Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στο δημ. θέατρο Χηλής στην Καλαμαριά

Σήμερα στις 11 η ώρα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου οργανωμένη απ' την τοπική αυτοδιοίκηση του ΠΑΣΟΚ του δήμου Καλαμαριάς στο θεατράκι Χηλής στην Καλαμαριά Θεσ/νίκης και μετά ακολούθησε διάλογος με τη μορφή ερωτo-απαντήσεων μεταξύ του υπουργού και των ακροατών του.
Τα κεντρικά θέματα ήταν τα ίδια με αυτά που αναφέρθηκαν και στην προηγούμενη ομιλία του στη Θεσ/νίκη, όμως σήμερα κάποια απ' αυτά αναλύθηκαν διεξοδικότερα.
Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την σημασία επίλυσης του φορολογικού προβλήματος στην χώρα καθώς και για τον αυστηρότερο έλεγχο από την πλευρά της κυβέρνησης για τα ελληνικά θέματα από τον ξένο τύπο. Επίσης, τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι ένα απλό είδος δημοψηφίσματος αλλά μια ουσιαστική μέθοδος για πολιτικούς συσχετισμούς, άρα η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντική και απαραίτητη.
Έπειτα, τόνισε ότι όσον αφορά την εγκληματικότητα δεν φταίνε οι νόμοι αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η έλλειψη αστυνομικού επαγγελματισμού. Το θέμα μπορεί να λυθεί με σαφέστερες και πιο αποτελεσματικές κυβερνητικές οδηγίες επί ΠΑΣΟΚ.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να λέει την απόλυτη αλήθεια στον πολίτη ακόμα κι αν είναι δυσάρεστη. Στόχος του είναι μια προοδευτική, ευρωπαϊκή Ελλάδα χωρίς όμως να υποσκάπτονται τα συμφέροντα της για το κέρδος άλλων κρατών. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να βρίσκεται σε κρίση για πάντα. Έχει τις δυνατότητες να βγει από την κρίση αν αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο που την περιστοιχίζει. Όταν το ΠΑΣΟΚ έρθει στην εξουσία θα δοθούν μάχες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Ζητάει τέλος, πρόωρες εκλογές καθώς τόνισε πως ο Καραμανλής όσο καθυστερεί τις εκλογές για να κερδίσει ο ίδιος πολιτικό χρόνο, τρώει τον χρόνο από την αλλαγή πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και άρα την καθυστερεί από την ανόρθωση της. Όσο πιο γρήγορα βγει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τόσο πιο γρήγορα θα μπουν σε λειτουργία οι μηχανισμοί απεγκλωβισμού της Ελλάδας από την κρίση.
Η πλήρης ομιλία του θα αναρτηθεί σε λίγο χρονικό διάστημα στην επίσημη ιστοσελίδα του www.evenizelos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: