Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Γύρω από το θέμα των δημοσκοπήσεων


Καλησπέρα.
Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά από τα Μ.Μ.Ε. για τις περίφημες δημοσκοπήσεις σχετικά με 1) το ποιος είναι καταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος και 2) το ποιος απ’ τους δυο μπορεί να νικήσει στις επόμενες εκλογές τον Καραμανλή, όμως άκρη δεν βγάζουμε!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι δυνατόν στην πρώτη περίπτωση να βγαίνει πρώτος ο κύριος Παπανδρέου και στην δεύτερη ο κύριος Βενιζέλος. Και ρωτάω εγώ τώρα, τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί να μην τον ενδιαφέρει να νικήσει την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ αλλά να τον ενδιαφέρει μόνο να είναι αυτός καλά «βολεμένος» στην θέση του στο κόμμα; «Κι ας μην βγει ποτέ στην κυβέρνηση», λέει.
Είναι ολοφάνερο πως ο κύριος Βενιζέλος δεν ενοχλεί τον απλό πολίτη. Αυτούς που ενοχλεί μόνο είναι ορισμένα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για ανεξήγητους λόγους. Δύο από αυτά τα άτομα είναι ο κύριος Πάγκαλος κι ο κύριος Παπουτσής. Όλες αυτές οι κακολογίες που άρχισαν να εμφανίζονται ξαφνικά μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις φετινές εκλογές κατά του κύριου Βενιζέλου, άραγε πριν δεν ίσχυαν; Γιατί πριν νιώσουν αυτοί οι ορισμένοι απειλή, γιατί τότε δεν έλεγαν τίποτα; Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως για να εξοργίζονται τόσο πολύ με το παραμικρό που θα κάνει ή θα πει ο κύριος Ευ. Βενιζέλος σημαίνει ότι δεν τον θέλουν στη θέση του αρχηγού και αυτό σημαίνει εν συνεχεία ότι δεν ενδιαφέρονται για μια αλλαγή και ένα αισιόδοξο και νικηφόρο μέλλον που θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα στο κόμμα ο ίδιος αλλά παρά μόνο για μια βουβή, σχεδόν αόρατη χωρίς όραμα πορεία σ’ αυτό.
Γιατί μόνο αυτό διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε, την στιγμή που προτιμούν για την ηγεσία του κόμματος τους έναν διπλά ηττημένο πολιτικό με αδυναμία λόγου και ανικανότητα έμπνευσης εμπιστοσύνης στο λαό. Φαίνεται πως οι σχέσεις τους με τον κύριο Γ. Παπανδρέου είναι πάρα πολύ θερμές και δεν τους συμφέρει να μην γίνει ξανά ο αρχηγός.
Από τη μία λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα άτομα που απαντούν στις δημοσκοπήσεις και βγάζουν τα σχετικά αποτελέσματα.
Από την άλλη, υπάρχουν οι δεξιοί, που αδημονούν για την νίκη του Παπανδρέου στις 11 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί; Γιατί αυτό θα σήμαινε 1) την τρίτη κατά σειρά νίκη της Ν. Δ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και 2) –κάτι που ίσως διαφεύγει μερικών- την διαγραφή του κύριου Ευ. Βενιζέλου και μαζί όλων των στελεχών που τον στηρίζουν απ’ το ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια, ήττα και διαγραφή του Βενιζέλου για τους δεξιούς ισοδυναμεί με ένα ελεύθερο πεδίο για εξακολουθητική νίκη της Ν. Δ. στην χώρα.
Γι’ αυτό κι εγώ δεν δίνω σημασία στις δημοσκοπήσεις. Δε λένε την αλήθεια. Η’ μάλλον λένε μια πρόσκαιρη αλήθεια που αργά ή γρήγορα μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει. Είναι στο χέρι μας. Στην ελεύθερη βούλησή μας να κρίνουμε και να επιλέξουμε το ορθότερο.

Σήμερα παρακολούθησα την εκπομπή του κύριου Λάκη Λαζόπουλου και διέκρινα στα λεγόμενα του κάτι πολύ σωστό. Είπε: “ο πατέρας του Βενιζέλου όταν ήταν μικρός του έλεγε, πρόσεχε μην πάρεις σβάρνα τα έπιπλα στο σαλόνι και τα σπάσεις, γιατί θα φας ξύλο! Ενώ ο μικρός Παπανδρέου κάθε φορά έσπαγε όλα τα έπιπλα στο σαλόνι, του έδινε ξύλο ο πατέρας του αλλά ποτέ δεν έβαζε μυαλό. Κάθε φορά έσπαγε τα έπιπλα στο σαλόνι.”

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι πολιτικοι ειναι οι μεγαλυτεροι καραγκιοζηδες που υπαρχουν και πληρωνονται αδρα για τα καραγκιοζιλικια τους.

και εσυ κυριε βενιζελο εισαι ενας καραγκιοζης. καλα ,ρε δεν εχεις λιγη αξιοπρεπεια εσυ και οι ομοιοι σου?λιγη τσιπα δεν εχετε ρε ? τι κανει ο ανθρωπος για να παρει μια καρεκλα? οι φτωχοι ανθρωποι εχουν μεγαλυτερη αξιοπρεπεια απο εσας....

εκανες και καλα παρτυ για τη κορη σου για να γιορτασετε που περασε στο πανεπιστημιο.
και το εκανες μετα απο 3 μηνες αφοτου μαθατε που περασε η κορη σου.
και το εκανες λιγο πριν τις εκλογες για να δειξεις ενα αλλο προφιλ. ατυχησες ομως. οι ξεκαρδιστικες σου ποζες να χορευεις σαν αρκουδα μπροστα στη καμερα εφεραν το ακριβως αντιθετο αποτελεσμα.
ο κοσμος γελαει με τα τερτιπια σας και τα καραγκιοζιλικια σας.προσπαθειτε να συμπεριφερθειτε και καλα σαν φυσιολογικοι ανθρωποι αλλα ειστε παραφυσικοι και παραφυσιν.οπως ο καραμαλης που εβαλε μπουφαν με 45 βαθμους κελσιου......

μην φοβασαι ομως .δεν τα λεω αυτα γιατι ειμαι fun του georgakis η καποιου αλλου ηλιθιου.
και αυτος ενας αχρηστος αξεστος ηλιθιος καραγκιοζης ειναι. καραγκιοζης ισαξιος του καραμαλη και των αλλων ηλιθιων που μας τυρρανανε.

ποιο το νοημα να εχουμε κυβερνησεις ?
τα πραγματα τοσο χαλια δεν θα γινονταν αμα δεν ειχαμε κυβερνησεις.

ποιθο το νοημα να παμε στρατο? για να προσεχουμε τις βιλλαρες σας ?

και το σημαντικοτερο. δεν θα πληρωναμε μια σε καραγκιοζηδες σαν κα σενα (και τους αλλους βουλευτες) μονο και μονο για να ξυνετε , να τα κανετε σκατα και αποσκατα, να αυνανιζεστε στα εδρανα της βουλης και να λετε και καμια μαλακια για το καλο του χρονου.

ο κοσμος υποφερει. οι τιμες εχουν εκτιναχθει. αλλα εσενα και τους αλλους δεν σε απασχολει. ειστε βολεμενοι με τις μιζες που κονοματε απο τους επιχειρηματιες(για δημοσια εργα και μη).
μετα μου λες εισαι σοσιαληστης......
σοσιαλιστης ηταν ο τσε .κατι τυποι σαν και σενα και τον αντιζηλο σου γιωργακη ειναι απλως νουμερα σε θεατρα του παραλογου . για να μην πω για καμια επιθεωρηση με το ταμτακο και τον ταξιαρχο θεοχαρη(γιωργος βασιλειου) που εγινε βουλευτης! απιστευτο αλλα μας κυβερνουν απιστευτα ηλιθιοι ανθρωποι.....

δεν κανετε ολοι εσεις για τη βουλη.για το τσιρκο κανετε. ειστε νουμερα .μεγαλα νουμερα. και σας προτεινω ρολο κλοουν- γελωτοποιου στο τσιρκο.
τα φυλακισμενα αγρια ζωα του τσιρκου δεν φταινε σε τιποτα να συγκρινονται με τα ''ζωα'' τους πολιτικους.

και να θυμασαι .καποτε τα αγρια θηρια του τσιρκου θα βγουν απο τα κλουβια και θα φανε τους δεσμοφυλακες και τους κλοουν....

ξερω οτι η γλωσσα που χρησιμοποιησα ειναι σκληρη και απρεπεις για κονφορμιστες παπαρολογους σαν και σενα αλλα τα ιδια σκεφτεται με αυτα που λεω και η κοινωνια. σας θεωρει μαλακες.και οταν μιλαω για κοινωνια δεν λεω για τα κομματοσκυλα που σε περιτρυγυριζουν και σε γλυφουν.και πιστευω οτι δεν εχεις τα αρχιδια να δημοσιευσεις αυτα που γραφω.

αντε γεια και να μασας καλα στης εξουσιας τα εδρανα .

ολους εσας σας εχουμε γραμμενους σε ενα οργανο που ακομα δεν μας το εχετε κοψει.
και οταν σας εχουμε γραμμενους δεν μπορειτε να μας κανετε τιποτα. παραμονο να μας κλασετε τα αρχιδια

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη αμα νικησει το πασοκ θα γλιτωσουμε απο τη δεξια?

χαχαχα.

θα φυγει η δεξια του κυριου και θα ερθει η αλλη δεξια.....

