Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Σχετικά με την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην ΚΟΕΣ


1."Το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να κάνει την πλειοψηφική κεντροαριστερά ανατρεπτική δύναμη, καθώς έχει γίνει φοβική και μικρή" είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι φάνηκε καθαρά πως το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δήθεν εσωτερικός διαχωρισμός, οι υπονομευτές, τα εξωθεσμικά κέντρα και τα μέσα ενημέρωσης.


Ο κ. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό επιρρίπτοντας τους τις ευθύνες για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, για την υπέρβαση της οποίας, όπως είπε, χρειάζεται ένα κίνημα κατά της χυδαιότητας και της ευτέλειας.


Ο κ. Καραμανλής, πρόσθεσε, θα πιει το ποτήρι της δικής του προσωπικής ευθύνης, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή στην Βουλή, είπε ότι ήταν αμήχανος, κοινότοπος και αδύναμος. Και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, τόνισε, ακυρώθηκαν πολιτικά και χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή "φτερό στον άνεμο των σκανδάλων που παράγει η κυβέρνηση και η προσωπική του ομάδα εξουσίας".

Επέκρινε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να επισκεφθεί την Άγκυρα αυτή την κρίσιμη ώρα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν είναι Ινδία, ζητώντας να αναβάλλει για αργότερα την επίσκεψή του, διότι, όπως είπε, δεν έχει την ηθική και ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.
ΣΚΑΙ

2.Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Κ.Ο.Ε.Σ. ανέφερε μεν ότι σέβεται το αποτέλεσμα της εσωκομματικής αναμέτρησης του περασμένου Νοεμβρίου, έστειλε δε σαφές μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι

«άφησα και αφήνω καθαρό το πεδίο να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τις επιλογές του σε πρόσωπα και πρωτοβουλίες και να δώσει τον αντιπολιτευτικό τόνο. Δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, πρέπει να υπάρχει όμως απροσχημάτιστη εσωκομματική δημοκρατία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέστησε σαφές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να εκφράζει τις απόψεις του, παρά το άνοιγμα που του έκανε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι


«το να έχω και κυρίως να μπορώ να πω ελευθέρα καινούργια ριζοσπαστικά πράγματα, είναι απαράβατος όρος για την παρουσία μου στην πολιτική».
ΑLPHA


3. Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός και δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και τα δίκτυα ιδεών και να τα θεωρεί πλούτο στην πολυφωνία.

………………………………………………………………………………………….

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερες, τάχθηκε κατά της "δημοσιογραφικής αντιπολίτευσης" και της λογικής του ώριμου φρούτου, διότι, όπως είπε, όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά.

Ε.Τ.

Mε βάση των παραπάνω λεγομένων του θέλω να επισημάνω την σημασία της παρουσίας τους στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλης της κοινωνίας. Ο Ευ. Βενιζέλος επιτέλους μίλησε και είπε αλήθειες.
Όλα αυτά που βροντοφωνάζαμε τόσο καιρό όλοι εμείς οι υποστηρικτές του τα λέει και τα κάνει ο ίδιος.

1.Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

2.Σεβασμός στον αρχηγό του κόμματος Γ. Παπανδρέου

3.Ενδιαφέρον για επίλυση υπαρχόντων προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ

4.Δυναμική παρουσία/ενεργή συμμετοχή στα θέματα του ΠΑΣΟΚ

Τέλος, η δημιουργία του ομίλου του Ευ. Βενιζέλου που θα επιτευχθεί σε μερικές μέρες θα παίξει ουσιαστικό ρόλο κυρίως σε κοινωνικό και όχι σε πολιτικό πλαίσιο.

2 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Αίσχος. Αθλιότητα Παπανδρέου ξανά.

Sofia Maria Angelara είπε...

Γιάννη είναι όπως τα λες ακριβώς. Για την επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ εγώ λέω να περιμένουμε 1-2 μέρες ακόμα μπας και βάλουν και την ομιλία του Βενιζέλου. Αλλιώς όντως επίτηδες το κάνουν. Αλλά δεν μασάμε εμείς! Ας μην το βάλουν και ποτέ. Το θέμα είναι οτι ο Βενιζέλος πήρε τα πάνω του και άρχισε η σντίστροφη μέτρηση του Παπανδρέου…