Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής αμέσως!


Εδώ και μήνες ακούμε για τους αγώνες και τις διαδηλώσεις των εκατοντάδων εργαζόμενων και συνδικαλιστών της Ολυμπιακής αεροπορίας με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος τους για εργασία, φοβούμενοι για την απόλυση τους με την πιθανή αποκρατικοποίηση της επιχείρησης. Φωνάζουν αυτοί, δικαιολογημένα, φωνάζει και η αντιπολίτευση, φωνάζουν και οι υπόλοιποι ανίδεοι και κατηγορούν την κυβέρνηση για σφοδρό της λάθος η επιλογή της να "πουλήσει" την Ολυμπιακή σε ιδιωτική επιχείρηση.
Στην πραγματικότητα όμως τί είναι αυτό που συμφέρει τον μέσο Έλληνα πολίτη και γιατί να θέλει άραγε η κυβέρνηση να αποκρατικοποιήσει την Ολυμπιακή;
Η απάντηση είναι απλή και όσο οδυνηρή και αν ακούγεται στα αυτιά των εξαρτημένων οικονομικά από την Ολυμπιακή, είναι σίγουρα μια λύση για μια ανάσα στην οικονομική δυσφορία του κράτους. Κάθε μέρα γκρινιάζουμε για τους υψηλούς φόρους και την οικονομική καταπίεση, όμως δεν ξέρουμε οτι ένας παράγοντας που συμβάλει σ' αυτήν την καταπίεση είναι η συνέχιση επί χρόνων λειτουργίας της Ολυμπιακής. Με άλλα λόγια, η Ολυμπιακή εδώ και χρόνια δυσχεραίνει την οικονομία του κράτους και άρα και την τσέπη του Έλληνα πολίτη εξαιτίας των περισσότερων εξόδων που έχει από τα έσοδα.
Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αποκρατικοποίηση της επιχείρησης. Το κράτος έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν υπήρξε ικανός επιχειρηματίας. Από την άλλη μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά θέματα και μάλιστα χωρίς να βαραίνει την τσέπη των πολιτών.
΄Ενας λόγος που η οικονομική πορεία της Ολυμπιακής πήρε φθίνουσα πορεία είναι ο διορισμός υπεράριθμων υπαλλήλων άνευ λόγου λόγω κομματικών συμφερόντων. Ο υπερβολικός αριθμός εργαζόμενων, παράλληλα με την χαμηλή ποιότητα και σε επίπεδο εξυπηρέτησης και σε επίπεδο καταλληλότητας αεροσκαφών έφερνε ολοένα και λιγότερα έσοδα για την Ολυμπιακή. Στην τελική κανένας δεν προτιμούσε να ταξιδέψει με την Ολυμπιακή και μόνο όταν εξαντλούνταν οι θέσεις στην Aegean αναγκαστικά επέλεγαν την Ολυμπιακή ως μόνη λύση.
Να τονίσω πως δεν υιοθετώ την άποψη της κυβέρνησης για το θέμα επειδή συμφωνώ και γενικότερα με τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος, αλλά επειδή το θέμα αγγίζει όλους του πολίτες ανεξαρτήτου κόμματος στο οποίο ανήκουν έπρεπε να εκφράσω την προσωπική μου άποψη.
Αυτή την άποψη δεν την έχω μόνο εγώ αλλά και η πλειοψηφία των ερωτώμενων πρόσφατης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε. Παρακάτω παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=54541

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοφία,

όπως βλέπεις τώρα είναι "της μόδας" οι Κρατικοποιήσεις και όχι οι ιδιωτικοποιήσεις...

pinokio είπε...

Μπράβο Σοφία επιτέλους βλέπω ανθρώπους να κατανοούν την πραγματικότητα και να ξεφεύγουν απο τα απλά και ηλίθια διλήμματα αποκρατικοποίηση ίσον Νέα Δημοκρατία. Συγχαρητήρια για την τόλμη της άποψης σου την οποία αν υιοθετούσε και ο αρχηγός σας θα μπορούσε να ξαναμαζέψει στο κόμμα το λεγόμενο προοδευτικό χώρο. Είναι εγκληματικό και αυτοκαταστροφικό το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει την συνέχιση της λειτουργίας της ολυμπιακής με αυτή τη μορφή. Αν κάποιος υιοθετεί αυτή την άποψη γιατί να μην ψηφίσει το ΚΚΕ. Προτάσεις με τόλμη χρειάζεται αυτός ο τόπος……..

Ανώνυμος είπε...

sovari antimetopisi tis pragmatikotitas horis mikropolitiki idieteri entiposi mou ekane i dilosi to kratos den itan pote kalos epihirimatias mazi sou sofia

M@kris είπε...

Να την πουλήσουμε λοιπόν και την Ολυμπιακή, συμφωνώ απολύτως μαζί σου, να πάει και το παλιάμπελο το ρημάδι, μήπως και γλυτώσει από τον βέβαιο θάνατο που την οδηγούν οι ανάξιοι και διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί διαχειριστές της, δείγμα των οποίων παρουσιάζεις στο ιστολόγιό σου με καμάρι!
Να πουλήσουμε λοιπόν άλλον ένα ακρογωνιαίο λίθο την ούτως ή άλλως χειμαζόμενης Ελληνικής Οικονομίας, μετά φυσικά από την απολύτως επιτυχημένη προσπάθεια απαξίωσης της (σε κάτι τέτοια είναι πολύ επιδέξιοι οι Εθνοπατέρες μας) από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Ισχυρότατο πλήγμα κατάφερε αρχικά ο ανάξιος και διεφθαρμένος Σημίτης δια μέσω του ανεκδιήγητου Μαντέλη, για να πάρει την σκυτάλη της απαξίωσης ο σημερινός Πρωθυπουργός της συμφοράς Κώστας Καραμανλής δια μέσω των Λιάπη, Χατζηδάκη, υποτασσόμενος πλήρως στις επιταγές Ευρωπαίων και εγχώριων ανταγωνιστών της Ολυμπιακής.
Τόση μεγάλη είναι δε η επιθυμία όλων των προαναφερθέντων να γίνει η βρώμικη δουλειά που συμφωνούν να διατεθούν από τον ελλειμματικότατο προϋπολογισμό της ψωροκώσταινας 1,2 Δισεκατομμύρια!!!! Ευρώπουλα για αποζημιώσεις του προσωπικού, και επιπλέον να μας βγάλουν όλους στη σύνταξη από τα σαράντα πέντε μας για να μας πληρώνουν οι εργαζόμενοι των επτακοσίων ευρώ μέχρι να κλείσουμε τα ματάκια μας μετά από καμιά τριανταριά χρονάκια καλώς εχόντων των πραγμάτων!!!!!
‘Όλα αυτά δε γίνονται, γιατί πρέπει η Ολυμπιακή να πωληθεί χωρίς προσωπικό γιατί έτσι γουσταρίζουν αυτοί που καθορίζουν την πολιτική, για να μην ‘’χαλάει την πιάτσα’’ η Ολυμπιακή με τα ανθρώπινα μεροκάματα, για να χαλιναγωγήσουμε τα μεροκάματα στα 1000 μείον, ευρώ…
Συμφωνώ απολύτως λοιπόν, να την πουλήσουμε την Ολυμπιακή για να ησυχάσουμε από αυτόν τον καημό, κι εσείς, κι εμείς!!! Για να λειτουργήσουν οι νόμοι της αγοράς και να ωφεληθούν οι καταναλωτές όπως ακριβώς …ωφελήθηκαν οι καταναλωτές από την …εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στην περίπτωση των θαλασσίων μεταφορών μετά την απελευθέρωση των τιμών!!!
Να την πουλήσουμε λοιπόν και μάλιστα σε ξένους, και τα χρήματα σου να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στις τσέπες τους, μακριά από την χώρα, κι εμείς να είμαστε απλώς υπάλληλοί τους.
Συμφωνώ απολύτως επίσης, ότι το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας, και ότι πρέπει να εξακολουθήσουμε να πριονίζουμε τα πόδια και των υπολοίπων Οργανισμών του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ κλπ,) μέχρι να γίνουν και αυτοί σκουπίδια, και μετά να τους παραχωρήσουμε και αυτούς και μάλιστα σε ξένους επίσης, για να καρπώνονται αυτοί τα κέρδη και εμείς οι ανάξιοι να είμαστε απλώς υπάλληλοι, για να μην έχουμε και σκοτούρα βρε αδερφέ!!!
Να τα δώσουμε όλα, μιας και το κράτος και οι διαχειριστές του, οι ανάξιοι, διεφθαρμένοι, και προδότες Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο, να τα δώσουμε.
Να δώσουμε στους ιδιώτες και την Υγεία, να δώσουμε και την Κοινωνική Ασφάλιση, αφού και εκεί τα έχουν σκατώσει οι ανάξιοι, και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα κάνουν ήδη εξαιρετική (και πανάκριβη) δουλειά!
Να δώσουμε και τον Στρατό, αφού κι εκεί βασιλεύει η αναξιοκρατία και ο κομματισμός, και το λάδωμα και οι μίζες σφυρίζουν γύρω από τα κεφάλια των αξιωματικών.
Να δώσουμε και την Πυροσβεστική αφού κι εκεί τα ίδια σκατά γίνονται όπως και παντού, να την δώσουμε λοιπόν σε ιδιώτες να την διαχειριστούν πιο σωστά.
Φυσικά πρέπει να δώσουμε και την Αστυνομία!!!, εκεί και αν τα έχουν κάνει σκατά τα λουλούδια μας!!! Να παραχωρήσουμε το έργο της Αστυνομίας σε ιδιωτικές εταιρείες για να ησυχάσουμε και από αυτό…
Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να παραχωρήσουμε σε ιδιώτες και την παιδεία, ή καλύτερα να δώσουμε και την υπόλοιπη, μιας και αυτό το έχουμε ήδη καταφέρει εν μέρει, μεθοδικά και σιγά-σιγά για να μην πονάει!!!
Να παραχωρήσουμε λοιπόν τα πάντα και με το …κέρδος που θα έχουμε θα φτιάξουμε …γιοφύρια που λέει και ο άκρως λαϊκιστής Χατζηδάκης, που πέρασε με απόλυτη επιτυχία την προπαγάνδα του στον κόσμο, προκειμένου να μειώσει το πολύ δυσάρεστο για τους πολιτικούς πολιτικό κόστος, που είναι και ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την πολιτική τους.
Εμπρός λοιπόν, να ξεφορτωθούμε την Ελλειμματική Ολυμπιακή για να σώσουμε την Οικονομία της Χώρας, και καλή μας τύχη!!!!

Κώστας Μακρής
Μηχανικός Αεροσκαφών Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ανώνυμος είπε...

Πόσο αστεία φαίνονται τα σχόλια αυτά σήμερα Δεκέμβρη του 2010......
Φραστικές πομφόλυγες που κατέληξαν σε πώληση της ΟlympicΑir στην Aegean...............