νερό στο μύλο της Ν.Δ και του ΣΥΝ.

CybeRNerO είπε...

Όσον αφορά την Γεννηματά που λες theodore, ως πολιτικός έχει παράγει αρκετό έργο...Αν εσύ την βλέπεις ως "νεοβαρόνη", ας είναι....Την προτιμώ από τους "Βαρόνους" (Βλέπε Βενιζέλο...).