Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

Άδικη η διαγραφή Σημίτη από τον πρόεδρο του Πασοκ


Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη για την απουσία μου από το blog μου τον τελευταίο καιρό αλλά είχα πολλές υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων τη σχολή μου και τις προπονήσεις μου.
Στο Πασοκ, λοιπόν, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Όποιος το πιστεύει αυτό μάλλον κοροϊδεύει τον εαυτό του. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ευχάριστα αποτελέσματα και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό ο κυρ. Παπανδρέου αποφασίζει (οι κάποιοι άλλοι από πίσω του αποφασίζουν γι’ αυτόν) να διαγράψει τον εκλεγμένο από το λαό επί 2 συνεχόμενα έτη, αξιοσέβαστο για τις απόψεις του και τα έργα του πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Πιστεύω πως ο Γ. Παπανδρέου αν συνεχίσει να μην υπολογίζει σαν σύνολο το Πασοκ και να «αποφασίζει και να διατάζει» λες και το κόμμα είναι αυτός ο ίδιος, στο τέλος το μόνο που θα καταφέρει είναι να μείνει μόνος του ή αν όχι εντελώς μόνος του, αυτός και οι υποκριτές και δήθεν φίλοι του.
Είναι αδιανόητο να απαιτεί από στελέχη του Πασοκ που στο παρελθόν έχουν προσφέρει τόσα πολλά να κάνουν δηλώσεις κάτω από την αυστηρή μετέπειτα αντιμετώπιση τους ή ακόμα χειρότερα να μην κάνουν καθόλου ή σπάνια δηλώσεις! Ο Ευ. Βενιζέλος, όπως όλοι παρατηρούμε μετά την 11η Νοεμβρίου έπαψε να κάνει τόσες συχνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ και στη Βουλή όσες έκανε προηγουμένως. Αυτό το θεωρείτε σωστό; Πρώην υπουργός να «φοβάται» να μιλήσει επειδή ο κύριος Παπανδρέου είναι ο πρόεδρος και θέλει αυτός να πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή και κανένας άλλος;! Ο κυρ. Σημίτης όμως πολύ μεγαλύτερος και πιο θαρραλέος καθώς είναι από τον Βενιζέλο πήρε θέση πάνω σ’ ένα θέμα «απαγορευμένο» και ιδού τα αποτελέσματα. Εάν αυτό το κόμμα θέλει να ονομάζεται δημοκρατικό τότε καλό θα ήταν τέτοιες πράξεις διαγραφής επίτιμων στελεχών του να είναι προς αποφυγήν.
Ίσως ο κυρ. Σημίτης να έκανε λάθος με την έννοια ότι εξέφρασε την άποψη του χωρίς να συζητήσει προηγουμένως με τον πρόεδρο και να αποφασίσουν από κοινού για το τι θα ειπωθεί. Όμως όλα τα πρόσωπα που αποτελούν το Πασοκ δεν παύουν να είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα πρόσωπα με μια δικιά τους ξεχωριστή γνώμη. Ίσως ο κυρ. Σημίτης μίλησε ως Κώστας Σημίτης και όχι ως Πασοκ.
Είναι ολοφάνερο πλέον πόσο άδικη και ανεύθυνη θεωρείται η διαγραφή του Κ. Σημίτη. Κάτι τέτοιο φαίνεται και από τις 159 υπογραφές πανεπιστημιακών που τάσσονται κατά. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Όπου σταθώ και μπορώ να ανοίξω αυτό ως θέμα συζήτησης το μόνο που ακούω είναι: «μα καλά, πάει καλά ο άνθρωπος;!»
Ακόμα και τα αντίπαλα κόμματα παίρνουν τροφή από αυτή την πράξη και κερδίζουν δημοτικότητα πάνω στην πλάτη του Πασοκ.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η ανελέητη καταστροφή του κόμματος με τα αλλεπάλληλα και τραγικά λάθη του προέδρου.

8 σχόλια:

χαζοπούλι είπε...

Τωρα πλεον ο Σημιτης, μπορει να μιλαει οσο θελει για οτι θέλει.

Ο καθένας στην θέση του. Και η θεση του Σημιτη ειναι πια εκτος ΠΑΣΟΚ γιατι έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αυτός, που ο Σημίτης ουτε που διαννοείται να πλησιάσει, καθώς ΓΝΩΡΙΖΕΙ την αντίδραση που θα έχει.

Τέρμα τα ψέματα και η υποκρισία. Το θέμα της Siemens είναι εδώ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ είναι να ανοίξει.

Ο σημίτης και η πολιτική του και τα... μεταρυθμιστικά λαμόγια του, καταφέρανε να κανουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να φωναξει "Εξω οι κλέφτες!" Το 89 - οταν πρωτο ακούστηκε το συνθημα απο... τους εταίρους της συγκυβέρνησης, αποδείχτηκε λάσπη.
Σήμερα είναι κοινός τόπος. ΟΛΩΝ!!!

Παρρησία είπε...

Σοφία

Βασικά ο GPAP έκοψε τον Κινέζο άγαρμπα γιατί είχε ήδη πληροφορηθεί ότι επίκειται το ξεσκέπασμα του Τσουκάτου. Οπως γράφει ο Τέλογλου στην Κ στα σαλόνια των Αθηνών το θέμα συζητείται εδώ και 10 μέρες

Φιλιά
Π

chris είπε...

Ζόρικα τα πράγματα Σοφία για πολλούς από τους Σημιτικούς...

