Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός κυβέρνησης

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός στα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ με σκοπό την ανανέωση και την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης για την αμεσότερη καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.
Θα μείνω στην αναβάθμιση του κύριου Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού οικονομικών και στη θέση του αντιπροέδρου μαζί με τον κύριο Πάγκαλο. Θα πω λοιπόν πως είναι πολύ σημαντική αυτή η αλλαγή στο συγκεκριμένο υπουργείο ειδικά στην κρίσιμη αυτή περίοδο την οποία διαβαίνει η χώρα και το πρόσωπο που θα το κατευθύνει πρέπει να είναι έμπειρο, δραστήριο και πολυμήχανο. Αυτούς τους χαρακτηρισμούς αναμφίβολα τους υποστηρίζει ο κύριος Βενιζέλος και το έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία του στον πολιτικό χώρο.
Πριν 4 χρόνια μιλούσαμε για την αναμφίβολη ικανότητα του να ηγηθεί του κόμματος. Σήμερα, μετά από τη σεμνότητα του και τη πίστη του στο ΠΑΣΟΚ και στον εκλεγμένο με δημοκρατικές διαδικασίες πρόεδρο του κόμματος κύριο Γιώργο Παπανδρέου, κατάφερε να φτάσει στην αξιότιμη θέση του υπουργού οικονομικών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να καταφέρει πολλά ακόμα. Μπορεί να καταφέρει το υπέρτατο για την Ελλάδα, να την βγάλει δηλαδή με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο από την χρεωκοπία. Το σημαντικό είναι να μπορέσει να συνδυάσει την καταλληλότερη στρατηγική απέναντι τους Ευρωπαίους δανειστές και το Δ.Ν.Τ. παράλληλα με μια ανθρώπινη συμπεριφορά και κατανόηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Αυτός ο συνδυασμός επειδή είναι δύσκολος απαιτεί σωστή κρίση και σωστή ανακατανομή των προτεραιοτήτων. Ο Βενιζέλος λοιπόν έχει αυτό το χάρισμα, να μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία του κράτους έτσι ώστε και να ξεπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας και να μην πέσουμε θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης απ' τους ξένους και ο ελληνικός λαός να μην υποτιμηθεί.
Από σήμερα λοιπόν, ο κύριος Βενιζέλος αρχίζει σκληρή δουλειά. Μέσα στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα φαίνεται σταδιακά το έργο που θα επιτελεί. Το θέμα είναι εμείς τώρα να δούμε αισιόδοξα την ανάληψη του υπουργείου οικονομικών από τον νέο υπουργό και να περιμένουμε ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: