Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Παρεξηγησεις...


Γεια σας.
Κάποια "διακοσμητικά" επίθετα που έχουν χρησιμοποιηθεί από ορισμένους εναντίον του κύριου Βενιζέλου στην ουσία είναι λανθασμένα. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω έλλειψης γνώσης, είτε εσκεμμένης δυσφήμισης.
Παρακάτω, λοιπόν, σας παραθέτω στην 1η στήλη τα λανθασμένα επίθετα και στη 2η τα ορθά:

αλαζόνας.................δυναμικός

ρατσιστής............... επιλεκτικός

δεξιός................. σοσιαλιστικός

διεφθαρμένος............... ηθικός

απόλυτος.................. σταθερός

αρχομανής.................αισιόδοξος

ειρωνικός................. έξυπνος


Παρακαλώ σχολιάστε...

14 σχόλια:

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

Αναρωτιέμαι, πώς μπορεί ένας Σοσιαλιστής να είναι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ?

τι πάει να πει επιλεκτικός? δηλαδή πιστεύει ή όχι στο δικαίωμα στην διαφορετικότητα?
ή απλά λόγω του υψηλού πνευματικού του επιπέδου έχει το δικαίωμα να επιλέγει ποιους να αποδέχεται και ποιους να απορρίπτει ?
και είναι αυτό Σοσιαλιστικό ???


Για την ηθική δεν σχολιάζω, στα γράψανε και σε προηγούμενο Post σου...

Ανώνυμος είπε...

Έχει συντελεστεί μια μεγαλειώδης στροφή στην πολιτική της χώρας:
Ο Βενιζέλος είναι το ανάλογο του Σάκη Ρουβά για ΠΑΣΟΚες φιλολόγους?

Κοπελιά, συγγνώμη κιόλας, αλλά όσα γράφεις στο blog σου είναι μακρία από όποια ουσία έχει το θέμα, και προσεγγίζουν λίγο το "έχει τέλεια μάτια" που έλεγε και η τραγική διαφήμιση...

φιλικά

Zaphod είπε...

Έχω και εγώ μερικές αντιστοιχίες, μόνο που δεν..είναι δικές μου, μιας και κάποιος πιο ξύπνιος από εμάς τις έχει γράψει παλιότερα..


ψέμα............αλήθεια
πόλεμος.........ειρήνη
μίσος...........αγάπη
2+2=5...........2+2=4
......................προσθήκη:
ΠΑΣΟΚ...........σοσιαλισμός :-Ρ

love&kisses
zaphod

Υ.Γ. : Τελικά μόνο εγώ σκέφτηκα την υπερ-ultimate-και-γαμώ πρόταση για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Y.Γ.2 : ΟΚ είσαι νέα στο κουρμπέτι, το καταλαβαίνω, αλλά το moderation σου αφαιρεί πειστικότητα, αμεσότητα και μας κάνει να τσιτωνόμαστε!

Και όμως φιλικά

zaphod

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στο φόντο τι ρόλο παίζει ???

Αυτό εννοούσε ο Βαγγέλης όταν μας έλεγε ότι φέρει το φυσικό του επίθετο και ότι έχει διαμορφώσει την πολιτική του καριέρα με αυτό αλλά όχι ΄χάρις σε αυτό ??????

Σαν τον Ψωμιάδη που στο γραφείο του έχει ένα κάρο εικόνες και σταυρούς...

Ανώνυμος είπε...

ο βενιζελος ειναι :

δυναμικός αλλαζόνας,
επιλεκτικος ρατσιστης,δεξιος σοσιαλιστης, διεφθαρμενος ηθικολογος,
σταθερα απολυταρχικος,
αισιοδοξος αρχομανης,
εξυπνακιας ειρωνας

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε Σοφάκι??? Χάθηκες από την ΠΙΑΤΣΑ και μελαγχολήσαμε όπως θα έλεγε και ο Αρχηγός σου...
άντε περιμένουμε post σου !

φιλία

AnToN είπε...

Βλέπω με λύπη μου από τις απαντήσεις ότι μέρε με την μέρα ο κόσμος που στηρίζει τον ΓΑΠ χρησιμοποιεί ολοένα και λιγότερα πολιτικά επιχειρήματα. Μονίμως αναμασάτε την καραμέλα του σοσιαλιστή και αριστερού, λες και είναι κανένα oficio του οποίου προνομιούχοι είστε μόνο εσείς, και που μόνο εσείς έχετε κερδίσει. Λίγη σοβαρότητα δεν βλέπτει, όπως και λίγη αυτογνωσία σχετικά με αυτόν που στηρίζουν οι γιαλαντζί σοσιαλιστές, τον άνθρωπο του Μάνου, του Ανδριανόπουλου, του άρθρου 16, της ανασφάλιστης εργασίας. Περι σοσιαλισμού κολοκυθόπιτα λοιπόν...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το 1996 δημιουργήθηκε η "Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε" . Στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου οι εταιρείες, ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΔΟΛ Α.Ε., ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε. κατέχουν ισομερώς από το 1/3 των μετοχών οι κάθε μια.
Τις δυο πρώτες τις ξέρουμε. Ποια είναι όμως η Δελφίνι Α.Ε;
Η συγκεκριμένη, κτηματική εταιρεία, ανήκει στην οικογένεια Μπακατσέλου, μέλος της οποίας είναι και η Λίλη Μπακατσέλου-Βενιζέλου, η σύζυγος δηλαδή, του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Θείος της Λίλης και προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Την περίοδο 1989-1993 είχε διοριστεί από τον Μητσοτάκη, ως αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Η Λίλη Μπακατσέλου είναι επίσης η πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ. Η Ελληνική εταιρεία αποκατάστασης αναπήρων παιδιών έχει ιδρυθεί από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών, που επίτιμος πρόεδρος του είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Οι εφημερίδες Βήμα, Τα Νέα, Έθνος, Αγγελιοφόρος της Μακεδονίας καθώς και το MEGA κρατούν φιλική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πρόσφατα, ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση, κατά της υποψηφιότητας Παπανδρέου.
Για σχολίασε αυτό Σοφία...

Sofia Maria Angelara είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα λεγόμενά σου γι' αυτό και δεν θα προσπαθήσω να τα αναλύσω ούτως ώστε να τα σχολιάσω. Από την άλλη, αν ισχύουν, καθόλου δε με νοιάζει τι επιχειρήσεις έχει η γυναίκα του και πόσα χρήματα έχει και αν γνωρίζεται με τον Μητσοτάκη και αν τον συμπαθούν τα ΜΜΕ που ανέφερες. Πίστεψε με δεν επηρεάζουν αυτά που είπες κανέναν πραγματικά φίλο του ΠΑΣΟΚ. Εδώ κρίνουμε την ικανοτητά του για την αρχηγεία και το ήθος του. Τι σχέση έχουν αυτά που λες? Τι θες να πεις δηλαδή... Ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει σχέσεις και με την Ν.Δ. ? Έλεος όμως. Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα. Βρες άλλα κόλπα για να προσπαθήσεις να ρίξεις τον Βενιζέλο στα μάτια μας. Αυτό δεν έπιασε.

zaman είπε...

Φιλε ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Η σκεψη σου ειναι λογικοφανης και ΄΄πιασαρικ稨, αλλα δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι λογικη. Ο Μητσοτακης π.χ απτο 2004 λεει και ξαναλεει πως ο Γιωργος ειναι λιγος.Αυτα ελεγε παλαιοτερα και για τον Σημιτη.Ειναι τελειως παραλογο να πουμε πως ο Μητσοτακης χρονια τωρα δουλευει για τον Βενιζελο..Ειναι τουλαχιστον αστειο. Οσο για τον ομιλο του MEGA 4 χρονια τωρα κανει περισσοτερη αντιπολιτευση στη Ν.Δ απο οτι το ιδιο το πασοκ και ο Γ.Παπανδρεου.Το MEGA προσπαθησε πιο πολυ κι απτον ιδιο τον Γιωργο να τον κανει πρωθυπουργο.Κανεις δεν αμφιβαλει γιαυτο. Αν ισχυαν ολα οσα ειπες ολα αυτα τα χρονια το MEGA θα επρεπε να ειναι απεναντι απτον Γιωργο.Ηταν ομως διπλα του.Παραπανω δεν γινοταν.Ξερεις γιατι; Γιατι το MEGA ειναι ΠΑΣΟΚ. Για τους δικους του λογους,που αν τωρα αρχισουμε να ψαχνουμε ποιοι ειναι θαμαστε υποκριτες μιας και τοσα χρονια δεν μας ενδιεφεραν.Χαιρομασταν απλα που το MEGA στηριζε το ΠΑΣΟΚ,στηριζε τον Γ.Παπανδρεου. Και το MEGA σαν κοινος φιλος του ΠΑΣΟΚ εχει να επιλεξει μεταξυ του Γιωργου και του Βαγγελη.Για μενα και αλλους πολλους (και το MEGA) προφανης απαντηση στο διλλημα ειναι ο Βενιζελος.Για σενα και αλλους πολλους επισης η απαντηση ειναι ο Παπανδρεου.Μην ψαχνεις ομως να βρεις συνομωσιες. Η συνομωσιολογια συνηθως κρυβει ανικανοτητα. Οπως η Ν.Δ απεδωσε τις πυρκαγιες σε συνομωσιες για να κρυψει την ανικανοτητα της(και της βγηκε),ετσι και ο Γιωργος ονομαζει την ανικανοτητα του, υπονομευση κι αποτι φαινεται του βγαινει. Μην ξεχνας πως και ως λαος αρεσκομαστε στην συνομωσιολογια.Σκεψου πως εδω κανουν καριερα ο Χαρδαβελας,ο Λιακοπουλος.. και αλλοι τετοιοι μυστηριοι.Πιστεψε λοιπον τα σεναρια περι υπονομευσης αφου το θες και οδηγησε το ΠΑΣΟΚ στην συρικνωση.Ειναι δικαιωμα σου.Οπως δικαιωμα μας(και του MEGA) ειναι να πιστευουμε πως ο ικανοτατος, αυτοδημιουργιτος και πανεξυπνος Ε.Βενιζελος ειναι ο πεντακαθαρος πολιτικος που θα οδηγησει το ΠΑΣΟΚ και την χωρα σε μια νεα επιτυχημενη εποχη.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στο παραπάνω σχόλιο του Παναγιώτη θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1) Είναι φυσικό ο Μητσοτάκης να θέλεις να κερδίσει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Άλλωστε η μόνη επιθυμία του Μητσοτάκη είναι να δει την κορούλα του πρωθυπουργό και αυτό θα το πετύχει μόνο αν ο Καραμανλής χάσει τις εκλογές. ΑΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και το ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

2) Άπό την άλλη πλευρά ο Καραμανλής επιθυμεί διακαώς να κερδίσει ο Παπανδρέου. Εξασφαλίζοντας έτσι άλλη μια άνετη και ήσυχη ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ! Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Δεξιοί ετοιμάζονται να έρθουν να ΨΗΦΙΣΟΥΝ τον Giorgakis. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

3) Το αν η ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΕ ανήκει στον θείο της γυναίκας του Βενιζέλου τι αποδεικνύει;
Είναι σαν να μας λες ότι ο Giorkagis, επειδή η μαμά του είναι Αμερικάνα, είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ, ότι επειδή η γιαγιά του ήταν Πολωνέζα είναι ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ και επειδή ο θείος του είναι ξεμωραμένος ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΣ.
Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα!!!

Ντροπή σου!

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει την δική του προσωπικότητα και έχει αποδείξει ποιος είναι.

Όταν όλα τα λαμόγια φεύγαν από το καράβι το '89 αυτός ήρθε στήριξε τον ΑΝΔΡΕΑ, πολέμησε τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έριξε την ΔΕΞΙΑ, έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ΔΕΝ στήριξε ΣΗΜΙΤΗ το '96, αντιστάθηκε στην αναθεώρηση του άρθρου 16... Όταν ο Giorkakis έκανε τουμπεκι το '89, ΣΤΗΡΙΞΕ Σημίτη το '96 και ήθελε τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΠΙΣΤΗΜΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτή είναι η αλήθεια.

theodore είπε...

Αγαπητή Σοφία.

Αυτός ο τυφλός πόλεμος που έχει ανοίξει ο ΓΑΠ κατά των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ,μόνο σε καλό δεν θα μας βγεί.

Αν κερδίσει,είμαι πολύ περίεργος να δώ που θα βρεί στήριξη στο μέλλον.Σ'αυτούς που τώρα αποκαλέι υπονομευτές της δημοκρατικής παράταξης?

Η στάση του,ακόμα μια φορά είναι ανεύθυνη,μη πολιτική,επικίνδυνη για τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ.

Δικό μας χρέος είναι να πείσουμε όσους περισότερους πολίτες,να αφήσουν για λίγο τις πολυθρόνες και τους καναπέδες και να συμμετάσχουν ενεργά στην ψηφοφορία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παραμείνει στα χέρια των "επαγγελματιών πασόκων".

Πρέπει να επανελθει στον λαό που το στηρίζεί τόσα χρόνια χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα ή χάρες.

Το ρεύμα του αυτονόητου μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Φιλικά,Θοδωρής.

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΤΟ..ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

Όπως όλη η Θεσσαλονίκη ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!

Πεθερός του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ είναι επιχειρηματίας ιδιοκτήτης καταστήματος Ειδών Υγιεινής, ούτε ΠΛΟΥΣΙΟΣ είναι, ούτε Παράγων της Θεσσαλονίκης.

Κουνιάδος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ. Επιχειρηματίας εκλεγμένος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου.

ΟΥΔΙΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν οι 2 παραπάνω με την "Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε" ή την ΔΕΛΦΙΝΙ ΑΕ.

Σ' αυτές τις 2 εταιρίες συμμετέχουν τα ΞΑΔΕΡΦΙΑ (Γιώργος και Νίκος Μπακατσέλος) και ο θείος (Αλέξανδρος Μπακατσέλος) της κυρίας Βενιζέλου.

ΤΩΡΑ αν με αυτά που γράφετε θέλετε να μας πείσετε ότι ο πεθερός ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ διαχειρίζεται την περιουσία του ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ τότε μάλλον δεν ζείτε στην ΕΛΛΑΔΑ.

Εκτός κι αν όλοι εσείς που ανακαλύψατε τις παραπάνω σχέσεις ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ΠΡΩΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΣΑΣ.

Κρίμα έχετε πέσει πολύ χαμηλά