Φάγανε Σοφία, και φάγανε πολύ...Και είχανε πεσει με τα μουτρα στο φαΐ που ξεχάσανε τον κόσμο που τους στήριζε...

Οχι βέβαια ότι οι Δεξιοί δεν τρώνε τώρα...τρώνε και παρατρώνε...Απλά αυτοί φροντίζουν να στηρίζουν και να προστατεύουν τον κόσμο τους...

stetoual είπε...

ΔΊΚΑΙΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΣΗΜΙΤη

Εχω βαρεθεί να εξηγώ γιατί ....


Ο Πρόεδρος έχει ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Ακούει το κίνημα και ενεργεί

Τώρα ύμνους για έναν άνθρωπο που η υπεροψία του και η απόστασή του από τα προβλήματα του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που μόνον αυτά τον καταδικάζουν σε αιώνια σιωπή

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!

Yannis Zabetakis είπε...

http://anemologites.com/?p=524

“Σκοτώνουν” τους Πρωθυπουργούς όταν γεράσουν;

του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ*

Ναι! Τους “σκοτώνουν” [διαγράφοντάς τους!] όταν αρχίσουν τις ιδεολογικές στροφές κατά 100% κατά του ίδιου τους του εαυτού! Τέτοια στροφή δεν έκανε ο κ. Σημίτης στο θέμα της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας;

Στο ΒΗΜΑ την Κυριακή 17.2.2008, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης έγραψε γιατί σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητά την ένταξη της γείτονος Τουρκίας στην ΕΕ. Με αυτή την στροφή 180 μοιρών, ο κ. Σημίτης διαπράττει ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας. Το πρώτο και μεγαλύτερο θα είναι, για μένα, το “thanks yankees” μέσα στη Βουλή της Ελλάδας, λίγες ώρες μετά την κρίση των Ιμίων!

Το πολιτικό δόρυ λοιπόν που είχαν επί χρόνια οι Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου [ως Πρωθυπουργός και Υπ.Εξ., αντίστοιχα] -δηλ. την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -στις 17.2.2008 το έστρεψε ο κ. Σημίτης κατά του …εαυτού του. Με άλλα λόγια μάς λέει ότι ΛΆΘΟΣ έκανε τόσα χρόνια… Παρόμοια ιδεολογική στροφή 180 μοιρών έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με το θέμα του δημοψηφίσματος για την ευρωσυνθήκη.

Με λίγα λόγια, όταν ένας πολιτικός ιδιωτεύει, διαφωνεί ριζικά με το υπόλοιπο κόμμα του σε βασικότατα θέματα και αντί να εκφράσει τις απόψεις του μέσα από τα κομματικά όργανα τις δημοσιοποιεί, τότε …πολιτικά αυτοκτονεί!

Η διαγραφή του κ. Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ ίσως να περισώσει ψήγματα αυτοσεβασμού του κ. Σημίτη και είναι πέρα για πέρα μια σωστή πολιτική κίνηση! Και άμεσα και μακροπρόθεσμα.

*Δρ Ιωάννης Α. Ζαμπετάκης

Λέκτορας Χημείας Τροφίμων

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Kyra-Litsa είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε όλοι σας έτσι. Η Σοφία αυτό που είπε στην ανάρτηση της ήταν ότι ένα δημοκρατικό κόμμα οφείλει να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχουν τα μέλη του. Καμία σχέση δεν έχει η κριτική στον Σημίτη. Άλλοι τον θεωρούν καλό πολιτικό άλλοι τον χειρότερο αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον αν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα κάποιος πολιτικός της άποψη του. Κομματική πειθαρχεία ή το κόμμα κληρονομιά - φέουδο του κάθε νοματαίου;;;;

Όσο για την κριτική που κάνετε όλοι σας στον Σημίτη δεν βασίζετε σε πράξεις και έργα του αλλά σε λόγια που είπε και απόψεις που εξέφρασε.

Και όσο για σας Yanni Zabetaki, από πανεπιστημιακούς περίμενα λιγότερο ναρκισσισμό. Εντάξει μπορείτε να είστε ότι θέλετε, αλλά μην μας το διαφημίζεται. Η ιδιότητα σας δεν αποδεικνύει και την ορθότητα τον λόγων σας... (άλλωστε και η ειδικότητα σας είναι τελείως άσχετη με το θέμα)

Yannis Zabetakis είπε...

@kyra-litsa

ενώ η δικιά σας η ειδικότητα ή η ειδικότητα του αρχιψεύτη του ...καταλληλότερου είναι πιο ...δόκιμες???

δείτε κι αυτό...

http://www.tovimadaily.gr//
Article.aspx?d=200806
27&nid=9008050&sn=&spid=

Kyra-Litsa είπε...

Τώρα κύριε Yannis Zabetakis που το βγάλατε το συμπέρασμα ότι είμαι ψεύτης;;; που την είδατε την ταμπέλα δηλαδή και μου την κοτσάρετε;;; Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι ανάγκη κανείς να είναι κομματικοποιημένος στο πασόκ για να έχει άποψη για το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα αυτής της χώρας...Μην κολλάτε έτσι ταμπέλες...
Ελπίζω να δέχεστε και τα σχόλια των άλλων, όχι μόνο τα δικά σας... και αφού δημοσιεύετε την άποψη σας θα πρέπει να δέχεστε και την κριτική της....

Πανεπιστημιακός άνθρωπος είστε... Δεν είναι ανάγκη να πέφτετε τόσο χαμηλά