Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει λεφτά αλλά είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ

Διαβάζοντας το εξής :

"Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο πρώην υπουργός δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 97.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του δηλώνει αποδοχές 41.000 ευρώ. Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία μαζί με τη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του σημαντικό χαρτοφυλάκιο αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών το οποίο μεταβλήθηκε με την πώληση τίτλων αξίας 110.000 ευρώ και την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων της Eurobank [EFGr.AT] και της Εγνατίας αξίας 131.000 ευρώ. Οι οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις του κ. Βενιζέλου φτάνουν τις 300.000 ευρώ. Διαθέτει δύο ΙΧ αυτοκίνητα και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις."

o κάθε ανίδεος θα έλεγε αμέσως πως ο Ευ. Βενιζέλος λόγω του τρόπου ζωής του δεν ενδιαφέρεται για τα οικονομικά προβλήματα του λαού και συγκεκριμένα για την επικράτηση της κρατικής δωρεάν παιδείας.
Αντίθετα, ο πρώην υπουργός όχι μόνο ενδιαφέρεται αλλά και συνεχώς δίνει μάχες στη Βουλή γι' αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα διάβασα:

"Ο Ευ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος πρότεινε την απαγόρευση της σύναψης συμβάσεων δικαιόχρησης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών με ξένα πανεπιστήμια, με παράλληλη ενδεχόμενη αύξηση των θέσεων στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε να απορροφηθεί ο μεγάλος όγκος των αποφοίτων του Λυκείου που επιθυμεί συνέχιση της εκπαίδευσής του.
«Θα πρέπει όμως να πούμε παράλληλα ότι για ορισμένες σχολές θα υπάρχει πάντα ένας περιορισμός - για την Ιατρική και το Πολυτεχνείο θα υπάρχει το πολύ μια δεύτερη ευκαιρία» συμπλήρωσε.
«Ας έρθουν τα ξένα πανεπιστήμια εδώ, να οργανώσουν την υποδομή τους, με τα δικά τους ακαδημαϊκά κριτήρια και ας δραστηριοποιηθούν. Καλωσορίζουμε το παράρτημα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο. Ας έρθουν ως πανεπιστήμια, αλλά όχι μέσω πρακτόρων ιδιωτικών» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος."

Είναι φανερό, λοιπόν, πως στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση και παρά την υψηλή του οικονομική κατάσταση δεν έστειλε την κόρη του να σπουδάσει σε ένα Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο αλλά η τελευταία φοιτά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης. Γενικά οι απόψεις του στρέφονται προς το κοινό καλό και την προστασία του πολίτη και όχι στα προσωπικά συμφέροντα των καπιταλιστών.

Είναι ένας πραγματικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας πραγματικός σοσιαλιστής.

πηγές: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=46455 και http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/01/1546603.htm

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφία,
δεν νομίζω ότι ο Βαγγέλης πρέπει να απολογείται επειδή έχει μια σχετική οικονομική άνεση.

Δηλαδή τί να πούμε για την Ντορούλα και όλο της το σόϊ που διαθέτει τεράστια περιουσία;
Θα ήταν μάλιστα ιδιαίτερης αξίας να μάθουμε το σύνολο των ενσήμων σε ΟΛΗ της την οικογένεια...
Θα ξεπερνά άραγε τα ...δικά σου;

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε, οι πάντες, ότι ο Γιώργος είναι φτωχός και ουσιαστικά δεν διαθέτει περιουσία.

Sofia Maria Angelara είπε...

Σαφώς και δεν πρέπει να απολογείται, απλώς εγώ θέλω στο blog μου που έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του στον Ευ. Βενιζέλο, να εμπεριέχω κάθε πληροφορία που υπάρχει για αυτόν.
Όχι μόνο η Ντόρα αλλά και άλλοι πολιτικοί είναι πολύ πιο πλούσιοι από τον Βενιζέλο.

Ανώνυμος είπε...

Πριν περιπου ενα μηνα συνομιλουσα με την γραμματεα γνωστου “Παπανδρεϊκού” (που είναι και στο πολιτιτικο Συμβούλιο) και ξέρεις τι είπε το άτομο?
“πάμε για το 20%;;;…επιτέλους να ξέρουμε ποιοι είμαστε ΠΑΣΟΚ!!!”

Ρε Σοφία δεν πάνε καλά τα άτομα!!!

Πάντως έτσι που το πάνε στο τέλος θα είναι τόσοι λίγοι που θα γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα!!!

αχαχαχαχαχαχαχα

SMS.: Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ τρίτο? (και καταϊδρωμένο?)

Sofia Maria Angelara είπε...

Δεν πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά...