Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Βενιζέλος. Επέστρεψε δυναμικότερος από ποτέ!


Ο Ευ. Βενιζέλος επέστρεψε και φαίνεται πως έχει όρεξη και αντοχή για ένα νέο ξεκίνημα όσον αφορά την αποστολή του, η οποία είναι να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Τα κακά στόματα σταμάτησαν να μιλάνε. Τον τελευταίο καιρό σταμάτησαν να παίρνουν από μόνοι τους δικαιώματα και να ξεστομίζουν αερολογίες και κακοήθειες για τον Ευ. Βενιζέλο. Τώρα πια δεν υπάρχει για αυτούς η παραμικρή αφορμή για να πουν κάτι εις βάρος του Βενιζέλου. Είναι αλάνθαστος στα λόγια και στις πράξεις του.
Αναμφίβολα ωρίμασε μετά την αναμέτρηση του με τον Γ. Παπανδρέου. Μπορεί μεν να έχασε τη θέση του προέδρου του κόμματος, κέρδισε δε μια μοναδική εμπειρία που στο μέλλον θα δείξει τα προτερήματα με τα οποία τον εφοδίασε.
Από εδώ και πέρα, και ειδικότερα στις μελλοντικές ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ που πιθανόν να έρθουν, ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι από τους ελάχιστους αν όχι ο μόνος που θα μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες και με στρατηγική και σοφία να οδηγήσει το κόμμα στον σωστό δρόμο έστω και από τη θέση του απλού στελέχους. Δεν τον νοιάζει, έτσι κι αλλιώς πλέον η θέση του προέδρου. Αυτό είναι δεδομένο. Το έχει ξεπεράσει πια. Αυτό που δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει ποτέ είναι μια επόμενη ήττα του κόμματος του. Γι’ αυτό ας είμαστε όλοι σίγουροι και ήσυχοι πως θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του, που όμως δεν θα τον διαγράψουν απ’ το κόμμα, για να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Μπορεί σε πολλούς από σας αλλά ακόμα και στα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στον ίδιο τον Παπανδρέου ο Ευ. Βενιζέλος να φαίνεται ως ένας επικίνδυνος και ανεξέλεγκτος άντρας σε περίπτωση κατάληψης της εξουσίας. Το πρόσωπο αυτό όμως είναι ακριβώς ό,τι πρέπει να εισπράττουν οι εχθροί, δηλ. η Ν.Δ. Πιο συγκεκριμένα, όταν αντιπαρατίθεται στη βουλή με βουλευτές άλλου κόμματος δεν μπορεί να δείξει ίχνος επιείκειας, ίχνος καλοσύνης. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να μπερδεύουμε το «είναι» με το «φαίνεσθαι». Αν έδειχνε με το πρόσωπό του τον πραγματικό Βενιζέλο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ένας σύζυγος, ένας πατέρας, ένας καθηγητής, ένας Θεσσαλονικιός, ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος, τότε θα αποτύχαινε ως σκληρός και αμείλικτος συνομιλητής στη βουλή.
Επίσης ο κόσμος τον έχει γνωρίσει μέσα από την αντιπαράθεση του με τον Παπανδρέου, μια φάση γεμάτη στρες και άγχος. Ο κάθε ένας στη θέση του θα είχε πολλή ένταση και πάθος στις κινήσεις του, κάτι που εγώ προσωπικά δεν παρεξήγησα ποτέ και συμφωνούσα σε όλα, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν άτομα που διαφωνούν με την ομιλία του στο Ζάππειο και την δήλωση του μετά το συμβάν του καφέ.
Η καλύτερη του εικόνα, βέβαια, είναι αυτή που διανύει τώρα. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να μιλήσει και μετά να τον κρίνουμε χωρίς βιασύνη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προσπάθεια σου να προωθήσεις τον Βενιζέλο και να δείξεις το ανθρώπινο προσωπείο του.Όσο όμως κι αν καλλωπιστεί, το Κτήνος δεν μεταμορφώνεται.Το πρόβλημα του Βενιζέλου δεν είναι ο δυναμισμός του,αλλά ο αυταρχισμός που εύκολα μπορεί,αν πάρει την εξουσία,να γίνει τυραννικός βρόχος για τη δημοκρατία,αλλά και η ιδιοτέλεια που τον χαρακτηρίζει.Γι΄αυτό οι σύντροφοί σου επέλεξαν τον Φόρεστ Γκαμπ Παπανδρέου.Θα μου πεις κακή επιλογή;Κακές επιλογές είναι και οι δυο.Η Ελλάδα δε χρειάζεται τέτοιους πολιτικούς.Την έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα ηγέτες με τα προαναφερθέντα χρακτηριστικά.

Sofia Maria Angelara είπε...

Ίσως αν τον γνώριζες από κοντά όπως εγώ θα καταλάβαινες καλύτερα για το τι μιλάω. Πίστεψε με δεν φοράει κανένα "ανθρώπινο" προσωπείο. Αντιθέτως, επαναλαμβάνω το προσωπείο του απέναντι σ' αυτούς που το χρειάζονται είναι ο αυταρχισμός του και καλά κάνει. Αν ήταν ιδιοτελής θα έκανε του κεφαλιού του και δεν θα υπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ όπως κάνει. Τέλος, το τυραννικός που αναφέρεις είναι εντελώς αβάσιμο. Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία,η ιδιοτέλεια του αποδεικνύεται με την τακτική του να σιωπά μετά τις πατάτες του Παπανδρέου για τη νοθεία στη Βουλή,για τη Γεννηματά και άλλα.Σκάνδαλο μεν η νοθεία,αλλά όχι τέτοιο που θα έριχνε την κυβέρνηση.Ο ίδιος σίγουρα καταλαβαίνει τις γκάφες και σιωπά.Αλήθεια,ποια είναι η άποψη του Βενιζέλου για το Κυπριακό,για το σχέδιο Ανάν,για την αθρόα λαθρομετανάστευση,για τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις ,για την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και ποια η σχέση του με το συγκρότημα Λαμπράκη που τον εκθείαζε διαρκώς στην αντιπαράθεσή του με τον Παπανδρέου; Παραδέχομαι ότι ήταν σωστή η θέση του για το άρθρο 16.Όσο για το τυραννικός,κάθε άνθρωπος αποκτώντας δύναμη και εξουσία,φθείρεται,διαφθείρεται,αλλοτριώνεται και μεθά από αυτό το ισχυρό ναρκωτικό.Πόσο μάλλον ο Βενιζέλος με την ευφυΐα που όντως διαθέτει,αλλά που συνοδεύεται από καταστροφική βουλιμία να σαρώσει τ α πάντα και τους πάντες.Το βλέμμα του στο επεισόδιο με τον γραφικό που του πέταξε τον καφέ δείχνει ολοκάθαρα και την ιδιοτέλεια και την πονηριά. Πάντως, σ΄ευχαριστώ και εγώ που απάντησες στο σχόλιο.Γιώργος

Sofia Maria Angelara είπε...

Έχεις αυτήν την άποψη. Δικαίωμα σου. Αλλά θα δεις πως εγώ όλα αυτά δεν τα λέω τυχαία. Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά αξίζει και θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

von Karagian είπε...

Απορώ πως μερικοί ευρισκόμενη σε έναν πολιτικά αποπροσανατολισμένο κόσμο προσπαθούν να αναδείξουν πρόσωπα και προσωπεία από σάπια πολιτικά κόμματα. Το πολιτικό σύστημα δεν θα πάει μπρόστα ούτε και θα απαλλοτριωθεί από τα σκάνδαλα που το ταλαιπωρούν με πολιτικούς που το προφίλ τους έχει ξεθωριάσει. Αποδεσμευτείτε από τις πολιτικές πρακτικές του δικομματισμού. Ο ρεαλιστικός τρόπος σκέψεις ίσως σας βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους Σοφία είμαστε μπροστά!!!

πάμε δυνατά!!!