Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Eνα εξάμηνο ακόμα!


Ο κόσμος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν θέλει τον κύριο Παπανδρέου στον πολιτικό χώρο. Και δεν μιλάω για τα άτομα που είναι χωμένα στο κόμμα αλλά για τα περισσότερα που δεν σκέφτονται ιδεολογικά αλλά πρακτικά.


Πρακτικά σημαίνει: το ποιόν ηγέτη μπορώ να εμπιστευτώ, ποιός είναι ή φαίνεται τουλάχιστον εξυπνότερος, ποιός μιλάει πιο ξεκάθαρα και ουσιαστικά, ποιός κάνει έστω και ένα απ' αυτά που υπόσχεται πράξη και τέλος η πρακτική λογική θέλει από αυτόν τον πολιτικό/κόμμα να έχει δυναμική.


Η ιδεολογία δεν νοιάζει κανέναν απ' τους περισσότερους λογικούς σύγχρονους ανθρώπους. Και αυτό που έχω καταλάβει είναι πως μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αυτοί που ανήκουν στο στρατόπεδο του κύριου Παπανδρέου, δεν σκέφτονται καθόλου πρακτικά αλλά παρά μόνο ιδεολογικά/ρομαντικά. Είναι, με απλά λόγια, στον κόσμο τους, δεν τους νοιάζει αν θα κυβερνήσουν ποτέ ξανά, το μόνο που τους νοιάζει είναι να διασφαλίσουν στον Παπανδρέου τους τη θέση "που αρμόζει", άλλωστε, σ' έναν Παπανδρέου κρατώντας ακόμα "ζωντανό" το ΠΑΣΟΚ μέσα από την κληρονομική διαδοχή από πατέρα σε γιο.. (μπλα... μπλα...)


Τότε και ο απελπισμένος πολίτης τί να κάνει;;; Να προτιμήσει τους ρομαντικούς, άριστερούς-δεξιούς-σοσιαλιστές(;) (ούτε έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να ασπάζεται το κόμμα του...) ή τη Νέα Δημοκρατία; Έλεος, γιατί η τελευταία έχει κατακλέψει τον κοσμάκη, έχει διαλύσει το κρατικό σύστημα και παρόλα αυτά προτιμάται!


Λοιπόν, για να μην πολυλογούμε, σε 6 μήνες αγαπητέ κύριε Παπανδρέου θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, η θέση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα περιμένει ένα νέο πρόσωπο (βλ. Ευ. Βενιζέλο) να την αναλάβει, γι' αυτό και θα έπρεπε από μόνος σας να παραιτηθείτε για να βοηθήσετε πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ,άμα το αγαπάτε όσο λέτε και άμα θέλετε να πράξετε και κάτι κι όχι μόνο να μιλάτε.

6 μήνες, λοιπόν, υπομονής και αισιοδοξίας ότι τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ θα γίνουν ξεκάθαρα και πιο ελπιδοφόρα για τον ελληνικό λαό που περιμένει πως και πως μια κίνηση, μια βελτίωση της παρούσας τραγικής κατάστασης. Και δεν μιλάω μόνο για τους φίλους κ' τα μέλη, αλλά και για τους υπολοίπους ουδέτερους κομματικά.


Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες δεν είναι κάτι δευτερεύον κάτι παροδικό. Είναι, υποτίθεται, η αξιωματική αντιπολίτευση και πλέον δεν υπάρχει!


Ο κόσμος είναι αγχωμένος και προβληματισμένος γ' αυτό και πρέπει να βρεθεί εγκαίρως μια λύση. Δεν είναι θέμα ατομικό-πασοκικό του τύπου: " Ανδρέας Παπανδρέου τότε.... άρα και Γιώργος Παπανδρέου τώρα". Όχι. Είναι θέμα συλλογικό. του τύπου "Αντί για τον (μπιπ!) Καραμανλή, ποιόν;"


Όλοι θέλουμε η χώρα μας να κυβερνιέται ορθά και γι' αυτό δεν πρέπει ν' αφήνουμε τη ΝΔ να έχει την αποκλειστικότητα! Χωρίς σωστή αντιπολίτευση το κάνουμε όμως! Άρα πρέπει να βρεθεί ένας πολιτικός αντίπαλος ανώτερος του Καραμανλή κι όχι κατώτερος και μάλιστα πολλά σκαλοπάτια πιο κάτω!


Εν τω μεταξύ, από αριστερά απειλεί το ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στα μάτια του κόσμου (αυτός ψηφίζει μην τον υποτιμάτε), και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!

4 σχόλια:

τσότσος είπε...

Μπράβο Σοφία, επιτέλους μίλησε κάποιος με λογική. Διακρίνω την σαφή προτίμησή σου για το νΒενιζέλο (συμφωνώ), δεν είναι αυτό όμως το θέμα αλλά η ομφαλοσκόπηση των "νικητών" και πώς θα ελέγξουν το συνέδριο. Εν τω μεταξύ εμείς θα έχουμε πΆρει τα βουνά...
Για το εξάμηνο δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ο Γιωργάκης δεν το κουνάει από το μαγαζί και οι "περί αυτόν" προτιμούν να πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους στο Κολωνάκι και στην πλ. Αριστοτέλους παρά να αναγκαστούν να κυβερνήσουν ξανά...
Έχω "συγγένεια" με την Φιλοσοφική, η κόρη μου σπουδάζει γλωσσολογία στο Καποδιστριακό.
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

sofia einai O syriza, oxi to syriza... prosexe ligo ta er8ografika

Μιχάλης είπε...

Εγω ψηφιζω αριστερα και χαρηκα ιδιαιτερα με την επανεκλογη του Γιωργου. Με αυτον προεδρο,το ΠΑΣΟΚ θα φθινει συνεχως,προς οφελος των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.Ο Βενιζελος απο την αλλη ειναι πολυ εξυπνοτερος, με τρομερη εφραδεια λογου. Αν τον στηριζε το ΠΑΣΟΚ θα ειχε σοβαρες πιθανοτητες να κοντραρει τον Καραμανλη σε ενδεχομενη εκλογικη αναμετρηση. Εγω παντως αν ημουν ΠΑΣΟΚ θα ψηφιζα Σκανδαλιδη..

Ανώνυμος είπε...

To keimeno sou me anagazei na kanw diafora sxolia.Den katalava apo pote epapse to PASOK na einai ena sosialistiko komma me vathia aristeres rizes kai apo pote to politiko diakuveuma htan apla oi ekloges? To PASOK idrythike gia na yphretei to lao kai thn patrida kai panw sthn idrytikh tou diakurhksh ekane megales tomes sto Ellhniko politiko systhma kai thn koinwnia mas alla opws dysthxws oloi mas gnwrizoume kai megales lamogies. O Giorgos Papandreou einai pragmatika apo tous sovaroterous politikous twn hmerwn mas kai o logos einai akrivws ayto pou anafereis ws filosofikes anisixies ths aristeras. To zhthma shmera einai akrivws ekei pou stoxeyei o Papandreou h epistrofh ths koinwnias mas sthn politikopoihsh kai thn symmetoxh. Einai anagh gia thn koinwnia mas h domhsh mias sxeshs aksiwn me to ellhniko politiko systhma kai oxi mias sxeshs antalagmatwn.Ara to shmantiko gia to PASOK einai oxi na vroume ton antiKaramanlh alla na vroume ekeines tis symmaxies me tis laikes dynameis pou mesa apo koinwnikous kai politikous agwnes tha riksoun thn Dexia. Akrivws opws egine kai thn dekaetia tou 80.Emeis oi neoi prepei na katalavoume ola ayta giati emeis tha prepei na agwnistoume gia ena kalutero ayrio mesa apo tous xwrous draseis mas kai gia na wto kanoume ayto tha prepei na exoume odhgo tis aksies mas kai oxi apla thn dipsa gia eksousia.