Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Κι άλλη πρωτοποριακή ιδέα από το ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ σε... άτοκες μηνιαίες δόσεις

950.000 προσωπικές επιστολές για να πληρωθούν οι ετήσιες συνδρομές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Μαρία Νταλιάνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 22 Απριλίου 2009


Με το σύνθημα «λίγα απ΄ τους πολλούς» και στόχο τα 5 εκατ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950.000 προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους: από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- όπως και πολλά στελέχη του κόμματος- καθώς όπως υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, «όλοι θα δώσουμε το καλό παράδειγμα».

Στα σχέδια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όμως εκτός του νέου τρόπου επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους και την καταβολή της συνδρομής υπάρχει και το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα έκδοσης πιστωτικής κάρτας που απευθύνεται και αυτή στα μέλη και τους φίλους του κόμματος οι οποίοι παρέλαβαν την προσωπική επιστολή από την Ιπποκράτους. Η κάρτα ΠΑΣΟΚ θα είναι κατά το πρότυπο της κάρτας των Νέων Εργατικών (Νew Labour) της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής σοσιαλιστικό κόμμα που έχει προχωρήσει στην έκδοσή της.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με όλες τις τράπεζες προκειμένου να αποφασίσει με ποια θα συνεργαστεί για την έκδοση της κάρτας- όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας «θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα». Οι ιθύνοντες της Ιπποκράτους προσανατολίζονται σε μια κάρτα που να είναι και πιστωτική και χρεωστική και καταθετική, «μια έξυπνη κάρτα, με προνομιακό καταθετικό επιτόκιο ώστε να είναι ελκυστική για τους πολίτες».

Στη νέου τύπου επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ με τα μέλη και τους φίλους του, οι τελευταίοι καλούνται να απαντήσουν αν επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονική διεύθυνση @pasok. gr (π.χ. dimitris. papadopoulos@pasok. gr- πράγμα που έχουν ήδη κάνει περίπου 50.000 πολίτες), εάν επιθυμούν να λαμβάνουν με sms ή e-mail ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ (επικοινωνία που θα δοκιμαστεί εκτεταμένα κατά το πρότυπο της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα στις επόμενες εκλογές), καθώς και εάν είναι ετεροδημότες, με ποιο μεταφορικό μέσο θα ήθελαν να μετακινηθούν. «Το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει ένα μέρος του εισιτηρίου, το μεγαλύτερο, αλλά θα καταβάλουν κάτι και οι ετεροδημότες», διευκρινίζει ο κ. Σπυρόπουλος. Μακροπρόθεσμα ο οικονομικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος, είναι «να υπάρξει οικονομική αυτονομία, δηλαδή να μην εισπράττει την ετήσια κρατική επιχορήγηση που σήμερα ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ αλλά να βασίζεται στις εισφορές μελών και φίλων μέσα από συνθήκες διαφάνειας». Μεσοπρόθεσμα ο στόχος είναι να μηδενιστεί το χρέος του ΠΑΣΟΚ που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία (το αντίστοιχο της Ν.Δ. είναι περίπου 70 εκατ. ευρώ).
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
Στα σχέδια η έκδοση πιστωτικής με το «ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου» και επιτόκιο έως 20% χαμηλότερο από τα ισχύονταwww.tanea.gr

5 σχόλια:

Σπυρος Κονιδάρης είπε...

Αγαπητή Σοφία Μαρία
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Προσωπικά δεν επιθυμώ να μου εκδόσει πιστωτική κάρτα το Πα.σο.κ.
Περιμένω να προβληματιστεί το Πασοκ από μια μεγάλη λαική μάζα που προτιμά τον ΄΄κανένα΄΄ στις σχετικές
ερωτήσεις των δημοσκόπων.
Στα τηλεοπτικά πάνελς δίνονται ποικίλλες εξηγήσεις για την λαική αγάπη προς τον…Κανένα!!!
Μήπως είναι πολύς κόσμος απογοητευμένος από τις προτάσεις που ακούει από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ;
Για την αντιμετώπηση του Κρατικού φαλιμέντου η κυβέρνηση εξαγγέλει μέτρα-μπαλώματα .
Όχι μέτρα οριστικής θεραπείας .
Δυστυχώς δεν ακούμε μέτρα θεραπείας από την αντιπολίτευση και ειδικά από το Πα.σο.κ.
Αυτήν την καραμέλλα για ”πάταξη της φοροδιαφυγής” την ακούω πολλά χρόνια .
Ήμουνα νιός και γέρασα .
Δεν έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας ηγέτες ότι το 2009 ,ακόμα και παιδιά του Δημοτικού σχολείου ,μιλούν και διαβάζουν ξένες γλώσσες και μπορούν να μπουν στο διαδύκτιο και να διαβάσουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα υπουργεία από την … Γερμανία !!!
Οι Μαυρογυαλούροι ακόμα και σήμερα δουλεύουν πολλούς Έλληνες.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Από όλα τα ωραία λόγια -ευχές που ακούω από τον Γιώργο Παπανδρέου ,μόνη συγκεκριμένη πρόταση είναι η φορολόγηση της τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας .
Περιμένω να ακούσω την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ πρόταση περί κατάργησης των φοροαπαλλαγών .
Επειδή το Σύνταγμα λέει ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε ίσοι απέναντι στο Νόμο είναι αντισυνταγματικό κάποιοι ”εκλεκτοί” να μην πληρώνουν φόρους ….
Περιμένω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το μικρό-ευέλικτο Υπουργικό Συμβούλιο πο μας υπόσχονται ΟΛΟΙ οι Έλληνες πρωθυπουργοί τα τελευταία 35 χρόνια .
Περιμένω εξαγγελία από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος για κατάργηση όσων ΔΕΚΟ δεν προσφέρουν υπηρεσίες ,στο Κράτος και στον πολίτη ,αλλά υπάρχουν μόνο για να απασχολούν αργόμισθους υπαλλήλους .
Περιμένω
Περιμένω
Περιμένω
Μήπως περιμένω τσάμπα και οι πολιτικοί μας ηγέτες ενδιαφέρονται μόνο για το σκαρφάλωμα στην εξουσία και μόλις κάτσουν στις καρέκλες μας αφήνουν να …περιμένουμε ;;;;

Σοφία είπε...

Εγώ, πες με αφελή, πες με τυφλή, πες με απλά αισιόδοξη, πιστεύω πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ υπόσχεται πράγματα που μπορεί να τα εφαρμόσει. Δεν θέλει να δίνει κούφιες ελπίδες στον κουρασμένο πια κόσμο. Από τις ομιλίες του Ευ. Βενιζέλου τουλάχιστον που παρακολουθώ καταλαβαίνω πως ο πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η επέμβαση και η λύση του σαθρού φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Και ούτε είναι σωστό να κρίνουμε το μέλλον με βάση το παρελθόν. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να έχει πρόβλημα δημοτικότητας και μεταδοτικότητας στον κόσμο όμως υπήρξε ένας άψογος υπουργός εξωτερικών και ώς άνθρωπο τον θεωρώ πολύ μορφωμένο και αξιοπρεπή. Σαν πρωθυπουργός έχει πολλές δυνατότητες να πετύχει πολλά απ' αυτά που υπόσχεται, αν τον πλαισώσουν βέβαια και τα κατάλληλα πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ, Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΑΞΙΩΤΙΜΟΣ "ΖΑΜΑΝ" ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ???
ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΑΠ???
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΗΤΑΝΕ 3/1/2008?
ΣΟΦΙΑ, ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΕΝΟΥΝ!!
ΣΟΦΙΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΜ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΠΟΙΟ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....ΣΚΑΒΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΓΛΥΦΟΥΝ!!

Σοφία είπε...

Tί εννοείς με αυτό που λες "που μας κάνει να μην βλέπουμε μπροστά μας"? Τί δεν βλέπουμε?