Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Eυ. Βενιζέλος: "Nα μείνουν ανοιχτά σχολεία και Πανεπιστήμια!".


Ο Ευ Βενιζέλος σήμερα στη βουλή τόνισε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Είπε, με άλλα λόγια, πως "το καλό σχολείο είναι το ανοιχτό σχολείο". Σχολιάζοντας τα λόγια του προσθέτω πως η αλήθεια είναι πως οι μαθητές-φοιτητές ψάχνουν συνεχώς αφορμές για να αποφύγουν την διεξαγωγή των μαθημάτων νομίζοντας έτσι πως η ζωή τους θα κυλήσει πιο ευχάριστα. Δεν υπάρχει πένθος για τον νεκρό Αλέξανδρο, ούτε διαμαρτυρία εις μνήμην του χαμού του. Αυτά αν ίσχυαν δεν θα εφαρμόζονταν με βιαιοπραγίες αναρχικές. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα κενό, μια τάση για αμάθεια και μια μαζική άρνηση για δουλειά. Δεν είναι δυνατόν τόσες μέρες να χάνονται σημαντικά μαθήματα, ιδιαίτερα στον χώρο των πανεπιστημιακών σχολών όπου πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες περιμένουν ελάχιστα μαθήματα για το πτυχίο τους. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι μαθητές να εξουσιάζουν και να υπερτερούν έναντι των καθηγητών. Είναι κάτι που παραπέμπει σε αναστροφή των δεδομένων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, είναι κάτι που παραπέμπει σε ασυδοσία και αναρχία.

Επιτέλους, ας αφήσουμε τον νεκρό Αλέξανδρο να αναπαυτεί εκεί που βρίσκεται και ας επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις μας και στην καθημερινότητα μας. Ποιός θα ήθελε μετά θάνατον να συμβούν εις μνήμην του τόσα αίσχη και καταστροφές;!

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό και εις βάρος μας. Τα μαθήματα χάνονται, ο χρόνος τρέχει και ο Αλέξανδρος δεν πρόκειται όσο κι αν φωνάξουμε, όσα καταστήματα και να σπάσουμε να γυρίσει πίσω στη ζωή. Το μόνο που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι αγάπη για τη μνήμη του νεκρού παιδιού αλλά μίσος και αλαζονεία, απάνθρωπα χαρακτηριστικά και τα δύο.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι οι μαθητές που θέλουν υποτίθεται να αντιδράσουν στο σύστημα και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους για τον άδικο χαμό του 15χρονου στην ουσία αυτοί είναι που σπιλώνουν το όνομα του νεκρού και όχι ο αστυνομικός- κατηγορούμενος που τα Μ.Μ.Ε. έχουν "φάει" στην κυριολεξία! Δεν τον δικαιολογώ αλλά ας σταματήσει πια αυτός ο πόλεμος που γίνεται εναντίον του και επίσης ας σταματήσουν τα Μ.Μ.Ε. να υπερασπίζονται τις κινητοποιήσεις των μαθητών και ας τους αναγκάσει να συνεχίσουν τα μαθήματα γιατί όσο αέρα παίρνουν τα 16χρονα και τα 18χρονα τόσο το χειρότερο. Λίγη αυστηρότητα δεν βλάπτει πλέον στις μέρες μας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοφία, η αναλυσή σου είναι εξαιρετική και με βρίσκει απολύτως σύμφωνω. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες φωνές σαν την δική σου!