Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Oμιλία του Ευ. Βενιζέλου "Η προοδευτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση"


Σήμερα το μεσημέρι στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος υποδέχτηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κατέφθασε με την οικογένεια του και καταχειροκροτήθηκε θερμά. Η αίθουσα είχε γεμίσει και όλοι ανυπομονούσαμε να ανέβει στο έδρανο και να αρχίσει την ομιλία του. Ήταν αναμφίβολα μια ομιλία κοφτερή και καθηλωτική. Είπε και τόνισε αυτά που πράγματι άξιζαν. Ο λόγος του ήταν αυστηρός εκεί που έπρεπε αλλά παράλληλα φαινόταν και πόσο ανθρώπινος και ζεστός άνθρωπος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει τον τελευταίο καιρό η χώρα και μίλησε αναλυτικά για τις κατηγορίες τις κρίσης αυτής. (οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική, προβλήματα παιδείας, αστυνομίας, κράτους). Τόνισε όμως πως το σημαντικό δεν είναι να λέμε, ως ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα της χώρας και να αναμασούσε συνεχώς τα ίδια λόγια. Επίσης, είπε πως πολλές φορές ακούει να λένε "να ακούσουμε τι θέλουν να κάνουμε οι μαθητές και οι φοιτητές, οι νέοι άνθρωποι που επαναστατούν" και τόνισε πως δεν πρέπει να ακούμε ΜΟΝΟ αλλά να κάνουμε κιόλας. Να διατυπώσουμε σωστές και εύστοχες προτάσεις ώστε να δώσουμε στον κάθε πολίτη μια ελπίδα για ένα πιο βέβαιο μέλλον. Ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, μπορεί αυτά που δεν έκανε η Ν.Δ. να τα υλοποιήσει αυτό.

Μίλησε για μια ενωμένη εθνική συνείδηση. Για ένα ενιαίο κράτος δικαίου. Για μία ασφαλή και δημοκρατική Ελλάδα. Επίσης στο πλαίσιο της ομιλίας του τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών σχολείων, των ανοιχτών και δημόσιων πανεπιστημίων όπου οι νέοι μπορούν ελεύθερα να διατυπώνουν την γνώμη τους και να πολιτικοποιούνται. Άσκησε σκληρή κριτική στην δολοφονία του 15χρονου από τον αστυνομικό -ειδικό φρουρό, ονομάζοντας τον τελευταίο "άνανδρο". Επίσης, είπε πως ο Καραμανλής με τα αλλεπάλληλα λάθη που κάνει δαπάνησε όλο του το κυβερνητικό κεφάλαιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει την ικανότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση που την έφερε η κυβέρνηση του Καραμανλή. Στόχος του ΠΑΣΟΚ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές είναι η νίκη. Ζήτησε εθνικές εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί οι συνταγές του τύπου "ώριμου φρούτου" δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να είναι προς αποφυγήν. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφτασε στο τέλος της, καιρός είναι πια να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ.

Η ομιλία του τέλειωσε με ένα ζεστό χειροκρότημα όλων των υποστηρικτών και φίλων του ακροατών.

Θλιβερό είναι το γεγονός ότι κανένας βουλευτής δεν προσήλθε να τον ακούσει. Οι φίλοι του όμως που στο τέλος τον περικύκλωσαν για να του σφίξουν το χέρι ήταν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: