Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Καλησπέρα.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω επί του παρόντος τίποτα άλλο απ' το να προτείνω μια συνάντηση όλων των θερμών υποστηρικτών του κυρ. Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη.
Μέσα στις επόμενες μέρες ας αποφασιστεί από κοινού η ακριβής ημερομηνία συνάντησης.
Ραντεβού ας δώσουμε στην Καμάρα και μετά πάμε σε ένα ήσυχο και ευρύχωρο cafe για ανταλλαγή απόψεων.
Για να μπορέσει, βέβαια, να έρθει κανείς (εδώ θα αντιγράψω την τακτική του κυρ. Βενιζέλου) θα πρέπει να έχει blog υπέρ του κυρ. Βενιζέλου. Το λέω αυτό για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του και μη, όχι για κανένα άλλο λόγο.
Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να παρευρεθούν στη συνάντηση που ελπίζω να πραγματοποιηθεί πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ας μου στείλουν email εμπεριέχοντας το ονοματεπώνυμο τους και το όνομα του blog τους και προτείνοντας μια ημερομηνία συνάντησης.
Σε 1-2 εβδομάδες θα δω τις προτιμήσεις σας σχετικά με το χρόνο συνάντησης και θα στείλω e-mails στον καθένα με την τελική απόφαση για το πότε ακριβώς θα συναντηθούμε.

Περιμένω τα μηνύματα σας…
ΕΜΑΙL: ratsgod@hotmail.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Σοφία-παροτι δεν σε ξερω-καλη κίνηση.
http://topasokeinaiedo.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

κριμα ειμαι απο αθηνα και δεν μπορω να ερθω.
http://topasokeinaiedo.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

δεν κάνετε και κόμμα να ησυχάσουμε

nikkos είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα δικά μου μάτια..

Grammateas είπε...

ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
www.grammateas.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Η επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠαΣοΚ αποσαφήνισε το πολιτικό σκηνικό. Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι...» ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τα βασικά:

* Δεν θα κάνει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές για τα Σκόπια - τώρα που εξέλιπε ο παράγων Βενιζέλος δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί για τις εκλογές...

* Ο νέος εκλογικός νόμος δεν θα είναι παρά ένα λίφτινγκ του παλιού για να αυξήσει το μπόνους που παίρνει το πρώτο κόμμα - καμία διάθεση για ευρύτερες μεταρρυθμίσεις...

Αυτά, και πολλά είναι. Το Ασφαλιστικό οδεύει προς «ήπια λύση», τόσο ήπια ώστε ο συμπολιτευόμενος Τύπος και οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές επιπλήττουν τον αρμόδιο υπουργό επειδή δεν διαλαλεί επαρκώς πόσο ήπια θα είναι η λύση, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτε. Τα μέτρα με τα οποία απειλούσε ο Αλογοσκούφης αφέθηκαν για αργότερα. Και η συνταγματική αναθεώρηση αναπαύεται ήδη στο Κοιμητήριο των μεγάλων κυβερνητικών σχεδίων.

Τι μένει; Να περιμένουμε τις εκλογές του 2009, αν όχι νωρίτερα, για να προλάβει ο Πρωθυπουργός και το 18μηνο της λίστας. Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη κυβέρνηση προνοεί αποκλειστικά για την αναπαραγωγή της. Και από θέσιν ισχύος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα στο ΠαΣοΚ εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα επιθυμούσε το Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν ποντάρει στην επανεκλογή του Παπανδρέου και σε ένα διχασμένο ΠαΣοΚ. Ως μπόνους τούς προέκυψε το ρήγμα που καλλιεργεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με τα μέσα ενημέρωσης. Τίποτε από αυτά δεν κατέστησε τον Καραμανλή δυστυχέστερο, το αντίθετο.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η οικοδόμηση μιας στρατηγικής στη βάση της αδυναμίας του αντιπάλου είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη κίνηση στην πολιτική. Για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή η αδυναμία του ενός βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την ισχύ του άλλου. Αν η κυβέρνηση κλονιστεί από δικά της λάθη, τότε ακόμη και το σημερινό ΠαΣοΚ μπορεί ξαφνικά να φαντάξει ως πολιτική υπερδύναμη.

Δεύτερον, επειδή στις πολιτικές εξισώσεις υπάρχει πάντα και ένας απροσδιόριστος παράγων, η κοινωνία. Δεν είναι βέβαιο ότι η κοινωνία θα περιμένει ήρεμα και υπομονετικά πότε ο Πρωθυπουργός θα ευαρεστηθεί να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της. Ηδη, η Αριστερά ακονίζει τα μαχαίρια της για «νέους αγώνες».

Ακόμη περισσότερο που δεν είμαστε στο 2004 και η κυβέρνηση βγήκε ήδη αποδυναμωμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Απλώς η ήττα και η κρίση του ΠαΣοΚ επισκίασαν τρόπον τινά τη δική της αποτυχία. Ως τώρα... Διότι στο λεπτό παιχνίδι της διαχείρισης των εντυπώσεων που έχει επιλέξει ο Πρωθυπουργός πολύ λίγα χωρίζουν τον νικητή από τον ηττημένο.

''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προχωρεί σε «ουσιαστική επανίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», την οποία θα επιτύχει με την «επαναθεμελίωση της οργάνωσής μας». Ακολούθως, παρέσχε τις αναγκαίες διευκρινίσεις: «Οπως και με την 3η του Σεπτέμβρη, ξεκινάμε με την αυτο-οργάνωση. Την αυτο-οργάνωση των μελών και φίλων μας.............. Στον Κυβερνοχώρο, στο Διαδίκτυο, στους bloggers, στα κινήματα για το περιβάλλον. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει πρωτοβουλία και να οργανώσει το δικό του δίκτυο φίλων ή μελών......με ελευθερία».

Ανησυχώ μήπως η αυτο-οργάνωση είναι ο συντομότερος δρόμος προς την αυτοϊκανοποίηση...

''PASOK poisonous''