Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

O E. Βενιζέλος "τα δίνει όλα"


Γεια σας!

Μετά την περιοδεία του κύριου Ε. Βενιζέλου στον τόπο καταγωγής του, στην Εύβοια και την σχετική του ομιλία που πραγματοποίησε δεν μου έμεινε άλλη επιλογή απ' το να σχολιάσω κι εγώ τα γεγονότα με την δική μου πινελιά.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο κύριος Ε. Βενιζέλος ζητά και ελπίζει για ένα ενωμένο ΠΑΣΟΚ. Δεν ενδιαφέρεται για μια προσωπική και μονόπλευρη ενασχόληση με την πολιτική αλλά για μια συνεργασία με όλα τα υπόλοιπα στελέχη. Μας λέει, με άλλα λόγια, πως όσο ικανός κι αν είναι να αντεπεξέλθει και μόνος του στις απαιτήσεις της αρχηγίας παρόλα αυτά έχει αντιλήψεις δημοκρατικές και τάσσεται υπέρ μιας ενωτικής, ανιδιοτελούς συμπεριφοράς στο ΠΑΣΟΚ.

Έπειτα, κάτι άλλο που επιβεβαιώθηκε απ' τα λεγόμενά του είναι ότι επιζητεί ένα ΠΑΣΟΚ νικηφόρο και δυνατό. Ένα ΠΑΣΟΚ με στραμμένο το ενδιαφέρον όχι μόνο στην σωστή αντιπολίτευση αλλά προπάντων στην εξουσία. Με θέληση και αισιοδοξία, λοιπόν, ο κύριος Βενιζέλος περιμένει εμάς να τον εμπιστευτούμε και να μας φέρει το παλιό και ισχυρό, όλο νοσταλγία, ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία.

Προσθέτοντας, αναφέρω τα λόγια του Ε. Β. πως δεν είναι αρκετό να λέμε συνέχεια "όχι εξουσία για την εξουσία", ή "ας είμαστε για πάντα στην αντιπολίτευση αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες μας" και άλλα παρόμοια. Έτσι τίποτα δεν πηγαίνει μπροστά και συνέχεια επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση ήττας. Το θέμα είναι να τολμήσουμε, να πάμε μπροστά, να ρισκάρουμε, να αλλάξουμε, αν χρειαστεί να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τις ιδέες μας, που καλώς ή κακώς μόνο μέσω της εξουσίας επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο κι όχι μέσω μιας αέναης και ανούσιας αντιπολίτευσης. Οι πολιτικοί και πόσο μάλλον αυτοί που είναι υποψήφιοι για αρχηγοί, δεν βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται για να κάθονται μόνο, να μιλούν και να αντιδρούν. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Αντιθέτως, οφείλουν να δράσουν, να κάνουν επιτέλους πράξη αυτά που υπόσχονται για να δει κι ο τόπος μας ένα καλύτερο αύριο. Πώς θα γίνει αυτό; Πρώτον έχοντας υπ' όψη τα λάθη που έγιναν, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ηγεσία του κύριου Γ. Παπανδρέου, και δεύτερον διορθώνοντας τα σφάλματα με την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος από ένα νέο και ικανό πρόσωπο για μια σίγουρη νίκη. Αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Ε. Βενιζέλο.

Αυτός, με τη στιβαρότητα του λόγου του μας εξασφαλίζει πως θα τα δώσει όλα. Είναι διατεθειμένος και αισθάνεται καταϋποχρεωμένος να το πράξει αυτό καταβάλλοντας σώμα και ψυχή στο ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που μένει πια είναι εμείς να του δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου που όπως μας λέει, αν και είναι δύσκολος, θα βγει νικητής και δεν θα αφήσει κανέναν μας απογοητευμένο. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, μας το είπε. Έχει δεσμευτεί με όλους μας και τα σημερινά λόγια του αύριο θα γίνουν πράξη.


Ευχαριστώ

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανήκει μόνο στον αρχηγό και αυτός θα έχει βασικό χαρακτηριστικό ότι είναι αντι-καραμανλής ή ένα ΠΑΣΟΚ πολιτικό φορέα, όπου γίνεται συζήτηση, παραγωγή πολιτικής και το οποίο ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει γιατί το εμπιστεύεται και όχι γιατί θέλει να ξεφορτωθεί τη ΝΔ. Δυστυχώς ο Βαγγέλης με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι εξυπνάδα, ικανότητα δε σημαίνουν απαραίτητα και καλός χαρακτήρας.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται χαμένος? Παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ πριν 3,5 χρόνια με 15 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Σε 3,5 χρόνια τη διαφορά την έκανε εντελώς μόνος και με πόλεμο από τα μέσα 4 μονάδες. Ε όχι και χαμένος.... Εμένα πάντως μου αρέσει ένας πρόεδρος που δε θα έχει τον Πρετεντέρη για Ρουσσόπουλο, ούτε θα είναι όμηρος και μαριονέττα των media. Θέλω έναν πρόεδρο που να είναι συμμέτοχος στη συμμετοχική δημοκρατία και μπροστάρης στη δίκαιη κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία, σου προτείνω να διαβάσεις το άρθρο στο http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/10/10/%ce%a0%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82/ - και ειδικά την παράγραφο για τον κομματικό φανατισμό.

Φιλικά

Sofia Maria Angelara είπε...

to link που μου έγραψες δεν ανοίγει κάπου. Μπήκα στη σελίδα σου αλλά θέλω να μου πεις το όνομα του άρθρου που θέλεις να διαβάσω.

zaman είπε...

Σοφυ,συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ισχυει ακριβως αυτο που λεει και ο ΄΄αρχηγος΄΄,ο Ε.Βενιζελος: To πασοκ δεν ειναι ενα μεγαλο κκε η ενας μεγαλος συριζα, οπου ειμαστε αριστεροι ,λεμε μεταξυ μας τις αποψεις μας και ειμαστε ικανοποιημενοι οντας στην αντιπολιτευση(γεγονος με το οποιο ειναι μαλλον ικανοποιημενος ο Παπανδρεου). Το πασοκ ειναι κινημα εξουσιας,γεννημενο για να κυβερνα η να ειναι εν δυναμει κυβερνηση. Δυστυχως το πασοκ σημερα ειναι εν δυναμει αξιωματικη αντιπολιτευση με προοδευτικα μειουμενα ποσοστα. Το θεμα ειναι και αυτο θελω να σε ρωτησω,αν χασει ο Βενιζελος(ενδεχομενο που ουτε να σκεφτομαι δεν θελω και πιστευω πως θα ειναι και το τελος εποχης για το πασοκ), εμεις και ο ιδιος ο Βενιζελος τι θα κανουμε; θα ακολουθησουμε το πασοκ στον κατηφορο η πρεπει να δραστηριοποιηθουμε;και το ρωτω σε σενα γιατι πιστευω,πως και συ ,οπως και γω, με ανιδιοτελεια και αξιοκρατικα θεωρουμε τον Ε.Βενιζελο την μονη ελπιδα για το πασοκ και τον τοπο.

Ανώνυμος είπε...

evangelia, κρίνουμε πραγματικά αποτελέσματα και όχι γκάλοπ. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένη με τέτοια διαφορά και πάλι δικαίωμά σου, εμείς είμαστε απογοητευμένοι. Δηλαδή πόσα χρόνια στην καμπούρα μας πρέπει να εχουμε τον Καραμανλή μέχρι να ορθοποδήσει το Πασοκ με τον Γιωργο; Θα μας έχει ρουφήξει το αίμα...

Sofia Maria Angelara είπε...

αγαπητέ μου Zaman, η ερώτηση σου κ μόνο μου προκαλεί σκοτοδύνη... Αν χάσει ο Βενιζέλος? Μετά το χάος. Απλά.
Τί θα κάνουμε? Δεν ξέρω ειλικρινά. Αλλά πίστεψέ με... Δεν πρόκειται να χάσει. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τη δημιουργία νέου κόμματος με αρχηγό το Βενιζέλο. Μέγα λάθος.
Συμφωνείς?

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ...ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Ανώνυμος είπε...

Zaman οι πολιτικές εξελίξεις δεν ξέρεις πως θα διαμορφωθούν αργότερα.βλέποντας και κάνοντας. Σαν κεντροαριστερός ψηφοφόρος εγώ όχι μέλος του Πασοκ που ψηφίζω Πασοκ εδώ και μια δεκαετία με Γιωργάκη θα το ρίψω Συριζα στις επόμενες μέχρι να αλλάξει αρχηγό το Πασοκ.

Ανώνυμος είπε...

boreis na mas peis pia einai h apopsh tou kiriou venizelou
os pros thn prooptikh to pasok
na akolouthisei thn osmosh ton
ideon ths arnitikhs kai thetikhs
ideas-filosofias peri elutherias kata to
bretaniko montelo rizospastikopiishs
ths politikhs atzentas ton ergatikon?

h paradoxh tou perissoterou kratous sthn epoxh
ths pagosmiopihshs me skopo thn anadianomh tou ploutou
APETYXE?

h allagh politikon epilogon kai meson gia epiteuksh
stoxon sth socialdhmokratia, kai h xrisimopihsh
fileleutheon politikon me apotelesma
thn anadianomh tou ploutou den sinista allagh
pleushs kai prodosias h apla proodeutikothta
kato apo to prisma tou agona ths mioshs ton anisothton?
to na sigrineis to 81 me to 2007 einai "akyro h akero"?

boreis na mas peis
me apla ellhnika pou diafoneis
sthn politikh atzenta ideon pou exei ekfrasei ston programatiko tou
logo o kyrios Papandreou?

zaman είπε...

Σοφυ, πιστεψε με, δε νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να θελει περισσοτερο απο μενα να κερδισει ο Βενιζελος. Το ιδιο μπορει, παραπανω δεν γινεται! Οχι επειδη θελω να χασει ο γιωργος.. Αλλα επειδη πιστευω πολυ στον Βενιζελο. Τον θεωρω την τελευταια ελπιδα για την Ελλαδα. Ουτε θελω να κανω σεναρια ηττας. Απλα,επηρεασμενος απο τις δημοσκοπησεις, συνειδητοποιησα (και τρομοκρατηθηκα) πως αν κερδισει ο Γιωργακης το Πασοκ θα φθηνει συνεχως(εγω π.χ δεν προκειτε να τον ξαναψηφισω.Θα ριχνω συριζα οπως ειπε και ο φιλος και πολυ αλλοι που ξερω,ωσπου να παρακαλαν τον Βενιζελο να παρει το κομμα να το γλιτωσει). Φυσικα και δεν πρεπει να κανει νεο κομμα ο Βενιζελος. Αν κερδισει ο Γιωργος ομως, τοτε σε 4 χρονια που θα ξαναχασει απτον Καραμανλη ισως να εχουν ΄΄σβησει΄΄ τον Βενιζελο. Με λασπη και ψεματα(οπως ηδη συμβαινει). Γιαυτο η λυση ειναι μια: Nα μην επιτρεψουμε να συμβει αυτο. Να βαλουμε ολες τις δυναμεις μας για τη νικη του Βενιζελου.

Ανώνυμος είπε...

Η Μακιαβελλική φράξια του ¨Πεντελικού¨ πολλά, πάρα πολλά, κοντά είκοσι χρόνια το κυοφορούσε αλλά τελικά γεννοβόλησε και το αποκύημα ηταν απολύτως συνεπές στα χαρακτηριστικά εκείνου του παρελθοντικού μητρικού γκρουπούσκουλου. Πιστός οπορτουνιστής, αμετανόητος καιροσκόπος, γνήσιος κοινωνός του δόγματος ¨Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται¨ φρόντισε μια νευραλγικής κρισιμότητας στιγμή του κινήματος να την υποσκάψει, να την εκμαυλίσει, να την εκφυλίσει τοποθετώντας στην θέση της απαιτητής ¨διαχείρησης ήττας¨ προσωπικά ιδιοτελή του κίνητρα για να ταίσει τον-σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του-αχόρταγα πειναλέο και ακόρεστο αριβισμό του. Ο σημερινός επικεφαλής της ετερόκλητης ανομοιογενούς και οπισθοδρομικής παρεούλας των άλλοτε εκσυγχρονιστών, της εσωπαραταξιακης φιλελευθερης γκρούπας που εργολαβικά δίκην εγκάθετων ανέλαβαν με την γνωστή αναίσχυντη αμοραλιστική τακτική τους, την απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αντικατέστησαν με τα γνωστά συμφέροντα τα οποία ακόμα και σήμερα λυμαίνονται το κίνημα. Ο κ.Βενιζέλος ομιλεί για Κεντροαριστερές συμμαχίες και πολιτικές αναδιανομής και την ίδια ώρα σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκριτικής διγλωσσίας και χαμερπούς οπορτουνισμού σφυρηλατεί πολιτική συμμαχία με το φιλελεύθερο μπλοκ των εκσυγχρονιστων ! Ο κ.Βενιζέλος μιλάει με την εύηχη και ελκυστική αριστερή ρητορική που προσδοκεί το γνήσιο ανόθευτο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ όμως δίχως ερυθήματα αιδούς ενεργεί με την ακριβώς αντίθετη πρακτική συμμαχώντας με τους ακραιφνείς φιλελεύθερους της παραταξης. Αλλα λέει άλλα κάνει...Θα αποκτούσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εσωτερικές ζυμώσεις της οπορτουνιστικής ιταμής σέχτας Βενιζέλου με συμμετέχοντες στις συζητήσεις για την ¨Αναδιανομή του πλούτου¨ που ο κ.Βενιζέλος θέτει ως προμετωπίδα των ιδεολογικών του προτεραιοτήτων με τους Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη και λοιπούς γνωστούς ακραιφνείς φιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες που γονάτισαν και θρυμμάτισαν την παραδοσιακή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά.. Θα είχε ενδιαφέρον και καλαμπούρι συνάμα να μας μιλούσε εντος της φράξιας Βενιζέλου ο κ.Παπαντωνίου για την δίκαιη κοινωνία, εκείνος που απο όλες τις χρονίες που τα κέρδη των επιχειρήσεων, των βιομηχάνων σχηματοποιούσαν ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, μόλις ΜΙΑ χρονιά φιλοτιμήθηκε να δωσει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ μέρος αυτής της ανάπτυξης στους μισθωτούς. Θα είχε ενδιαφέρον να μας μίλαγε ο κ.Βενιζέλος για την λυδία λίθο της ιδεολογίας της σύγχρονης Ευρωπαικής κεντροαριστεράς-το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται- με ισότιμο συνομιλητή, συνεταίρο και συνεργάτη τον μετρ των μετοχόποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων Γιαννο Παπαντωνίου αλλα και τους Φλωρίδη, Μιλένα Αποστολάκη, Βερελή κλπ...

Στην άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική δήλωση Βενιζέλου στο Ζάππειο εμφιλοχωρείται μια έντονα γλαφυρή σημειολογία. Την ώρα που κλυδωνίζεται συθέμελα το οικοδόμημα ΠΑΣΟΚ, βρίσκουν ανοιχτή την Κερκόπορτα για να μπουκάρουν με τις ίδιες λογικές, τις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες στοχοθετήσεις, οι ίδιοι Νεοπασόκοι που άλωσαν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο το 96...Αυτή την φορά ο Δούρειος Ίππος που δυνητικά θα τους οδηγήσει στο τιμόνι της παράταξης δεν είναι κοντός και αδύνατος αλλά ψηλός και χοντρός, όμως οι ορδές των βαρβάρων που αδηφάγα ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς οι ίδιες...Παπαντωνίου, Βερελής, Βάσω. Φλωρίδης, Λιάνης, Νεονάκης, Σουμάκης και οι υπόλοιποι της παλιοφρουράς των εκσυγχρονιστών του 96’ ειναι ακόμα εδώ διεκδικώντας και παλι τα ίδια λάφυρα....

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είνα βιτρίνας για να αντιμετωπίζεται στείρα με μια αλλαγή στην κορωνίδα του κινήματος. Το πρόβλημα του Πασοκ είναι βαθύτατα πολιτικό και στρατηγικό καθώς η οκταετής εκσυγχρονιστική επέλαση στις γραμμές του κινήματος, αναφανδόν προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων του κινήματος με τις παραδοσιακές συμμαχικές δυνάμεις. Τα κόμματα δεν κινούνται βουλησιαρχικά αλλά συντίθενται προκειμένου να υπερασπιστούν, να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν υπαρκτά κοινωνικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά εξέφραζε τις δυνάμεις του κέντρου κα της αριστεράς, τον απλό μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον φοιτητή, τον άνεργο...Το 1996 ο πεμπτοφαλαγγίτικος εισοδισμός της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης μεσα στο ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το τότε ¨ισχυρό χαρτί¨ Κώστα Σημίτη, είχε ως αποτέλεσα να οδηγηθούμε σε μια οριακή Πύρρεια επικράτηση το 2000 και σε δύο εκλογικές πανολεθρίες το 2004 και το 2007. Το ίδιο τόλμημα αποτολμάται και σήμερα...Οι ίδιοι εκφραστές του κεφαλαίου μέσα στο κίνημα επιχειρούν να μανιπουλάρουν προς τα δεξια έχοντας την αρωγή του ισχυρότερου όπλου που διαθέτει αυτη την στιγμή το ΠΑΣΟΚ στην φαρέτρα του. Όμως τα διλήμματα στην πολιτική όταν τίθενται με προσωποπαγή χαρακτηριστικά είναι κίβδηλα και αποπροσανατολιστικά. Το δίλημμα δεν είναι Βενιζέλος ή Παπανδρέου, το δίλημμα είναι εκσυγχρονιστικό κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ με αριστερή ρητορική και δεξιές πρακτικές ή κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ με ισχυρό στιβαρό κοινωνικό κράτος και νεα στρατηγική-πολιτική συμμαχία με την λαική παραδοσιακή βάση του κινήματος??? Το δίλημμα είναι η επικοινωνιακή διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στην προεδρία ή η στρατηγική διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στις δομές και τις νοοτροπίες???Πάντοτε έβρισκα αδυναμίες στον Παπανδρέου αλλα πάντοτε ήμουν θιασώτης του λαμπρού ιδεολογικοπολιτικού κληροδοτήματος του μεγάλου Ανδρέα...Σε αυτά τα πλαίσια και με τις μικρές ταπεινές και ανίσχυρες δυνάμεις μου θα πρσπαθήσω όσο μπορώ ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία της άλωσης του ΠΑΣΟΚ 11 χρονια μετα με τα ίδια ταπεινωτικα για την παραταξη αποτελεσματα.


Υ.Γ.: Η ανεξέλεγκτη οίηση, η ασύνορη κομπορρημοσύνη και η απύθμενη αλαζονία είναι οι δανεικές ασθένειες που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ απτην 8ετή ώσμωση με την κεντροδεξιά. Η αυτοκρατορικής εγωπάθειας δήλωση περί ¨αυριανού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ¨ εκτός απο καταγέλαστη είναι ανακριβής και ανιστόρητη γιατί αύριο το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει ηγέτη αλλά πρόεδρο. Ο τελευταίος και μοναδικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ απεβίωσε το 1996.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ !!!!!!

Sofia Maria Angelara είπε...

Aπάντηση προς ανώνυμο,
Για την προοπτική που θέλει να δώσει ο κύριος Ευ. Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτό που λες, εγώ δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Δεν σε καλύπτουν οι προγραματικές του δηλώσεις?
Όσο για τον κύριο Γ. Παπανδρέου το θέμα και το πρόβλημά του δεν είναι οι ιδέες του αλλά η τακτική του, το ύφος του, το προφιλ του χαμένου που έχει σχηματιστεί, κ άλλες τέτοιες λεπτομέρειες που μπορεί να δείχνουν ασήμαντες αλλά επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία των ψηφοφόρων.
Άμα δεν σας κάλυψα παρακαλώ ας απαντήσουν και ας προσθέσουν κι άλλοι.

zaman είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ N.PASOK B'PEIRAIA

Ο τροπος με τον οποιο μιλας,μονο σε αριστερο δεν ταιριαζει. Ουτε καν σε δεξιο. Ισως σε παπου ακροδεξιο και μαλιστα ακραιο! Ποιος αριστερος,ποιος πασοκτσης θα εγραφε ΄΄χώρις ερυθήματα αιδούς΄΄!!;;; Θα ελεγε απλα ΄΄δεν κοκκινιζε騨! Και ολο σου το κειμενο ειναι ψευτοκουλτουριακικο για να εντυπωσιασεις (ντεμεκ) και να κρυψεις τις ανακριβειες σου απο καποιους που ισως ξεγελαστουν απτο δηθεν λογιο γραψιμο σου. Επειδη αρκετα ασχολειθηκα με το κειμενο σου θα αναφερθω στις βασικοτερες απο αυτες:
1) Ο Γιωργος (και οχι ο Βαγγελης) δεν ηταν αυτος που εστειλε γραμμα στον αρρωστο Α.Παπανδρεου να παραιτηθει;;
2)Ο Γιωργος (και οχι ο Βαγγελης) δεν ηταν αυτος που εβαλε στο ψηφοδελτιο επικρατειας τους κ.κ Μανο και ανδριανοπουλο;; (Θυμιζω πως ο Μανος ειναι ιδρυτης του κομματος ΄΄φιλελευθεροι΄΄ και ηταν υπουργος οικονομιας τα 3 χρονια του Μητσοτακη!!!). Αρα ποιος ειναι πιο δεξιος;;
3)Ο Γιωργος (και οχι ο Βαγγελης) δεν ηταν αυτος που στο συνεδριο του 96 πηρε το μερος του Σημιτη(και οχι του Τσοχατζοπουλου,που και πιο αριστερος ηταν και δεξι χερι του ανδρεα και φαβορι για τη νικη πριν την τοποθετηση του Γιωργου),δινοντας του ουσιαστικα τη νικη;;; Αρα το παιδι που αναφερεις πως κυοφορουνταν 20 χρονια και κανεις δεν το εφερνε στον κοσμο, τελικα καποιος εκανε την μαμη και το ξεγεννησε..ηταν ο Γ.Παπανδρεου το 96 που μας εφερε τον Σημιτη!
4)Μας εφερε τον Σημιτη και λογω αφελειας αλλα και λογω συναλλαγης,αν δουμε πως πηρε αυτος το χρισμα το 2003.
5)Και τελος,επειδη με κουρασες με τις ανακριβειες σου που αν απαντησω σε ολες θα μου παρει ωρες, η Βασω ειναι και παλι μαζι του!!Ο Παπαντωνιου και οι λοιποι που αναφερεις εκλεχτηκαν βουλευτες το 2004 με τον Γιωργο προεδρο,ο οποιος απτον κοσμο ειχε παρει την εντολη ΄΄Γιωργο αλλαξε τα ολα΄΄.Δεν τους αλλαξε επειδη δεν ειχε λογους να το κανει.. επειδη ειναι ομοιοι του(την παροιμια την ξερεις).
Ο Γιωργος δεν ειναι δεξιος,δεν ειναι εκσυγχρονιστης.. ειναι ΄΄οπου φυσαει ο ανεμος παω΄΄!Δεν εχει δικη του αποψη..παει οπου τον πηγαινουν,οπου νομιζει οτι αυτος ο δρομος θα τον οδηγησει στην εξουσια..αυτο εκανε 96,2004, αυτο κανει και τωρα.
Ο Βαγγελης ειναι εξυπνος ανθρωπος,πολυ εξυπνος και ξερει να παει το πασοκ εκει οπου ειναι η θεση του.Και ξερεις ,φιλε, ποια ειναι αυτη η θεση;To σημειο οπου συναντιουται ενα πολιτικο κομμα,οι μεγαλες λαικες κεντροαριστερες μαζες του λαου και η ΕΞΟΥΣΙΑ!


Υ.Γ:Σ'ευχαριστω Σοφυ για την φιλοξενεια και συγνωμη αν την εχω καταχραστει.

Sofia Maria Angelara είπε...

Σαν στο σπίτι σου! ;)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΖΑΜΑΝ :
Οσο παράταιρος είσαι εσύ με το ΠΑΣΟΚ αλλο τόσο είναι η γραφίδα του συνδικαλισμού σε σενα ως κλασσικός Νεοπασόκος αλεξιπτωτιστής. Το ¨δίχως ερυθήματα αιδούς¨ το οποίο σου προξένησε εντύπωση είναι κλασσικό έργο του Λέων Τρότσκυ...Φαίνεται και αυτός βερμπαλιστής θα ήταν....Στην ουσία :

Τα κινήματα δεν τα διαμορφώνουν τα πρόσωπα αλλά οι συλλογικότητες. Τον Σημίτη ο Παπανδρέου θα ήταν αδύνατον να τον εκλέξει αν δεν συνεπικουρούταν απτους Βερελή Δρυ Νεονάκη Παπαντωνίου Τσουκάτο Αυγερινό κλπ. Που συναπαρτίζουν την σημερινή ομάδα Βενιζέλου. Το οτι ο Παπανδρέου στήριξε τοτε Σημίτη δεν αναιρεί το γεγονός οτι ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ όπως και ο Λαλιώτης που τοτε επίσης στήριξε Σημίτη...Απτην ομάδα Βενιζέλου ποιοι ήταν τα ιδρυτικα στελέχη, ποιοι γαλουχήθηκαν στις εξεγέρσεις του Πολυτεχνείου της Νομικής και την αντιδικτατορική πάλη και ποιοι εισέβαλαν ως εισοδιστές στο ΠΑΣΟΚ απτο 96 και μετα? Η Μιλένα, ο Φλωρίδης, ο Χριστοδουλάκης, ο Λοβέρδος και η υπόλοιποι σεχταριστές του Βενιζέλου...

Επίσης αναφορικά με το ποιος αναφέρει ανακρίβειες, τα ψηφοδέλτια του 2004 τα είχε κατα 90% ετοιμάσει ο Σημίτης αρα ο Παπαντωνίου με δικό του χρίσμα είχε τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια, οχι του Γιώργου...Το 2007 ο Γιώργος τον απέκλεισε ενώ ο Βενιζέλος τώρα τον καλοδέχεται...Συμφωνείς ή όχι με τον αποκλεισμό του Γιάννου...ακριβή μου εσυ?

Όσο αυτό που λες για την διαδοχή του 2003 φαίνεται πόσο πρόσφατος μας προέκυψες στο ΠΑΣΟΚ...το 2003 στα γκαλοπ ο Γιώργος έπαιρνε 80% ως πιο πετυχημένος υπουργός και μέχρι περιθώρια ολικής ανατροπής διαφαίνονταν με αυτόν επικεφαλής...Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος με το ζόρι άγγιζε το 15%....Αλλά δεν κατάλαβα για ποιο δαχτυλίδι μιλάς, επειδή ο Σημίτης δεξιώθηκε τον ΓΑΠ στο σπίτι του? Το ίδιο ακριβώς έκανε και τωρα με τον Βενιζέλο την επαύριο της ήττας...Αν ο Βενιζέλος άντεχε, μπορούσε στο συνέδριο που επικύρωσε την υποψηφιότητα ΓΑΠ να θέσει και αυτός υποψηφιότητα αλλα δεν το έκανε ως ψοφοδεής που είναι....Οι όροι της αναμέτρησης έχουν ήδη τεθεί και είναι ιλαροτραγική η άποψη οτι ο Βενιζέλος θα πάει το ΠΑΣΟΚ αριστερά όταν ο πιο αριστερός που διαγκωνίζεται στο συνάφι του είναι ο οπορτουνιστής Μπίστης...Όταν οι συνδικαλιστές, η αριστερή πρωτοβουλία και όλα τα στελέχη του αριστερού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ με ομοφωνία στηρίζου ΓΑΠ, μη μιλας εσυ για την αριστερά άσε να μιλήσουν αυτοί που την εκφράζουν διαχρονικά.....Αυτη ειναι και η διαφορά μας άλλωστε, εγω είμαι οπαδός της αριστεράς ενω εσύ ενας προσωπολάτρης Βενιζελικός....
Όπως φώναζαν και τα συντρόφια χτες στο Σπόρτινγκ :
Ανδρεα ζεις και σπέρνεις εφιαλτες σε εκσυγχρονιστες και νεοδημοκρατες

Τα λεμε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Σοφία,
Επειδή επικαλείσαι τη στιβαρότητα (sic) του λόγου του Ε.Β. η οποία "μας εξασφαλίζει πως θα τα δώσει όλα", δράττομαι της ευκαιρίας να παραπέμψω στον Αριστοτέλη. Ο σταγειρίτης φιλόσοφος υποστηρίζει στη 'Ρητορική' του ότι υπάρχουν τρία είδη «πίστεων», δηλαδή αποδείξεων, οι οποίες έγκεινται: 1) «εν τω ήθει του λέγοντος», 2) «εν τω τον ακροατήν διαθείναι πως», 3) «εν αυτώ τω λόγω, δια του δεικνύναι ή φαίνεσθαι δεικνύναι». Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «κυριωτάτην έχει πίστιν το ήθος». Δεν αρκεί η "στιβαρότητα του λόγου" για να πείσει κάποιος το ακροατήριο-τους πολίτες. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Ε.Β. είναι ανήθικος ή αήθης. Απλώς η εν γένει συμπεριφορά και στάση του, όπως αυτή προσλαμβάνεται από τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων, υποσκάπτει την όποια ρητορική του δεινότητα(λ.χ. όταν λέει στον Παπαδάκη ότι καταθέτει την ευφυΐα του στην υπηρεσία του κόμματος, γίνεται για πολλούς γραφικός) . Ο κόσμος στην πλειονότητά του θεωρεί-καλώς ή κακώς- τον Ε.Β. αλαζόνα, υπερόπτη, θεσιθήρα. Ικανός μεν, επικίνδυνος δε. Ο Ε.Β. είναι αιχμάλωτος της εικόνας την οποία ο ίδιος έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του. Ένας λεκτικός οδοστρωτήρας, αυτάρκης και αυτόφωτος, πολύ καλός ρήτορας για να αντικρουστεί, ο Ε.Β. μοιάζει ανίκητος, απρόσιτος και εν δυνάμει απάνθρωπος. Σε ένα κόσμο που το "συλλογικό" ατονεί, ο χειμαρρώδης λόγος του Ε.Β.,αντί να προωθήσει την πολυπόθητη ταύτιση με τον ηγέτη, προκαλεί δυσαρεστία ή ακόμη χειρότερα άγχος. Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου οι βασικοί λόγοι για τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα ο Ε.Β. θα χάσει τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Σοφία είπε...

to link που μου έγραψες δεν ανοίγει κάπου. Μπήκα στη σελίδα σου αλλά θέλω να μου πεις το όνομα του άρθρου που θέλεις να διαβάσω.

http://tinyurl.com/2z7ovv

theodore είπε...

Στο post αυτό θα μου επιτρέψετε να κάνω κριτική σε κάποιες απόψεις υποστηρικτών του ΓΑΠ,που είναι επιεικώς αστείες.
================================
@evangelia
Δυστυχώς ο Βαγγέλης με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι εξυπνάδα, ικανότητα δε σημαίνουν απαραίτητα και καλός χαρακτήρας.
==================================
Ε,ψίτ κοπελιά,αρχηγό ψάχνουμε όχι γαμπρό.Χίλιες φορές έξυπνος και ικανός,παρά καλός και χαζούλης.
===================================

Παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ πριν 3,5 χρόνια με 15 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ.
==================================
Μπορείς να μας βρείς μία,έστω μία δημοσκόπηση που να δείχνει το ΠΑΣΟΚ 15 μονάδες πίσω?Τέτοια παραμυθάκια σας λένε?Δηλαδή να λέμε πάλι καλά που ο ΓΑΠ μας πηγε μόλις 38%.Thanks George,που θα 'λεγε και η...μάμι.
===================================
Θέλω έναν πρόεδρο που να είναι συμμέτοχος στη συμμετοχική δημοκρατία και μπροστάρης στη δίκαιη κοινωνία
===================================
Αυτά κι αν είναι τσιτάτα.Τύφλα να 'χει ο Τρότσκυ.
Συμμετοχική Δημοκρατία.Ανάθεμα κι αν ξέρω τι σημαίνει.Η διάλυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ υποθέτω πως έιναι κομάτι της συμμετοχικής δημοκρατίας ε?
Μπροστάρης στην δίκαιη κοινωνία.Εδώ σηκώνω τα χέρια.Πράγματι ο ΓΑΠ,ο αμερικανοσπουδαγμένος,ο απολιτίκ,ο νεογιάπης,γνωρίζει τι σημαίνει αδικία και φτώχεια.Γιατί δεν τον ρωτάτε μιά φορά να σας πεί,ξέρει κατά που πέφτουν το Ζεφύρι,η Δραπετσώνα,η Αγία Βαρβάρα ή τα θεωρεί εξωτικά νησιά?

theodore είπε...

boreis na mas peis
me apla ellhnika pou diafoneis
sthn politikh atzenta ideon pou exei ekfrasei ston programatiko tou
logo o kyrios Papandreou?
==================================
Εδώ θα είμαι λίγο αυστηρός.
Ο φίλος ή φίλη απαιτεί να της απαντήσουν σε απλά Ελληνικά,όταν δείχνει τόσο περιφρόνηση στην γλώσσα μας,γράφοντας γκρίκγκλις.
Οταν θα μάθεις να σέβεσαι κυρίως όλους εμάς που ταλαιπωρούμαστε για να διαβάσουμε δυό γραμμές,τότε να έχεις απαίτηση για απάντηση.Οσο για τον προγραμματικό λόγο του ΓΑΠ,δεν έχεις παρά να δείς τον προγραμματικό λόγο του Καραμανλή.Οσο θα υλοποιήσει ο ΚΚ τις υποσχέσεις του,άλλο τόσο θα εφαρμόσει κι ο ΓΑΠ αυτά που εξαγγέλει.

theodore είπε...

Ο/Η N.PASOK B'PEIRAIA είπε...

προσωπικά ιδιοτελή του κίνητρα για να ταίσει τον-σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του-αχόρταγα πειναλέο και ακόρεστο αριβισμό του.
===================================
την απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αντικατέστησαν με τα γνωστά συμφέροντα τα οποία ακόμα και σήμερα λυμαίνονται το κίνημα.
===================================
με τους Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη και λοιπούς γνωστούς ακραιφνείς φιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες που γονάτισαν και θρυμμάτισαν την παραδοσιακή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά..
===================================
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ !!!!!!
===================================
Ο Τheodore απαντά.

Αν η έκφραση "σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του",δείχνει πολιτικό πολιτισμό,τότε πείτε με απολίτιστο.Εύγε σύντροφε,πάντα τέτοια.

Ο σύντροφος μιλάει για απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών.

Κατ'αρχάς αν δεν κάνω λάθος,ο ΓΑΠ δεν ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός επί Σημίτη?
Τον θυμάστε τότε να διαμαρτύρεται?
Να αποκαλεί τον Σημίτη δεξιό?
Να τον αποκαλεί νεοφιλελεύθερο?
Να τον αποκαλεί ανίκανο?
Οχι βέβαια.Βλέπετε η καρεκλίτσα του ήταν πολύ γλυκιά.

Απεμπόληση στρατηγικών συμμαχιών (Μάνος,Ανδριανόπουλος,Δαμανάκη,Λιάγκας,Φον Ρούφιν,Καραχασάν κλπ).
Να χαρώ εγώ συμμαχίες.
Τι να πώ ρε παιδιά.Οταν χάνεται η λογική και απλά μπουρδολογείς ασυνάρτητα,αυτά είναι τα αποτελέσματα.Μετά τον "homo sapiens" o "homo giorgakis pasokous".

Επ,τι γίνεται εδώ?Η Βάσω διέλυσε την συμμαχία με την αριστερά?
Καλά αυτή ΓΑΠ δεν στηρίζει?
Ισως όμως τώρα είναι καλή.
Ετσι...δεν είναι σύντροφε?
Τώρα είναι αγωνίστρια και πρωτοπόρα στον αγώνα ενάντια στην διαπλοκή και στον κακό...Μπένυ.

Για το τέλος,ο σύντροφος μας δείχνει καθαρά ότι μπέρδεψε την πολιτική με την μπάλα.
Τι να του ευχηθώ?Μάλλον καλά μυαλά,γιατί με τα γραφόμενα του δείχνει ότι έχει περισότερα μαλλιά παρά μυαλά.

theodore είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Το οτι ο Παπανδρέου στήριξε τοτε Σημίτη δεν αναιρεί το γεγονός οτι ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ όπως και ο Λαλιώτης που τοτε επίσης στήριξε Σημίτη...
==================================
Πές μας τι πίνεις.......
Αντιγράφω από wikipedia

"Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασσαχουσέττη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης "

Φιλαράκο,αν ο Γιώργος ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Μασσαχουσέτη,εγώ ήμουν ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΚ(Κομουνιστικό κόμμα Κίνας).

Αν βρείς το όνομα του πουθενά στην ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ,φέρτο να το δούμε κι εμείς.
==================================
ποιοι γαλουχήθηκαν στις εξεγέρσεις του Πολυτεχνείου της Νομικής και την αντιδικτατορική πάλη και ποιοι εισέβαλαν ως εισοδιστές στο ΠΑΣΟΚ απτο 96 και μετα?

Ξαναρωτάω.Πές μας τι πίνεις....
Ποιός μωρέ γαλουχήθηκε στην αντιδικτατορική πάλη?Ο ΓΑΠ?
Ναί έκανε σκληρό αγώνα από το Αμέρικα,από το Amherst College.
Φίλε θα σου πώ ένα μυστικό.
Οι περισότεροι από αυτούς που τσαμπουνάνε σήμερα ότι έκαναν αντίσταση,είτε λούφαραν,είτε σπόυδαζαν στο εξωτερικό,είτε το παίζαν Αλέκοι.
Οι γνήσιοι αντιστασιακοί δεν ζήτησαν ποτέ οφίτσια και καρέκλες.
Κι αυτό τους έκανε ξεχωριστούς.
Παναγούλης,Μουστακλής,Καράγιωργας μάλλον δεν θα σου λένε και πολλά.
=================================
Ανδρεα ζεις και σπέρνεις εφιαλτες σε εκσυγχρονιστες και νεοδημοκρατες

Φυσικά ο Αντρέας έσπερνε εφιάλτες.
Αλλά δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ δεν ζεί πλέον.
Αλήθεια γιατί δεν φωνάζατε βρέ παιδιά για τον ΓΑΠ?Αυτός δεν είναι ο υποψήφιος?Τι διάλο αναστήθηκε ο Ανδρέας και δεν το πήρα χαμπάρι?
Βέβαια καταλαβαίνω πως υπάρχει ένα πρόβλημα.
Ο ΓΑΠ το μόνο που προκαλεί σε φίλους και εχθρούς είναι οίκτος και γέλια.Δεν είναι τυχαίο ότι τον "αριστερό" ΓΑΠ θα τον ψηφίσει σύσσωμη η ΟΝΝΕΔ.

zaman είπε...

φιλε N.PASOK B'PEIRAIA εισαι τοσο αστειος και τοσο κωμικα αυτα που γραφεις που απαξιω πραγματικα να ασχοληθω μαζι σου. Κι επειδη εγω γεννηθηκα το 80 και δεν ειμαι ιδρυτικο μελος του ΠΑΣΟΚ ,ουτε συμμετειχα στο πολυτεχνειο, αν βγει ο Γιωργος δεν θελω ναχω καμια σχεση με σενα και τους ομοιους σου.Εχω ομως εναν μεθυσο γειτονα,που τελευταια τα εχει χασει κιολας,ο οποιος και ιδρυτικο μελος του ΠΑΣΟΚ ηταν και πηρε μερος στα γεγονοτα του πολυτεχνειου.Αυτον πιστευω,αφου και τα υψηλα σου standars για προεδρο του ΠΑΣΟΚ στα καλυπτει και προσωπολατρης δεν εισαι, δεν θα ειχες προβλημα να τον ψηφισεις; Μα τι σε ρωταω,αφου κι αυτος που θα ψηφισεις τα προσοντα του γειτονα μου πανω-κατω εχει!!

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΤΟ..ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδη εγω γεννηθηκα το 80 και δεν ειμαι ιδρυτικο μελος του ΠΑΣΟΚ ,ουτε συμμετειχα στο πολυτεχνειο, αν βγει ο Γιωργος δεν θελω ναχω καμια σχεση με σενα και τους ομοιους σου.


Και πολυ καλα θα κανεις αν το ΠΑΣΟΚ δεν σε εκφραζει να μας αδειασεις την γωνια...Αλλωστε η γνωστη δεξια εγκαθετη ομαδα την οποία και υποστηρίζεις, στο ΠΑΣΟΚ δεν την βρήκαμε, μας βρήκε...

Ώρα για στοιχεία για να θυμηθούν τα Σημιτάκια που μιλάνε για αριστερά τι έκαναν όσο κυβέρνησαν...Χωρίς πολύ μπουρου μπουρου άλλωστε τα στοιχεία μιλάνε με τρόπο εκκωφαντικό από μόνα τους :

Επειδή μαρέσει να στοιχειοθετώ και να τεκμηριώνω με αριθμητικά στοιχεία οτι λέω καθως αυτά είναι αδιάβλητα αντικειμενικά και αναμφισβήτητα. Αν αποπειραθούμε να ποσοτικοποιήσουμε λοιπόν το θέμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ η οκταετία Σημίτη ακου ποσο ευαίσθητη ήταν κοινωνικά :
Αύξηση κατώτατων πραγματικών αποδοχών :

1996: -0,41%
1997: 2,4%
1998: 0,56%
1999: 0,7%
2000: 0,97%
2001: -0,2%
2002: -0,4%

Σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε το πλιάτσικο του χρηματιστηρίου που αποψίλωσαν οι λίγοι της περιουσίες και τις οικονομίες που μάζευαν με κόπους οι πολλοί για δεκαετίες...Δεύτερον οτι οι πραγματικές απολαβές υπολογίζονται βάση των ονομαστικών αυξήσεων μείον τον δηλωθέντα πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός των βασικών αγαθών δηλαδή φαγητά ενοίκια κλπ. που είναι νευραλγικής σημασίας για τα νοικοκυριά ήταν πολύ πάνω απτο περίπου 3% που δηλωνόταν ετησίως για να είμαστε συμβατοί με το σύμφωνο σταθερότητας. Οι τιμές ειδικά μετα την είσοδο του Ευρώ ανέβαιναν με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απτο 3% που δήλωνε η Γιουροστατ και αυτό είναι μια πραγματικότητα που την βιώσαμε όλοι μας.
Αυτά δειγματοληπτικά φυσικά, για την 8ετία Σημίτη μπορούμε να πούμε και να τεκμηριώσουμε πολλά παρα πολλά...Για την ταπείνωση του 2004 ποιός απτο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε? Κανείς, όλοι εδώ είναι συστρατευμένοι με τον Βαγγέλα...


Κάτι τελευταίο: Η αλλαγή στρατηγικής του Βενιζέλου και η κλιμακούμενη πόλωση πιστοποιεί το προφανές . Τα νούμερα δεν είναι υπέρ του και προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να μετασχηματίσει την ήττα του σε καταποντισμό.

spyrosmicha είπε...

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ
ΠΑΣΟΚ.

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Λένιν,Τρότσκυ,Παπαρήγα,τρέμουν τον...ΓΑΠ.
Διαβάστε ένα ανθολόγιο της επαναστατικής και προλεταριακής σκέψης του...πατερούλη του ΠΑΣΟΚ.

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

spyrosmicha είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟ 2004 ΚΙ ΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΙΜΗΤΗ. Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΑΣ ΤΟΝ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

spyrosmicha είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ:
Στο δείκτη «προτίμησης», παραδείγματος χάριν, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά στις γυναίκες (42,1%) και στις ηλικίες 55-64 και άνω των 65, ενώ ο κ. Βενιζέλος βρίσκει προσφορότερο έδαφος στους νέους (18-34).

Επίσης, ο πρώτος προηγείται με μεγάλη διαφορά στους απόφοιτους Δημοτικού (49,4% έναντι 26,5%), ισοψηφούν σε όσους είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ο κ. Βενιζέλος υπερτερεί κατά τρεις μονάδες μεταξύ των αποφοίτων Γυμνασίου- Λυκείου.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Grammateas είπε...

ολοι μαζι για τη νικη του αυτονοητου εναντι του ανοητου!