Sofia Maria Angelara είπε...

Kαταρχάς, να σου τονίσω πως μιλάς με την Σοφία Αγγελάρα και όχι με τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτόν θα τον βρείς στο www.evenizelos.blogspot.com
Kατα δεύτερον, είναι πάρα πολύ εύκολο να λες οτιδήποτε νιώθεις και σε εκφράζει εκ του ασφαλούς κι εδώ εννοώ την ανωνυμία σου. Εγώ μπορεί να είμαι "κομματόσκυλο" όπως λες αλλά τουλάχιστον δεν φοβάμαι γι' αυτά που λέω και γι' αυτό εμφανίζομαι με ονοματεπώνυμο.
Κατα τρίτον και τελευταίο, όπως διαπίστωσες, κι ελπίζω να σε ικανοποίησε η ενέργεια μου, δημοσίευσα το σχόλιο σου, παρά το γεγονός ότι είναι άκρως υβριστικό και λεκτικά αντιαισθητικό. Ζητώ συγνώμη από τους άλλους επισκέπτες μου για την προβολή τέτοιων προσβλητικών εκφράσεων, απλώς θα ήθελα να ξέρουν όλοι τι ειπώνεται σχετικό. Το αντίθετο το βρίσκω εντελώς εγωιστικό, κάτι που δε μ' αρέσει καθόλου.

theodore είπε...

Στις εκλογές της 11/11 κρίνονται πολλά περισότερα από την αρχηγία.
Κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ,όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε τα τελευταία 33 χρόνια.
Δυστυχώς ακόμα και ο συμβολισμός είναι φανερός.33,όσα τα χρόνια του Χριστού.

Ο ΓΑΠ σε περίπτωση νίκης του είναι αποφασισμένος να αλλάξει την μορφή και τον προσανατολισμό του κινήματος.

Επηρεαζόμενος από ανθρώπους όπως ο Δόλλης,ο Μουζέλης,η Δραγώνα,ο Γερουλάνος και άλλοι αμερικανοτραφείς και εκσυγχρονιστές,θα μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε μία μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει εδώ και καιρό να θυμίζει πολιτικό κόμμα.

Αντί να ασχολείται με τα φλέγοντα ζητήματα,την φτώχεια,την ακρίβεια,την ανεργία,ασχολείται με την "πρ'ασινη οικονομία",το πρόβλημα στην "Μιανμάρ" και το τι γίνεται στην Παλαιστίνη.

Ακούσατε ένα μήνα τώρα μετά τις εκλογές,μιά κουβέντα συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό που πλήττεται από την ακρίβεια?

Αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν αγαπούν τον Ελληνικό λαό.

Γι'αυτό τον πολεμούν με κάθε ευκαιρία.Μιλάνε για μειονότητες,για εθνικό αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων,για προστασία των μεταναστών που είναι αδέλφια μας.

Και φτάσαμε στο σημείο να φτύνουμε τους Ελληνες κατάμουτρα για κάθε Καραχασάν,Ντέντε και άλλα τέτοια φρούτα της εποχής του ΓΑΠ.

Ο Βενιζέλος μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά.Αλλά όχι για έλλειψη πατριωτισμού.

Αν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που να εκφράζει τους Ελληνες,τους μικρομεσαίους,τους μη προνομιούχους,η λύση είναι μία.

Λέμε όχι στον αμερικάνο υπήκοο.
Λέμε όχι στους ύποπτους φίλους του.
Λέμε όχι στην αλλοίωση του ΠΑΣΟΚ.

Λέμε ναί στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Λέμε ναί στον πατριωτισμό.
Λέμε ναί σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η "Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες".

Είμαστε πατριώτες,όχι εθνικιστές.

Οπως είπε κάποιος μεγάλος
"Πατριωτισμός σημαίνει η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους να έρχεται πρώτη.Εθνικισμός σημαίνει να έρχεται πρώτο το μίσος σου για τους άλλους ανθρώπους".

lazaridis_com είπε...

Μάλλον θα σε ενδιαφέρει:

Δυσφήμηση Ε. Βενιζέλου από ιστολόγιο “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ” και “Ελευθεροτυπία”.

Ουσία:

* “Συκοφαντική Δυσφήμηση” το άρθρο του ιστολόγιου “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ”
* Ερασιτεχνική η δίχως βεβαίωση αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία
* “Ψηφιακός Όχλος” καταντά η “μπλογκόσφαιρα” στηρίζοντας τέτοιου είδους κακόβουλη φήμη
* Ο κ. Βενιζέλος θα δεχόταν ακόμα περισσότερα συκοφαντικά άρθρα εάν αντιδρούσε έντονα (και με όλο το δίκαιό του) στην δυσφήμηση αυτή.
* Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την κατάχρηση της ελευθερίας λόγου.