Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Του χρόνου θα 'ναι πράσινο το φιλολογικό!


Χτες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των φοιτητικών, πολιτικών παρατάξεων από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα όπου υποψήφιες ήταν: η ΔΑΠ.ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΠΚΣ, η ΑΡΠΑ-ΕΑΚ και η ΑΡΕΝ.

Εγώ υποψήφια στην παράταξη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης της σχολής μου, φιλολογίας από το πρωί ήμουν δίπλα στους συμφοιτητές και συναγωνιστές μου. Φορούσαμε όλοι σχεδόν το μπλουζάκι με το σλόγκαν "δε σου ζητάμε να ακολουθήσεις, σε καλούμε να συμπορευθείς". Όσο πλησίαζε το μεσημέρι όλο και περισσότερο πλήθος φοιτητών εισερχόταν στην αίθουσα 112 για να ψηφίσει.

Γενικά το κλίμα της ΠΑΣΠ ήταν αισιόδοξο αλλά παράλληλα προσγειωμένο. Ξέρουμε την θλιβερή πραγματικότητα, ότι στη σχολή μας επί 10 χρόνια βγαίνει πρώτη η ΔΑΠ.

Το βράδυ, στις 9:30 ξεκίνησε η καταμέτρηση ψήφων. Σε πρώτη φάση ανοίχτηκε η κάλπη του Α' και Β' έτους όπου και υπερτερούσε η ΠΑΣΠ έναντι των υπολοίπων παρατάξεων. Η αίθουσα πλημμύριζε συνθήματα κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη "ΠΑΣΠ".


"ΠΑΣΠ ΙΔΕΑ ΠΑΣΠ ΙΔΕΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ"


"Η ΓΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ"


"ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΠΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ"


και πολλά άλλα...


Αυτή η ευχαρίστηση μειώθηκε όταν άρχισαν να διαβάζονται τα αποτελέσματα της κάλπης των μεγαλύτερων ετών όπου φαινόταν η υπεροχή της ΔΑΠ. Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό και δεν δείχναμε ηττημένοι, αλλά σε όλους μας υπήρχε το χαμόγελο της ικανοποίησης αφού τον στόχο μας τον εκπληρώσαμε. Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά μας με την ΔΑΠ μειώθηκε από τις 106 περσινές ψήφους στις 30! Καταφέραμε να πάρουμε την κάλπη του πρώτου και δεύτερου έτους. Έχουμε πια ίσες έδρες.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι του χρόνου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ΠΑΣΠ να νικήσει στις εκλογές. Επιτέλους να μπει και λίγο πράσινο σ' αυτήν τη σχολή!

8 σχόλια:

Grammateas είπε...

Μπράβο, μπράβο. Αν και η Φιλοφοφική έχει αριστερή παράδοση. Να τις αξιοποιήσεις τις νέες εμπειρίες σου!

Sofia Maria Angelara είπε...

Κοίτα, στα άλλα τμήματα της φιλοσοφικής σχολής όπως το ιστορικό-αρχαιολογικό, γερμανικό, αγγλικό και τη ψυχολογία όντως πρώτη είναι η ΠΑΣΠ. Μόνο στο φιλολογικό συμβαίνει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο Σοφία, πάντα τέτοια. Με αγώνες θα αλλάξουν τα πράγματα. Ο ενθουσιασμός σου με γυρίζει 25 χρόνια πίσω, όταν ήμουν στη θέση σας. Και πάλι μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά!
Μου θυμίζεις τότε που ήμουν και γω υποψήφιος με την ΠΑΣΠ στα ΤΕΙ Αθήνας ('97). Από τότε συζητιόταν η προοπτική του Βαγγέλη.
Αυτό που χρειάζεται είναι να 'ρθειτε σε επαφη με την φοιτητώσα νεολαία.
Να είστε μακρυά από εσωκομματικούς συσχετισμούς. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα και την επίλυσή τους και τίποτε άλλο!!!

Δυστυχώς η νεολαία που γνώρισα τότε είχε κύριο μέλημα της τις κομματικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι από την Νεολαία ξεπήδησαν επαγγελματίες πολιτικοί...

dr.SeenG είπε...

Δεν έχω κάνει φοιτητής και δεν τα ξέρω καλά τα συνδικαλιστικά και κομματικά των σχολών. Πάντως βλέπω πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στον φοιτητικό κόσμο για τα κοινά... αν και αρκετές φορές ξεπερνάτε τα όρια με τους φανατισμούς (αναφέρομαι σε όλες τις παρατάξεις). Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες σας

thanos126 είπε...

Δε θέλω να γίνω κακός αλλά το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια δεν ανήκει στην Αριστερά. Δυστυχώς αλλά...
Επιπλέον το να φωνάζεις κατά της ΔΑΠ συνθήματα με καπότες και άλλα δεν καταλαβαίνω πως σε διαχωρίζει από τη ΔΑΠ. Και πολύ περισσότερο δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο είσαι περήφανη γι' αυτά τα συνθήματα και τα γράφεις στο ενδιαφέρον μπλογκ σου. Και μη μου πεις διάφορα για άμυνες και αναγκαστικά. Είμαι κι εγώ φοιτητής και ξέρω ότι δεν είναι άμυνα το να γίνεις σαν κι αυτούς. Ξεπεσμός είναι...

Sofia Maria Angelara είπε...

Αγαπητέ Θάνο126 δεν νιώθω καθόλου περίφανη γι' αυτό το σύνθημα, απλώς, το ξαναλέω, το ανέφερα στο άρθρο μου ως δείγμα. Δεν με αντιπροσωπεύει. Ούτε και θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει την ΠΑΣΠ, απλώς εγώ γράφω αντικειμενικά χωρίς να κρύβω και τα λάθη του ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΠ.

demo είπε...

Καλά..θα σου πω κάτι αλλά θα σε σοκάρει...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Έτσι ενημερωτικά και φιλικά..;-)