Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

O Eυ. Βενιζέλος ένα βήμα μπροστά

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC στην ερώτηση: "Ποιος ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση απέναντι στον κυρ. Καραμανλή;" την πρώτη θέση έχει "ο κανένας", την δεύτερη ο Αλαβάνος και την τρίτη ο Ευ. Βενιζέλος με το να προηγείται από τον κυρ. Παπανδρέου.
Δεν θα ήθελα να συγκρίνω τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Θέλω να επικεντρωθώ στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί μια αρκετά ικανοποιητική αντιπολίτευση στη Ν.Δ. Βέβαια, μπορεί και καλύτερα όμως δεν θα ήταν καλό να μην αναφερθούμε στην εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Αναμφίβολα, η αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση επιτυγχάνεται από τις ομιλίες του κυρ. Βενιζέλου και πως επιτέλους έσπασε τις αλυσίδες της σιωπής που ακολουθούσε για αρκετό καιρό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως ο κύριος Βενιζέλος εμφανίζονται στα έδρανα της Βουλής δυναμικότεροι και πιο αποφασιστικοί από ποτέ και με ισχυρά όπλα ένα εκ των οποίων την αληθινή γλώσσα, την γλώσσα που έχει ανάγκη να ακούσει ο πολίτης.
Το μπράβο μας δεν είναι αρκετό γιατί οι εκλογές δεν έρχονται ακόμη. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει με αυτήν την πορεία και με ακόμη καλύτερη δυναμική και τον υπόλοιπο χρόνο. Πρέπει να καταλάβει επίσης ότι η σωστή αντιπολίτευση δεν είναι κάτι που αφορά τα δύο κόμματα. Κυρίως αφορά τον κόσμο και σε αυτό το "καλύτερο" που πρέπει να ελπίζει για το μέλλον του, και αυτό το καλύτερο ας του δείξουμε ότι είναι το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: