Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου


Στο βιβλίο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη φύση, το ρόλο και την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή. Είναι ένα βιβλίο ιδιαίτερα επίκαιρο για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθώς συμβάλλει στην καλλιέργεια του προβληματισμού για την ανανέωση της φυσιογνωμίας και της πολιτικής λειτουργίας του.

Στο «Ανοιχτό» κόμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει τις θεωρητικές του αρχές και αφετηρίες για την πολιτική, πίσω από την πράξη της οποίας, όπως γράφει στον πρόλογο του βιβλίου «…πρέπει να υπάρχει μία πολιτική θεωρία της πράξης, αν δε θέλουμε να είμαστε αιχμάλωτοι μιας εμπειροτεχνικής προσέγγισης που συχνά γίνεται καιροσκοπική.» Με τον τίτλο «Ανοιχτό» κόμμα δηλώνεται τόσο η εσωκομματική νοοτροπία και αντίληψη που πρέπει να επικρατήσει, όσο και το οργανωτικό σχήμα αλλά και η σχέση του κόμματος με την κοινωνία των πολιτών. Στις σελίδες του βιβλίου, αποτυπώνονται οι θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για μια συνολική και ρηξικέλευθη προσέγγιση για τη φυσιογνωμία και την οργανωτική δομή του κόμματος ως συλλογικού υποκειμένου.

Στην παρούσα τρίτη εμπλουτισμένη, βελτιωμένη και αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται όλες οι προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως η πρότασή του για τη συλλογική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, για τη λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεων καθώς επίσης και για τα χρονικά όρια στη θητεία των οργάνων. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική αλλά και για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.


2 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Σε 4 χρόνια παρουσίας τους στη βουλή οι βολευτές κατοχυρώνουν σύνταξη 1450 ευρώ. Με 37 χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ δε φτάνεις ούτε τα 800 ευρώ.

Και θέλεις να διαβάσουμε και το βιβλίο Βενιζέλου η του κάθε άλλου βολευτή. Γιατί? Σε τι θα ωφεληθούμε?

Το Βέλγιο με ίσο αριθμό κατοίκων με την Ελλάδα αλλά στη Βουλή τους υπάρχουν μόνο 150 θέσεις Βουλευτών. Εδώ γιατί έχουμε τους διπλάσιους? Για να τους ταΐζουμε τσάμπα για να χειροκροτούν δυνατότερα? 150 δε φτάνουν να χειροκροτούν?

Και εσύ νέα κοπέλα ασχολείσαι τόσο πολύ με αυτούς τους περίεργους χειροκροτητές αυτοβολεμένους? Απορίαν εκφράζω..

Divaynne είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.