Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Φήμες ή αλήθειες;


Καλημέρα σας!

Με αφορμή τα χθεσινά σχόλια που δέχτηκα αλλά και την πρόσφατη συζήτηση που έκανα στο φόρουμ στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να γράψω τα εξής:
Όντως, το ομολογώ, πως κάποια χαρακτηριστικά που ανέφερα στο «Βενιζέλος ή Παπανδρέου;» είναι σκληρά και θυμίζουν τον χαρακτήρα του Χίτλερ. Ο Χίτλερ όμως τα χρησιμοποίησε σε συνδυασμό με την παραφροσύνη του. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως ο κύριος Βενιζέλος είναι τρελός; Κάθε άλλο. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο και χαρισματικό άνθρωπο.
Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα άτομα που τα περισσότερα από αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά φίλοι ή μέλη του ΠΑΣΟΚ που λασπώνουν το όνομα και το ήθος του κύριου Βενιζέλου και μάλιστα χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Συγκεκριμένα έχω διαβάσει: για συμφέροντα που υποσκάπτονταν τόσο καιρό και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια, για αλαζονεία, για διπροσωπία, για προδοσία, για το ότι το «Τούρκογλου» είναι το πραγματικό του όνομα κι όχι το Βενιζέλος, για απουσία σε κρίσιμες στιγμές του κόμματος και για εμπλοκή με κάποια ΜΜΕ. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες φήμες, όμως εγώ αυτές μπορώ να αναφέρω με σιγουριά ότι έχουν ειπωθεί.
Εγώ, αρχικά, ένιωσα άσχημα γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω τόσο εύκολα την ύπαρξη όλων των παραπάνω. Κατά δεύτερον, γιατί τα περισσότερα γράφτηκαν από, υποτίθεται, φίλους του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο φόρουμ καλό θα ήταν να αλλάξει όνομα και αντί να ονομάζεται ως φόρουμ του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ονομάζεται ως φόρουμ του κύριου Γιώργου Παπανδρέου! Αφού υπήρχε καταιγισμός από προπαγάνδες υπέρ του και μόνο παρόλο που οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι δύο.
Το θέμα, λοιπόν, τώρα είναι πως αυτά τα κακόφημα λόγια υπάρχουν και κατά πάσα πιθανότητα αδίκως. Μέσα από το διαδικτυακό διάλογο θα ήθελα να διευκρινιστούν αν όχι όλα, τα περισσότερα και να γίνει πιο ξεκάθαρο το προφίλ του κύριου Βενιζέλου με αλήθειες.

Παρακαλώ, γράψτε μου τις απόψεις σας…..

Ευχαριστώ

Σοφία Αγγελάρα

8 σχόλια:

DIO είπε...

Σοφάκι! Πολύ χαρισματική η προσέγγισή σου στα εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κυρίως στην υποψηφιοτητα του Big E. Όσο πιο ισχυρός ο άνθρωπος τόσο περισσότεροι και οι εχθροί του οπότε watch out γιατί η προπαγάνδα που (έχει ήδη αναπτυχθεί και) θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες αναμένεται συγκλονιστική...στη διάθεσή σου για όποια απορία έχεις, τον Big E (σαν άνθρωπο, καθηγητή, στέλεχος, προσωπικότητα) τον παρακολουθώ εδώ και χρόνια (άσχετα με τις κομματικές μου προσεγγίσεις)...
2

Sofia Maria Angelara είπε...

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η απορία μου είναι αν ισχύει κάτι από αυτά που ανέφερα. Αν ναι κατα πόσο. Ό,τι γνωρίζεις απλά πες το. ;)

DIO είπε...

ain't no miracle man...το θεμα με την προπαγανδα το εχεις πιασει 100% και νομιζω πως σου απαντησα; κανεις δεν θα βρεθει να σου δωσει κατηγορηματικες απαντησεις, το θεμα ειναι ποιους εμπιστευεσαι και κατα ποσο η αποψη σου σχηματιζεται απο προσωπικη εμπειρια - ερευνα η απο επιρροες...εγω προσωπικα αδιαφορω για τις θεωριες συνομωσιας και προσπαθω να παρακολουθω ρεαλιστικα την καθημερινοτητα; ειμαι σιγουρος πως μπορεις να αξιοποιησεις πολυ δημιουργικα τον ενθουσιασμο που βγαζεις απο την διαθεση σου να μαθεις περισσοτερα..

Sofia Maria Angelara είπε...

thanx!

Ανώνυμος είπε...

Σοφάκι αυτή τη στιγμή δε θα καταπιαστώ με την πολιτική σου άποψη.Έχω να σου πω μόνο ότι είσαι ΠΟΛΥ ΜΩΡΟ!!!
Τελικά ο Βόλος βγάζει τις πιο όμορφες γυναίκες!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ yiannis.
Κι εγώ αυτό περιμένω από τη Σοφία: την άποψη της πάνω στα δικά μας σχόλια και μια συζήτηση πάνω στα θέματα που θέτουμε, αυτός είναι ο στόχος ενός δημόσιου ιστολογίου.
Σοφία, εσύ ζήτησες να γίνει μία κουβέντα ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, σωστά;
Περιμένουμε τις ιδέες σου.

ΥΓ: για τον μετριασμό σχολίου που βλέπω ότι ενεργοποίησες (comment moderation), έχω να πω ότι καλώς έπραξες καθώς κάποια σχόλια δεν αρμόζουν σε ένα διάλογο (αν και θα μπορούσες να τα διαγράφεις εκ των υστέρων), αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι παρόλαυτα επιθυμείς δημοκρατική συζήτηση και να το εξασφαλίσεις αυτό!

? είπε...

yianni,geocoum,σοφία το συμπέρασμα είναι το εξής: αφού οι μεν κακολογούν τον καλό της σοφίας και οι δε κακολογούν τον καλό του yianni ας πάμε στον πολυαναμενόμενο 3ο πόλο κι ας ψηφίσουμε όλοι Διαμαντοπούλου!

Ανώνυμος είπε...

Agapiti Sofia,

katarxas sygxaritiria gia to blog sou kai kalws irthes stin blogosfaira!!
Eisai nea kopela (den diekdikw to rolo toy pappou...32 eimai) kai tha perimena na min exeis toso apokrystallomeni apopsi. Na sou exigisw xarin tin oikeiotitas pou mas dinei to internet.
Eimai kai egw psifoforos toy pasok. foititis proedros tis sxolis mou me tin pasp, pou ta paratisa otan eida tis lamogies. Omws paremeina kritika skeptomenos opados toy pasok, xwris na anazitw i na exw tin anagki kanenos. Kai se mena fainetai o Giwrgos ligos. Ligos omws oson afora pws exoume dei toys politikous igetes. Kalws i kakws i epoxi toy Andrea, toy Kohl, toy Miteran exei perasei. Ayto pou thelei o topos kai emeis oi neoi einai orama, politikes idees, kati diaforetiko!! Prepei na xekinisoume na vlepoume alliws tin politiki. Den xerw apo pote asxoleisai mazi tis. Ezisa apo konta tin polwsi toy 89-93...stin kontra pasok-dexias. Kai tote i antidexia fwni, i arnisi eixe noima! Omws oi epoxes perasan. to pasok mporei na epiviwsei mono an provalei kati neo, an paraxei sosialistiki , kentroaristeri politiki, kai den prepei na arkeitai se antidexies fanfares! Alliws pistevw pws o Syriza poy emfanizei dynamiki meta-metapoliteytikoy PAsok karadokei.
giati sta lew ola ayta...
Nai pistevw kai egw pws me ton Benizelo to pasok arga i grigora tha erthei stin exousia! Omws arkei ayto? Proswpika pistevw pws o Benizelos den ekfrazei mia kentroaristeri pteryga. Den irthe pote se kontra me tin eklisia,eixe panta syntiritikes idees...Kai den xerw an ayto tha voithisei to Pasok.
Eilikrina kai egw, pou ponaw ayto to komma, eimai poly mperdemenos. Kai pikramenos otan vlepw ton Benizelo na kanei ton Kaisara...
anyway...elpizw na yparxei parapera koyventa.

1. sorry gia ta greeklish...exw provlima me tin elliniki gramatoseira ston explorer.

2. ep oudeni...oute esy , oute kaneis allos min fantastei pws ayto to post einai kateythinomeno!! Aman pia me tis synomosies.
Na pernas kala