Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Η Αγγλία είναι το πρότυπο


Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Ο ρόλος της ελληνικής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής είναι να διαφυλάττουν τους πολίτες και την ακίνητη περιουσία από το νέο ρεύμα τρομοκρατών-δολοφόνων που ξεκίνησε.

Εξαιτίας της αμέλειας ή της ανεπάρκειας ή του κακού προγραμματισμού σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Αύριο μπορεί να πεθάνει κάποιος άλλος και κάποιος άλλος μέχρι η κατάσταση να οδηγηθεί εκτός ελέγχου.

Ας υποθέσουμε πως διάθεση και θάρρος υπάρχουν απ' την πλευρά των αστυνομικών. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός που απαιτείται για τη σωστότερη λειτουργία της αντιτρομοκρατικής. Τρία πράγματα έχω να τονίσω: 1)κάμερες για παρακολούθηση υπόπτων, 2) εντοπισμός κινητών τηλεφώνων και 3)εξακρίβωση προσωπικών στοιχείων από dna.

Αυτά είναι απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την αγγλική αστυνομία (Scotland Yard) για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Εμείς τα έχουμε όμως; H απάντηση είναι ΟΧΙ.

Γιατί δεν τα εφαρμόζουμε λοιπόν; Ακούω αυτήν τη στιγμή τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να σχολιάζει επί τούτου λέγοντας πως τα παραπάνω αποτελούν πολυτέλεια για την Ελλάδα και την θέτουν πέρα των οικονομικών δυνατοτήτων της. Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πόσο θα στοίχιζε μια τέτοια κίνηση (κάμερες, κινητά, dna).

εφαρμοστούν, πολλοί θα φέρουν αντίρρηση. Άλλοι θα φωνάζουν για καταπάτηση προσωπικών δεδομένων , άλλοι για καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το θέμα είναι να λυθεί και να καταπολεμηθεί το άκρως σοβαρό θέμα της τρομοκρατίας και όχι να ανησυχούμε για το αν θα μας παρακολουθούν κάποιοι στις προσωπικές μας στιγμές (αν, λέμε, προέκυπτε τέτοιο ζήτημα)!

Πρέπει επειγόντως να ληφθούν τα παραπάνω μέτρα που μας πρότεινε και εφαρμόζει η ίδια η αγγλική αστυνομία. Πρέπει να βαδίσουμε κι εμείς σύμφωνα με το αγγλικό αντιτρομοκρατικό πρότυπο. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.
*παραθέτω ως εικόνα την αφίσσα της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας στην Αγγλία. Μεταφράζω: " χημικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε βόμβα επειδή ένας γείτονας κατήγγηλε τα πεταμένα μπουκάλια, Μην βασίζεσαι σε άλλους, αν το υποπτευθείς, κατάγγειλέ το".

Δεν υπάρχουν σχόλια: