Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Υποχώρησε για το κοινό καλό

Ο Ευ. Βενιζέλος με την απόφαση του να μην ιδρύσει τελικά τον όμιλο πανεπιστημιακών, δείχνει την σοφία που τον διακατέχει και διαψεύδει όλους εκείνους που τον κατηγόρησαν για ''λευκές επιταγές", "κόμμα μέσα στο κόμμα", διάσπαση και προσωπικά συμφέροντα.
Φτάνει πια!
Ο Βενιζέλος μας αποδεικνύει με πράξεις πόσο περισσότερο νοιάζεται για το καλό του ΠΑΣΟΚ παρά για τον εαυτό του. Δεν τον νοιάζει που τελικά δεν θα γίνει ο όμιλος που μπορεί να ήθελε κατά βάθος πολύ να ιδρύσει. Και όμως, βάζει στην άκρη τα προσωπικά του "θέλω" και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό. Επίσης, επειδή ξέρει ότι είναι πολύτιμος και χρήσιμος για την ανοδική πορεία του κόμματος δεν ήθελε με τίποτα να δώσει την αφορμή στον Παπανδρέου να τον διαγράψει. Αφού ήταν πλέον 100% σίγουρο πως θα το επιχειρούσε αν προχωρούσαν οι διαδικασίες ίδρυσης του ομίλου.
Ο Βενιζέλος ΔΕΝ θέλει την διάσπαση. Άλλος είναι αυτός που την επιζητεί μάλλον. Και για να δούμε όλοι τώρα τι θα βρει ο Παπανδρέου για να ρίξει την ευθύνη στον Βενιζέλο και έτσι να μπορεί να τον διαγράψει! Όμως ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να του δώσει την αφορμή. Δεν πρόκειται να του το κάνει τόσο εύκολο.
Γι' αυτό από εδώ και πέρα ας μην βιαστεί κανείς, παρακαλώ, να κρίνει τον Ευ. Βενιζέλο τόσο σκληρά όσο κρίθηκε γιατί στην πραγματικότητα δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά.
Κύριε Βενιζέλο, ως έκφραση χαράς για την σωστή επιλογή σας θα ήθελα να σας συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου. Μπράβο σας! Είστε το πρότυπο ενός σωστού ανθρώπου για την κοινωνία.

10 σχόλια:

theodore είπε...

Σοφία δες εδώ http://neoipatras.blogspot.com/
Σε περιμένει μιά έκπληξη.

Sofia Maria Angelara είπε...

:)

kapsos είπε...

ο βενιζελος ειναι το μελλον του ΠΑΣΟΚ παρτε το χαμπαρι.τον γιωργακη τον πηρανε χαμπαρι και οι πετρες ακομα.για μενα πρεπει να επιδιωξει την πληρη ρηξη με τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ.η θα γινει το ΠΑΣΟΚ μεγαλο η δε θα υπαρχει ΠΑΣΟΚ.ειναι απλο..

Ανώνυμος είπε...

a edw zoume se allo kosmo...se allo sumpan....se allh diastash....

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά κατά την άποψή μου έπραξε ο Βενιζέλος. Τον οποίο και εκτιμώ βαθύτατα, διότι σαν υπουργός πολιτισμού βοήθησε πολύ τον τόπο μου.
Όμως αν θέλουμε πραγματικά δυνατό το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σταματήσουν και από τις δυο πλευρές οι όποιες διαμάχες. Διότι, αν ο Βανιζέλος διαγραφεί τελικά από το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα συρρικνωθεί.
Ωστόσο όμως, εάν ο Βενιζέλος θέλει το καλό του ΠΑΣΟΚ, κι εσύ είσαι με τον Βενιζέλο, γιατί μιλάς κατ'αυτόν τον τρόπο για τον πρόεδρο?
Πιστεύεις πως αυτή η κόντρα με τον πρόεδρο κάνει καλό στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ? Θα μπορέσουμε να πάρουμε τις επόμενες εκλογές, αν οι ίδιοι κατηγορούμε συνεχώς τον πρόεδρο?
Πως θα μπορέσεις να πείσεις μία φίλη σου να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές? Θα την πείσεις να ψηφίσει τον Παπανδρέου, που κινείτε τόσο πολύ υπόγεια, όπως αφήνεις να εννοηθεί?

Sofia Maria Angelara είπε...

Πιστεύω πως είναι προτιμότερο να παραδεχόμαστε τα λάθη του προέδρου μας παρά να τον συγκαλύπτουμε.
Αν ο ίδιος με αυτά που λέει και κάνει δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση, περιμένει εμάς? Καταρχάς, παραλίγο θα διέγραφε τον Βενιζέλο και περιμένεις να του κάνω και διαφήμιση?
Τα επιχειρήματα που θα έλεγα στη φίλη μου για να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ θα ήταν να το ψηφίσει γιατί πέρα απ' τον Παπανδρέου υπάρχουν στο κόμμα κι άλλα πολύ πιο άξια στελέχη όπως ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος και ότι η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είναι πιο σωστή των άλλων κομμάτων.

Ανώνυμος είπε...

και για το προηγούμενο. jey

Ανώνυμος είπε...

@eisteanwmaloi
Μάλλον στη...σελήνη θα έλεγα;-)
jey

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή Σοφία βλέπεις που σε οδηγεί η προσωπολαγνία; σε αδιέξοδο. η ιδεολογία του πασοκ είναι η πιο καλή απ όλους; μα κι άν έφευγε ο μπένι; θα έπαιρνε μαζί του και την "πιο καλή ιδεολογία".
Σοφία μου όταν οι νέοι γίνονται φανατικοί προσώπων χάνουν την ουσία και το δυναμή τους. να κάνεις κριτική και μάλιστα σκληρή στον πρόεδρο (σου;) αλλα με βάση τις ιδεολογικές σας διαφωνίες. όχι για το πως αντιμετωπίζει το στέλεχος που επιζητεί τη θέση του και παλεύει για την ήττα. γιατί αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρεις. το έγραφες άλλωστε κι εσύ μετά την 11/11. περιμένουμε την επόμενη φορά έλεγες. ε;
όσο για τον Βενιζέλο έκανε πίσω απο την αρχική του απόφαση να κάνει κόμμα γιατί δέν τον ακολουθούσαν αυτοί που περίμενε. ένα παράδειγμα σου λέω μόνο. ο φασούλας.
τέλος πάντων όμως. έγώ πιστεύω πως άν ο βενιζέλος θέλει μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στο πασοκ. είναι πράγματι στέλεχος με ιδιαίτερες ικανότητες. αυτό το γνωρίζει και ο πρόεδρος. αλλά επιτέλους αλλα άς τις χρησιμοποιήσει για καλό.
η κυβέρνηση καταρρέει. είναι ώρα πασοκ.
και δέν περισσεύει κανείς.
ελπίζω εις ένα συνέδριο του προέδρου και του ασώτου...
Αμήν!jey

GEORGE είπε...

το Πασοκ πριν 30 χρονια σιγουρα ειχε καποια καλα στοιχεια και οραματιζοταν μια καλυτερη κοινωνια απο την τυρρανικη και αυταρχικη κοινωνια της εποχης. ο κοσμος πιστευε οτι θα ερχοταν μια μεγαλυτερη κοινωνικη ισοτητα και δικαιοσυνη.δυστυχως,παρα το γεγονος οτι καποια πραγματα αλλαξαν στην ουσια καμια ριζικη αλλαγη δεν εγινε.
τα πραγματα παραμενουν δυσκολα για τις φτωχες και μεσαιες ταξεις.

το σημερινο πασοκ δεν μπορει να προσφερει καμια σοβαρη εναλλακτικη προταση. πλεον , ειναι μια μαζωξη πλουσιων απογονων.
ο τροπος που σπρωχθηκε στην ηγεσια ο παπανδρεου αποδυκνειει οτι το πασοκ ειναι ενα οικογενειοκρατικο κομμα.
οσο για τον βενιζελο εδειξε οτι ειχε αυταρχικο χαρακτηρα με την συμπεριφορα του (περιστατικο με το καφε).

περα ομως απο τα ανεπαρκη προσωπα δεν υπαρχει πολιτικη. τα ιδια με τη δεξια του καραμανλη