Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στις 15/3/09 στη Θεσσαλονίκη


Θέμα ομιλίας: "H κρίση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες;"
Παρευρέθηκα στην ομιλία του στις 15/3/09 που διεξάχθηκε στο "Ηλέκτρα Παλλάς" στη Θεσσαλονίκη και οι εντυπώσεις που μου άφησε ο λόγος του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν πολύ θετικές.
Θα σημειώσω παρακάτω τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του καθώς το βίντεο θα αναρτηθεί στη σελίδα εν ευ θέτω χρόνω.
Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρούμενος για τη συνάντηση-συμφιλίωση Σημίτη-Παπανδρέου, δήλωσε πως θεωρεί το πρόβλημα της αστυνόμευσης περισσότερο διανοητικό παρά οτιδήποτε άλλο και ότι ο λαός χρειάζεται μια εθνική αυτοπεποίθηση και μια πολιτική εμπιστοσύνη και αυτά θα βρεθούν στο ΠΑΣΟΚ αφού πράξει με συναίνεση.
Με άλλα λόγια τόνισε πως πρέπει οι πολιτικοί να ακούνε τη φωνή των πολιτών και να τους λένε όλη την αλήθεια ακόμα κι αν δεν είναι γλυκιά
Επίσης επισήμανε πως το πηγαίο πρόβλημα της χώρας είναι το σαθρό φορολογικό σύστημα.
Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδεσμευτούμε από την έννοια "εθνικό κράτος" και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις ευρωεκλογές.
Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και σε ζητήματα της Θεσσαλονίκης Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχει κενό πολιτικού προσωπικού, δεν υπάρχει με άλλα λόγια πολιτικός εκπρόσωπος και πως χρειάζεται ένα πρόγραμμα στοχευμένων επενδύσεων.
Ο πολίτης πρέπει να πειστεί ότι το νόμιμο είναι αυτό που συμφέρει και όχι το παράνομο.
Τέλος, μίλησε για ένα νέο 1909. (βλ. προηγούμενο άρθρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: