Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Στο περιθώριο ή νέο κόμμα;

Καλημέρα και ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση μου να ανανεώσω το ιστολόγιό μου.
Τα ΜΜΕ ασχολούνται τον τελευταίο καιρό με θέματα αδιάφορα για τον Ευ. Βενιζέλο. Σωστό ή λάθος;
Όντως τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν όλη την Ελλάδα, δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον Βενιζέλο και γι΄ αυτό δεν κάνει καμία απολύτως δήλωση; Λέτε να προτιμάει να κάθεται σιωπηλός και σαν αόρατος να μην αφήνει σημάδια παρουσίας του στο ΠΑΣΟΚ; Ποιός ο λόγος ύπαρξής του μέσα στο κόμμα τότε; Μπείτε λίγο στη θέση αυτού του ανθρώπου και συνειδητοποιήστε πόσο αμήχανη είναι. Είναι σ' ένα κόμμα με τρανή ιστορία και δύναμη, που τα έδωσε όλα στις εσωκομματικές εκλογές για να το βοηθήσει να πάει πιο μπροστά και που τώρα βρίσκεται μα τα χέρια και το στόμα δεμένα περιμένοντας να οδηγηθεί στην εκτέλεση του. Ειλικρινά πάντως, λυπάμαι που ένας τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, στις μέρες μας, στερείται, κατ' αυτόν τον τρόπο, των δικαιωμάτων του να πει τη γνώμη του και να συνεισφέρει στο ΠΑΣΟΚ, επειδή κάποιος Γ. Παπανδρέου που τυχαίνει να είναι γιος του Α. Παπανδρέου, δεν τον "πάει"!
Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό το Γ. Παπανδρέου συνεχώς να διαγράφει βενιζελικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Σε λίγο, μπορεί, να διαγράψει και τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο. Βέβαια, όπως έχω πει και σε προηγούμενα άρθρα μου, αν το επιχειρούσε αυτό θα έδιωχνε το καλύτερο χαρτί του και μαζί πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό που με εξοργίζει πιο πολύ απ' όλα δεν είναι τόσο η ίδια η πιθανή διαγραφή του Βενιζέλου αλλά ο λόγος που θα το έκανε. Με άλλα λόγια ο λόγος θα είναι επειδή δεν θα μπορέσει ποτέ να τον ελέγξει, δεν θα μπορέσει ποτέ να τον κάνει υποχείριο του, αλλά πάντα θα τον φοβάται γιατί ξέρει ότι μπορεί και έχει την δύναμη να του πάρει την αρχηγία του κόμματος. Οι λόγοι είναι δηλαδή άκρως προσωπικοί κι όχι αντικειμενικοί. Να χαρώ εγώ ένα δημοκρατικό κόμμα!
Αφού, λοιπόν, καταλήξαμε στο γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς ο Ευ. Βενιζέλος θα φύγει απ' το ΠΑΣΟΚ γιατί να μην ιδρύσει μια ώρα αρχύτερα δικό του κόμμα; Μήπως αυτό θα ήταν μια βιαστική και επιπόλαιη κίνηση χωρίς προσοδοφόρα αποτελέσματα; Μήπως όμως απ' την άλλη θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για τον ίδιο αφού θα μπορεί να λέει την άποψη του για όλα ελεύθερα με την ελπίδα ότι θα προσεγγίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δυσαρεστημένους με τον Γ. Παπανδρέου που δεν είναι και λίγοι;
Περιμένω ν' ακούσω τις απόψεις σας για να βρούμε μαζί ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Ευ. Βενιζέλο...

6 σχόλια:

Παρρησία είπε...

Sofia

προσωπικά εκτιμώ ότι η σιωπή είναι η καλύτερη επιλογή για τον Β.Β. (1ον) διότι έχαε τις εκλογές και ο GPAP καραδοκεί να τον καρατομήσει και (2ον) διότι η υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ σχεδόν τον έκαψε

Π

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες κορίτσι μου.
Φαντάζομαι ότι η δημιουργία νέου κόμματος για τον Ε.Β. είναι μονόδρομος. Αρκεί να μην γίνει καμιά περίεργη κοινοπραξία με Αγγελοπούλου ή Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά πρέπει να κάνει κόμμα ο Βαγγέλης ! Τα λέγαμε και πριν την 11η Νοεμβρίου, έχει παραγίνει το κακό με τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ !

εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνυπάρξω πολιτικά με την Γιάννα ή τον Σημίτη. Να φανταστείς οτι τώρα είμαστε με μεγαλύτερα λαμόγια (Γιάννος, Λαλιώτης κτλ κτλ)

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ BLOGGERS ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ:
http://upcoming.yahoo.com/event/405317/
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
amorgos1962@msn.com
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Sofia Maria Angelara είπε...

Θα ήθελα πολύ να κατέβω Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγω φόρτου προπονήσεων στον ιππικό όμιλο γιατί δίνω εξετάσεις στις 26 του μηνός.
Ενημέρωσε με για τα θέματα που θα συζητήσετε αν θες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά συνέλθετε! Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο για να κερδίσουμε εμείς και να χάσουν οι άλλοι. Πιστεύετε πραγματικά πως αν βγει ο Βενιζέλος τρανός και φοβερός νικητής θα κάτσει να σκεφτεί σοβαρά πως θα βοηθήσει εμένα και εσένα τους απλούς πολίτες; Ο Γ. Παπανδρέου είναι φιλόδοξος και όχι ματαιόδοξος. Έχει να συντηρήσει ένα όνομα και έτσι το βλέπει. Ως προθυπουργός οραματίζεται και αυτός να αφήσει ένα Παπανδρεικό όνομα πχ είπε οτι θα αυξήσει τον αριθμό των υποτροφιών, θα φέρει την διαφάνεια στα υπουργεία με δημοσίευση στο ιντερνετ όλων των οικονομικών αποφάσεων κλπ.
ΠΟΤΕ κανείς δεν έχει κατηγορήσει τον Γ. Παπανδρέου οτι έχει κακή ποιότητα χαρακτήρα. Ας γίνουμε λίγο πιο ευρωπαίοι βρε παιδιά!

Σας προτρέπω να στηρίζετε Βενιζέλο μόνο αν είστε απόλυτα πεπεισμένοι οτι
- έχει υγιείς φιλοδοξίες
- έχει τα κότσια να καταγγείλει την σύγχρονη μιντιοκρατεία και την διαφθορά
- να προτείνει σύγχρονες λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος
- να βοηθήσει στην πραγματική εξυγίανση και διαφάνεια του τόπου
Έχει δείξει τέτοια δείγματα γραφής Βενιζέλος; Αν πείτε "ναι" τότε σίγουρα έχετε δει πράγματα που δεν έχω δει εγώ και έχετε σκεφτεί πράγματα που δεν έχω σκεφτεί εγώ. Αν "όχι" τότε απλώς είστε "κολλημένοι" με την μπάλα και θέλετε ένα ΠΑΣΟΚ νικιτή ως μονομάχος σε ρωμαική αρρένα. Το μέλλον σας είναι δικό σας και σας αξίζει.