Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

S.O.S. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!



Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ζήτησα την συνάντηση αυτή, που δυστυχώς δεν είχε γίνει τους δυόμιση μήνες που πέρασαν από την 11η Νοεμβρίου, γιατί πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ μέσα σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο εξαιτίας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης.
Οι πολίτες αξιώνουν πάρα πολλά από το ΠΑΣΟΚ και εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε.
Ήμουν και θα είμαι πάντα εγγυητής της ενότητας της παράταξης. Όσοι προσπαθούν να επινοήσουν δήθεν εσωτερικούς εχθρούς βλάπτουν σοβαρά το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική του.
Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα για ένα μεγάλο, ενωμένο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ που σέβεται και αξιοποιεί όλα τα στελέχη του – δεν περισσεύει κανείς – χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς.
Αγωνίζομαι για ένα ΠΑΣΟΚ που σέβεται την κοινωνία των πολιτών και τις πρωτοβουλίες της.
Και στο πλαίσιο του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ θα καταβάλω κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την νίκη της παράταξης της οποίας είμαι στρατιώτης.-


Κύριε Παπανδρέου,

Καταλάβετε επιτέλους τι πάτε να κάνετε.


Μην παρασύρεστε απ' το γεγονός ότι είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και κάνετε επιπόλαιες κινήσεις όπως π.χ. να διαγράψετε πολύτιμα στελέχη για την παράταξη που έχουν προσφέρει πολλά και είναι διατεθειμένα να προσφέρουν ακόμα περισσότερα.


Μιλάω για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κακώς γίνεται φόβος και τρόμος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του ομίλου που θέλει να ιδρύσει. Αυτός ο όμιλος δεν αποτελεί απειλή. Είναι καθαρά για λόγους προσωπικούς που δεν επηρεάζουν τη συνεισφορά του ίδιου στο ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει τον δημοκρατικό και ανοιχτό σε διάφορες ιδέες χαρακτήρα του και να μην διώχνει τα παιδιά του μακρυά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να πουν κάτι.


Ας σκεφτούμε όλοι το ΠΑΣΟΚ σαν μια αγκαλιά που ανοίγει τα χέρια του απλόχερα και δέχεται.... δέχεται κόσμο.... Αυτή η εικόνα υπήρχε στο μυαλό του κόσμου και αυτή η εικόνα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον.


Γι' αυτό, κύριε Παπανδρέου, σας ζητώ να σκεφτείτε καλά πριν πράξετε, διότι πολύ φοβάμαι πως από μια δικιά σας λάθος κίνηση μπορεί να χαλάσετε και να αντιστρέψετε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και από "ανοιχτή αγκαλιά" το κάνετε "πόδι που κλωτσάει" και ως επακόλουθο από ανατέλλοντα ήλιο σε ήλιο που δύει...



16 σχόλια:

KouKos είπε...

Ταπεινή μου άποψη είναι πως αντί να διαγράφει στελέχη ο ένας, και να ιδρύει κόμμα μέσα στο κόμμα ο άλλος, να κοιτάξουν το καλό το κινήματος και ενωμένοι να στραφούν ενάντια σ'αυτή τη κυβέρνηση, που αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα στα εσωτερικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έπρεπε να έχει πέσει ήδη!

Δεν έχει σημασία ποιον από τους 3 στίριξα στις 11/11. Σημασία έχει -και είχε- να στιρίξουμε όλοι τον πρόεδρο του κινήματος, όποιος κι αν είναι αυτός. Σήμερα είναι ο Γιώργος, αύριο μπορεί να είναι ο Βαγγέλης ή η Άννα, ή κάποιος άλλος.

Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ούτε ο Γιώργος, ούτε ο Βαγγέλης, ούτε ο Κώστας, ούτε η Άννα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν, είναι και θα είναι η βάση του. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε εμείς!

Υ.Γ. Οι διαγραφές δε με βρίσκουν απολύτος αντίθετο. Συμφωνώ με αυτές, όταν πρόκειτε για οποιοδήποτε στέλεχος στίριξε ή στιρίζει αντάρτες ή υποψηφίους άλλων κομμάτων σε Δημοτικές/Νομαρχιακές εκλογές.

theodore είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο Σοφία.
Μπράβο!

Sofia Maria Angelara είπε...

Αγαπητέ "koukos"
1)Δεν ιδρύει κόμμα μέσα στο κόμμα. Είναι ένας απλός όμιλος πανεπιστημιακών.
2)Αμα νοιάζεσαι για το ΠΑΣΟΚ, οι διαγραφές, θα έπρεπε να ξέρεις, οτι μειώνουν τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος και οδηγούν στη συρρίκνωση του.
3)Πες ξεκάθαρα τι υποννοείς για τον Βενιζέλο

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την προσπάθειά σου για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν θέλω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις:
α) ο αγαπητός βαγγέλη θέλει πράγματι στις επόμενες εκλογές να νικήσει ο γιώργος? (την απάντηση την θέλω με την καρδιά σου...)
β) οι συννεργάτες-σωματοφύλακες του βαγγέλη θέλουν και αυτοί να νικήσει ο γιώργος? (την ξέρει την παροιμία για τον πρώτο στο χωριό...την ξέρεις)
γ)ο βαγγέλας θα έκανε κινήσεις για όμιλο εάν είχε νικήσει? ο όμιλος χρειάζεται στελέχη απ όλη την ελλάδα? και απο κάθε περιφέρεια? ( α ναι όχι για υπονόμευση αλλα για παραγωγή πολιτικής-περιφερειακής σκέψης...)
δ)γιατί οι τσοχατζοπουλικοί δέν κάναν αντίστοιχες κινήσεις όταν κέρδιζε ο σημίτης και δουλέψαν με ψυχή και σώμα για την νίκη του ΠΑΣΟΚ?
ε)πρέπει η δέν πρέπει να διαγραφούν ΤΩΡΑ όσοι δέν θέλουν να πάμε στις επόμενες εκλογές για τη νίκη. (και εκδικούνται όλους εμάς που ψηφίσαμε την επιλογή του γιώργου παπανδρέου?)
στ)εάν δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα με ποιά ιδεολογική πλατφόρμα θα πορευτεί? (εσύ σε αυτή την υποθετική περίπτωση τί θα κάνεις?)
ο τόπος αγαπητή μου δέν πρέπει να εξαρτάτε απο τις προσωπικες φιλοδοξίες του καθενός. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
με τιμή jey.

υ.γ. (γιατί ο λαζόπουλος τον πρόεδρο του πασόκ τον αποκαλεί υποτιμιτικά-επι τέσσερα χρόνια- γιωργάκη??? η κυρία λάτση ξέρει τίποτα γι αυτό???)

Sofia Maria Angelara είπε...

Προς Ανώνυμο:
α)Ελπίζει να νικήσει, ναι. Γιατί ανήκει και ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ, είναι κομμάτι του και θέλει να νικάει, όποιος κι αν είναι ο αρχηγός του.
β)Δεν το γνωρίζω, αλλά υποθέτω πως και αυτοί συμμερίζονται τις απόψεις του.
γ)Ναι, θα έμπαινε στον όμιλο και αν εκλεγόταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
δ)Ρητορική ερώτηση να υποθέσω.
ε)Δεν πρέπει να διαγραφεί κανένας μα κανένας απ' το ΠΑΣΟΚ.
στ)Δεν γνωρίζω καθόλου. Δεν θέλω, βασικά, να σκέφτομαι καν αυτό το ενδεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

εάν αγαπητή μου Σοφία πραγματικά το πιστεύεις αυτό τότε σηκώνω τα χέρια. εγώ πάντως πιστεύω πως εμείς οι νέοι καλό θα είναι να μελετάμε και την ιστορία. δέν θέλω να σου κάνω μάθημα να ξέρεις όμως πώς αυτό που διέλυε τα κινήματα και τις επαναστάσεις ήταν οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων. ο βαγγέλης είναι ένα σημαντικό στέλεχος για το ΠΑΣΟΚ και θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος εάν δούλευε στην κατεύθυνση της νίκης. δυστυχώς όμως δέν το κάνει. θεωρεί πως δέν πρέπει να κάνει το λάθος που έκανε η ντόρα το 1996 και παρέδωσε το κόμμα στον καραμανλή, επειδή η ίδια δέν ένοιωθε έτοιμη τότε. ο βαγγέλης δεν θέλει, δέν μπορεί να περιμένει...΄σε μια εποχή που η κυβέρνηση βράζει καποιοι φτιάχνουν ομίλους με βάση το καταστατικό!!! γιατί? αναρωτήθηκες? οι βενιζελοκουκουλοβερελικοί κάνουν κακό αυτή την ώρα στο πασόκ και φαίνεται... σε όλους εμάς που βλέπουμε με ελεύθερο μάτι τις εξελίξεις.
εάν ήταν ο γιώργος στη θέση του βενιζέλου και δημιουργούσε αντίστοιχους ομίλους θα έκανα πολύ σκληρή κριτική. το έχω κάνει άλλωστε πολλάκις στο παρελθόν.
τώρα όμως πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. όλες οι ιδέες, οι προβληματισμοί κλπ ας είναι χρήσιμα εργαλεία για τον προσυνεδριακό διάλογο. αλήθεια γιατί τόση αγωνία να γίνει αυτός ο κωλοόμιλος-απο το κωλόσπιτο του άλλου βαγγέλη αν θυμάσαι-πριν απο το συνέδριο? ε? είσαι νέα και απο ότι φαίνεται με δυναμισμό. μήν πουλάς σε κανέναν τον εαυτό σου...(ναι ναι το ξέρω οτι δέν τον πουλάς αλλα τίτλο στο μπλογκάκι σου ο βενιζέλος???)
αυτά απο τον jey

Ανώνυμος είπε...

α και κάτι άλλο. αυτό το "Αν ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ποιόν θα ψηφίζατε για νέο αρχηγό του;" για ποιό λόγο το έχεις βάλει? υπάρχει κάποιος τέτοιος λόγος τώρα για να μας ρωτάς? πρόκειται να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα τώρα ή αργότερα? μήπως πρέπει να δούμε εάν κάποιοι κάναν λάθος στις 11/11? και άν στο μπλογκάκι σου τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ βενιζέλου θα βάλεις ζήτημα αλλαγής αρχηγού? jey

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς λυπάμαι πολύ που λογοκρίνεις τα σχόλια. σου έστειλα. φαίνεται ότι δέν επιθυμεις τον πραγματικό διάλογο.
jey

KouKos είπε...

Δεν υποννοώ τίποτα απολύτος για τον Βαγγέλη! Ίσα ίσα που τέτοια στελέχη μπορούν και πρέπει να βοηθάνε το κίνημα.
Πες μου όμως εσύ αν θα διέγραφες έναν υποψήφιο δήμαρχο, αντάρτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2002 και με το χρίσμα της Ν.Δ. το 2006?
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φυσικά το θέλω εννομένο και δυνατό και νικηφόρο. Πάνω απ'όλα όμως το θέλω καθαρό. Ότι κόστος κι αν έχει αυτό. Για να μπορούμε να είμαστε -όπως παλιά- περίφανοι για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Υ.Γ. Τα σχόλιά μου είναι τελείως καλοπροαίρετα! Δεν πιστευω να με παρεξηγείς. Απλά με στεναχωρεί όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο κίνημα του λαού.

Την καλησπέρα μου, και καλό Σ/Κ

Sofia Maria Angelara είπε...

Έλειπα όλη μέρα διότι είχα αγώνες ιππασίας, γι' αυτό άργησα να δημοσιέυσω τα σχόλια. Αυτό για κάποιους που βιάζονται να κρίνουν...
Και απαντώ:
Δεν μιλάει γιατί αν μιλήσει θα τον διαγράψει ο Παπανδρέου. Τι να συνεισφέρει όταν οι άλλοι τον έχουν γραμμένο....
Γράφω με τέτοιο δυναμισμό για τον Βενιζέλο και τον έχω βάλει μάλιστα και στον τίτλο του μπλοκ μου γιατί πραγματικά πιστεύω σ' αυτόν και τον θεωρώ ικανότατο και πολύ πιο άξιο για τη θέση του αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν πρόκειται να μου αλλάξει γνώμη κανείς παπανδρεικός με ισχνά επιχειρήματα κατά του χαρακτήρα του Βενιζέλου.
Τέλος, έχω βάλει αυτό το γκάλοπ γιατί είμαι 99% σίγουρη πως λίγα είναι τα ακόμα τα ψωμιά του Παπανδρέου ως αρχηγού του κόμματος. Θα ξαναγίνουν όχι σε πολύ καιρό εσωκομματικές εκλογές και αυτοί που θα παίζουν περισσότερο θα είναι ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου. Ο Παπανδρέου ήταν και θα είναι αόρατος.

Ανώνυμος είπε...

βλέπεις αυτό προσπάθησα να αναδείξω. ότι εσείς παλεύετε για τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές. άλλωστε σοφία μου τα γράφεις απο την πρώτη στιγμή. θα περιμένεις πότε θα ξαναγίνουν. δέν είσαι με το πασόκ και το ξέρεις. είσαι με τον βενιζέλο. αν αύριο εκλογές τί θα ψηφίσεις σοφία μου? εναντίον του γιώργου έ? ξέρω ξέρω...

Sofia Maria Angelara είπε...

Το ότι πάνω απ' όλα είμαι με το Βενιζέλο είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί εγώ αν θες να μάθεις χάρη στον Βενιζέλο ψήφισα Πασοκ. Γιατί είμαι πολύ μικρή για να ξέρω την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν συνεχίσει να υπάρχει ο Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Αν κάνει δικό του κόμμα θα ψηφίζω το δικό του κόμμα. Δεν ντρέπομαι καθόλου που το λέω αυτό. Γιατί τα πρόσωπα στο παρόν είναι που κάνουν τη διαφορά και όχι το τι έκαναν στο παρελθόν οι πρόγονοι αυτών.

Grammateas είπε...

Πιστεύει κανείς ότι ο ύπο ίδρυση όμιλος είναι απλά η αφορμή για τη διαγραφή; Ότι αν δεν γίνει ο όμιλος σίγουρα θα βρει κάτι άλλο; Ότι ο κόσμος το 'χει τούμπανο, ότι είναι ειλημμένη απόφαση να διαγραφεί ο Βενιζέλος από το Νοέμβριο και μάλιστα έχει δημοσιευθεί και σε διαφoρα blogs και τώρα απλά βλέπουμε να επαληθεύονται οι πληροφορίες;

Sofia Maria Angelara είπε...

Aυτό πιστεύω κι εγώ. Αλλά θα ήθελα να δω τον κύριο Παπανδρέου τι διακαιολογία θα βρει αν ο Βενιζέλος δεν ιδρύσει τον όμιλο τελικά για να τον διαγράψει. Γιατί, πανάθεμα τον ο ΓΑΠ θέλει να το παίξει και "καλός", ότι δεν διαγράφει έτσι απλώς τα στελέχη. Γιατί ξέρει οτι αν το κάνει αυτό ο κόσμος μετά θα τον μισήσει.
Ο Βενιζέλος πάντως θα κάνει τα πάντα για να μείνει στο ΠΑΣΟΚ, το έχει δηλώσει άπειρες φορές.

Ανώνυμος είπε...

«Δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο ν' αναβιώσουμε τις συγκρούσεις που λύσαμε στις 11 Νοεμβρίου. Στις 11 Νοεμβρίου, το ζήτημα που ο ίδιος έθεσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λύθηκε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο. Λύθηκε με τρόπο πρωτόγνωρα συμμετοχικό για την Ελλάδα. Κανένα άλλο κόμμα δεν τόλμησε στην Ελλάδα. Τα λεγόμενα αριστερά κόμματα, ούτε να το διανοηθούν.

Δεν δέχεται ο προοδευτικός Έλληνας σήμερα, να βλέπει ένα ΠΑΣΟΚ με φράξιες, με κόμματα μέσα στο κόμμα, με παρασυναγωγές στο όνομα του διαλόγου. Όπως δεν δέχεται να υποβαθμίζεται σκόπιμα η αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα, ο λόγος μας, η πολιτική μας παρουσία ή η προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Και όσοι θεωρούν, ότι θα πάρουν τη ρεβάνς μετά την 11η Νοεμβρίου, είναι γελασμένοι. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ απαιτεί ενότητα και συντεταγμένη πορεία. Απαιτεί ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο για τα πάντα. Αλλά ζητά και αφοσίωση στον κοινό σκοπό. Όχι ένα 'σκορποχώρι', που μπορεί ο καθένας να κόβει κομμάτι για τον εαυτό του.

Ακριβώς, αυτή η οικοπεδοποίηση της πολιτικής, είναι που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλον. Και όποια παρέκκλιση από τον δρόμο αυτό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.»

Από την ομιλία του ΓΑΠ. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του

Παρρησία είπε...

Guys

είναι σημαντικό να δείτε και την άλλη πλευρά. Μόλις προ διμήνου ο ΒΒ συμμετείχε στην εσωκομματική εκλογή και έχασε. Τι σκοπιμότητα έχει τώρα η ίδρυση "ομίλου"?

Και ναι μεν αν το ΠΑΣΟΚ του GPAP ήταν ΟΚ τότε δεν θα χρειάζονταν "Ομιλοι", ΑΛΛΑ η κίνηση αυτή τώρα δεν έχει κανενα πρακτικό αποτέλεσμα για τον ΒΒ παρά μόνον ενισχύει το προφίλ του GPAP που θα φανεί "αυστηρός" διαγράφοντας τον

Π
http://parrisia.blogspot.com/