Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Ο Ευ. Βενιζέλος μας ανοίγει τα μάτια για άλλη μια φορά


Στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στη Μάνδρα Αττικής στις 8 Ιανουαρίου 2009, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε μια κριτική πάνω στο θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης όπου και κατακεραύνωσε τον Κώστα Καραμανλή και τον ονομάτισε ως ανασφαλή και αφερέγγυο αφού δεν κράτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν 2 χρόνια στον ελληνικό λαό και όπως ομολόγησε, ο ίδιος έφταιξε για την κρίση στη χώρα.
Συγκεκριμένα δήλωσε: "Ο κ. Καραμανλής με τον ανασχηματισμό, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, παραδέχεται την βαριά προσωπική του ευθύνη για την κρίση ανασφάλειας και εμπιστοσύνης που διαπερνά την οικονομία, την κοινωνία και τους θεσμούς."
Επίσης, εμμέσως τον χαρακτήρισε άβουλο και χαμηλού βεληνεκούς πρωθυπουργό της χώρας. Αποδείχτηκε με άλλα λόγια "σκάρτο χαρτί".
"Η αποπομπή του κ. Αλογοσκούφη δεν συνιστά πράξη πρωθυπουργικής πυγμής, αλλά κυνική ομολογία του αδιεξόδου μιας οικονομικής πολιτικής που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ενέκρινε και στήριζε πέντε χρόνια."
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια απ' την αρχή φώναζε και προσπαθούσε να μας ανοίξει τα μάτια για να δούμε την πραγματική αλήθεια για την Νέα Δημοκρατία όμως τώρα πια είναι πλέον ολοφάνερο πως επιβάλλεται μια ουσιαστική αλλαγή στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση, με φρέσκα πρόσωπα, με νέες και μοντέρνες ιδέες και φυσικά πιο αποτελεσματικές και προσοδοφόρες για εμάς.
Έπειτα ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως η επιλογή των νέων υπουργών έγινε καθαρά με επικοινωνιακά κριτήρια. Δηλαδή, αντί ο πρωθυπουργός να δώσει προσοχή στο ποιος βουλευτής είναι ικανότερος που, ώστε να υπάρξει μια έστω ελάχιστη βελτίωση στο κάθε υπουργείο, ο Κ. Καραμανλής κοίταξε το πως θα κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με τρικ και έναν ανασχηματισμό που θυμίζει περισσότερο ανανέωση ηθοποιών για τηλεοπτική εκπομπή που διανύει τον 2ο κύκλο της!
Χαρακτηριστικά λέει: "Η δε αποπομπή των «Βατοπαιδινών» Υπουργών δεν συνιστά πολιτική κύρωση κατά των υπευθύνων, αλλά ενέργεια επικοινωνιακής αυτοπροστασίας του Πρωθυπουργού." και "Ο ανασχηματισμός δεν είναι συνεπώς μια «νέα αρχή», όπως αρέσκεται να λέει ο κ. Καραμανλής, αλλά η τελευταία προσπάθεια να κερδηθεί λίγος πολιτικός χρόνος έως το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων οπότε και θα διαμορφωθεί αναγκαστικά το οριστικό προεκλογικό σκηνικό".

1 σχόλιο:

kimon είπε...

elpizo se o,ti anaferei o venizelos gia ton anashimatismo tou karamanli na ishii kato apo tis idies sinthikes (an yparksoun)kai sto mellon gia anashimatismous tou pasok. Na milisei diladi antikeimenika.